Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Πολεμικού Ναυτικού Ρουμανίας στην Ελλάδα(φωτο)

Από την Τρίτη 01 έως την Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2022, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας Rear Admiral (UH) Mihai Panait πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ.

Την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, και συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΝ. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, οι τελευταίες εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, ενώ ενημερώθηκε επί των δραστηριοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού. Εν συνεχεία συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ (πατήστε εδώ) και ακολούθως με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο (πατήστε εδώ).

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ελέγχου Βλαβών (Ε/Β), στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ ενώ του έγινε επίδειξη του προσομοιωτή Ε/Β.

Στη συνέχεια μετέβη στο Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Αρχηγείου Στόλου, ενώ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στη Φρεγάτα (ΦΓ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΡΙΤΣΟΣ καθώς και στο Υποβρύχιο (Υ/Β) ΠΙΠΙΝΟΣ.

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 02 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αρχηγού Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας επί του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο