Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στη Γαλλία στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Ναυτικής Άμυνας και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας “EURONAVAL 2022”

Από την Τρίτη 18 έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Γαλλία.

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, παρέστη με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχο (Μ) ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλο ΠΝ στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Ναυτικής Άμυνας και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας “EURONAVAL 2022”, στο εκθεσιακό κέντρο “Paris Le Bourget” στο Παρίσι (για να δείτε την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ πατήστε εδώ). Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στη Διεθνή Έκθεση την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην “EURONAVAL 2022”, ενώ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί περίπτερα εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας.

Στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ παρέστη στην εκδήλωση GICAN που έλαβε χώρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου μετείχε με τον Γάλλο ομόλογο του στις εργασίες του Ελληνογαλλικού FORUM.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ μετέβη στις εγκαταστάσεις της Naval Group στο Lorient, όπου επισκέφτηκε το Ναυτικό Κλιμάκιο της Γαλλίας και ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης του προγράμματος Φ/Γ FDI.

Στη συνέχεια παρέστησαν, μαζί με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο προγραμμάτων NAVAL GROUP κ. Oliver de la Bourdonnaye στην Τελετή Επίτευξης Συμβατικού Οροσήμου της ολοκλήρωσης και τοποθέτησης του 1ου Τομέα (5ου BLOCK) της 1ης FDI HN, στη δεξαμενή (drydock).  Επιπρόσθετα,  o Αρχηγός ΓΕΝ  ξεναγήθηκε στην υπό ναυπήγηση 1η γαλλική FDI καθώς και στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια