Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στη Γαλλία στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Ναυτικής Άμυνας και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας “EURONAVAL 2022”

Από την Τρίτη 18 έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Γαλλία.

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, παρέστη με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχο (Μ) ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλο ΠΝ στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Ναυτικής Άμυνας και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας “EURONAVAL 2022”, στο εκθεσιακό κέντρο “Paris Le Bourget” στο Παρίσι (για να δείτε την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ πατήστε εδώ). Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στη Διεθνή Έκθεση την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην “EURONAVAL 2022”, ενώ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί περίπτερα εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας.

Στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ παρέστη στην εκδήλωση GICAN που έλαβε χώρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου μετείχε με τον Γάλλο ομόλογο του στις εργασίες του Ελληνογαλλικού FORUM.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ μετέβη στις εγκαταστάσεις της Naval Group στο Lorient, όπου επισκέφτηκε το Ναυτικό Κλιμάκιο της Γαλλίας και ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης του προγράμματος Φ/Γ FDI.

Στη συνέχεια παρέστησαν, μαζί με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο προγραμμάτων NAVAL GROUP κ. Oliver de la Bourdonnaye στην Τελετή Επίτευξης Συμβατικού Οροσήμου της ολοκλήρωσης και τοποθέτησης του 1ου Τομέα (5ου BLOCK) της 1ης FDI HN, στη δεξαμενή (drydock).  Επιπρόσθετα,  o Αρχηγός ΓΕΝ  ξεναγήθηκε στην υπό ναυπήγηση 1η γαλλική FDI καθώς και στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιπτώσεις του πολέμου στη Γάζα στον διεθνή ενεργειακό και ναυτιλιακό τομέα

Εισαγωγή Ο πόλεμος στη Γάζα σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη αστάθεια στην Ερυθρά Θάλασσα, εξαιτίας των επιθέσεων των ανταρτών Houthis σε εμπορικά πλοία έχουν αναδείξει την οικονομική- ενεργειακή διάσταση του πολέμου στη Γάζα, ο οποίος αν παραταθεί για μεγάλο

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,5% στη δύναμη του εμπορικού στόλου τον Δεκέμβριο

Περαιτέρω μείωση κατά 0,5% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον περασμένο Δεκέμβριο σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Δεκεμβρίου 2022, έναντι μείωσης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2022 προς το 2021, και πλέον αριθμεί

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Αττικής στις 28 Φεβρουαρίου

Στις 28 Φεβρουαρίου οι ναυτεργάτες προχωρούν σε απεργία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 28 Φλεβάρη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ και καλούν τους ναυτεργάτες στα λιμάνια του Πειραιά,

Ελληνική Navtex για έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης

Navtex για έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης εκδόθηκαν σήμερα από τον Υδρογραφικό Σταθμό Ηρακλείου. Το μεγαλύτερο ερευνητικό πλοίο του κόσμου, το RAMFON HYPERION, ξεκίνησε σήμερα την τελική φάση των ερευνών στη νοτιοδυτική Κρήτη, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31

Μετάβαση στο περιεχόμενο