Επίσκεψη της Εκτελεστικής Διευθύντριας της EUROPOL στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

To Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επισκέφτηκε σήμερα η Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL, Catherine De Bolle.

 

Την Εκτελεστική Διευθύντρια υποδέχτηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος και ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ Αλεξανδράκης Γεώργιος.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον κ. Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Υποστήριξης της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ κα Αγγελική Ματσούκα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Κοντιζάς Τρύφων, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Ευαγγελίδης Σπυρίδων, ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Πλοίαρχος Λ.Σ. Χριστιανός Γεώργιος, ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αξιωματούχοι της EUROPOL καθώς και στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με θέματα «Οργανωμένο Έγκλημα: Η καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης», «Οργανωμένο Έγκλημα – Λαθρεμπόριο – Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών» και «Προκλήσεις που προκύπτουν από εγκληματικές δραστηριότητες, οι οποίες σχετίζονται με τη διακίνηση αγαθών στο λιμάνι Πειραιά».

Ακολούθως, η διεύθυνση Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων προχώρησε σε παρουσίαση σχετικά με τις κατασχέσεις του Γ’ Τελωνείου Πειραιά σε ναρκωτικά, καπνικά και παραποιημένα προϊόντα.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 090 «ΡΩ», ενώ ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Γ’ Τελωνείου Πειραιά με την πραγματοποίηση επίδειξης ελέγχων με X-ray και σκύλο ανιχνευτή.

Σχετικές εικόνες

COVEREUROPOL 1EUROPOL 2EUROPOL 3EUROPOL 4EUROPOL 5EUROPOL 6

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών για διευκόλυνση παράνομης εισόδου, μεταφοράς και παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στη Ρόδο

τη σύλληψη έντεκα αλλοδαπών προέβησαν, την 28/09/2022, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Ειδικότερα, τα ως άνω στελέχη, στο πλαίσιο περιπολίας, εντόπισαν στην παραλιακή οδό Ρόδου – Καμείρου, 46χρονο αλλοδαπό ως οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος, να κινείται

Πολυτεχνειούπολη: Σοκάρουν τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες των θυμάτων – Σε διαθεσιμότητα η αστυνομικός «πληροφοριοδότης»

Τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες για τη δράση των συμμοριών με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, αποκαλύπτουν τη σκληρότητα των κακοποιών. Μετά τις ένοπλες ληστείες, την διακίνηση ναρκωτικών και τις απειλές φοιτητών, οι συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι με διώξεις για σωρεία αδικημάτων. Πειστήρια – μεταξύ άλλων –

Πυραυλάκατος «Βλαχάκος»: Οπλισμός και δυνατότητες του νέου «πειρατικού» του ΠΝ

Οπλισμένη σαν αστακός η Πυραυλάκατος «Βλαχάκος» αποτελεί το 7ο ταχύ, σύγχρονο σκάφος κατευθυνoμένων βλημάτων. Οι πυραυλάκατοι κρύβονται στις βραχονησίδες του Αιγαίου κι από εκεί τα πληρώματά τους επιτηρούν ό,τι κινείται σε μεγάλες αποστάσεις. Η πυραυλάκατος «Βλαχάκος», που φέρει το όνομα του ήρωα των Ιμίων, ως μονάδα κρούσης του

Nord Stream: Ολική καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου – Εντοπίστηκε και τέταρτη διαρροή

Σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή έχει υποστεί ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream Το λιμενικό της Σουηδίας εντόπισε τέταρτη διαρροή αερίου στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream που έχουν υποστεί ζημιές, δήλωσε εκπρόσωπος του σώματος στην εφημερίδα Svenska Dagbladet. «Δύο από αυτές τις τέσσερις (σ.σ. διαρροές)