Κέρκυρα: Κάηκαν τέσσερα σκάφη στη μαρίνα Γουβιών

Τέσσερα σκάφη έγιναν στάχτη στην Κέρκυρα.

Στις φλόγες παραδόθηκαν ένα καταμαράν, ένα εξωλέμβιο, ένα ξύλινο ιστιοπλοϊκό και ένα 20μετρο ιστιοφόρο στη μαρίνα Γουβιών στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το μεγαλύτερο σκάφος -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε στα παρακείμενα σκάφη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς που ήταν παρών στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, «η φωτιά εξελίχθηκε πολύ γρήγορα στα διπλανά σκάφη, καθώς έπνεε ένας ελαφρύς άνεμος, αλλά και λόγω των εύφλεκτων υλικών των σκαφών, ενώ για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της συνέβαλαν και το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, καθώς και το προσωπικό της μαρίνας των Γουβιών».

«Είχαμε ένα άψογο συντονισμό και λειτουργήσαμε όλοι αποτελεσματικά. Καταφέραμε άμεσα να απομακρύνουμε τα διπλανά σκάφη, ενώ το χειρότερο αποφεύχθηκε, καθώς η φωτιά εξελισσόταν σε μία άκρη της μαρίνας και όχι στο μέσον της» σημείωσε ο Γεωργανάς.

 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν κινδύνεψαν ιδιοκτήτες και επιβάτες των σκαφών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην επιχείρηση συνέδραμε και το ρυμουλκό σκάφος «Ιωάννης», ενώ οι πληροφορίες φέρουν να απομακρύνθηκαν περισσότερα από 15 σκάφη που ελλιμενιζόταν σε απόσταση αναπνοής από τα φλεγόμενα σκάφη.

Τέλος, στη θαλάσσια περιοχή τοποθετήθηκαν προληπτικά πλωτά φράγματα για την προστασία από θαλάσσια ρύπανση μετά το συμβάν.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις