Επιτακτικό το αίτημα και πολλές οι πιθανότητες σύνδεσης του Βόλου με Βόρειο Αιγαίο το καλοκαίρι

Να ξεκινήσουν από φέτος κιόλας το καλοκαίρι ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα συνδέουν τον Βόλο με τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο (ως κατάληξη της διαδρομής και με την Κρήτη) ζητούν οι αντιπεριφερειάρχες τουρισμού Θεσσαλίας και Β. Αιγαίου.

Ο κ. Νικόλαος Νύκτας, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Β. Αιγαίου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ και στον Ηλία Κουτσερή εξηγώντας πόσο χρήσιμη θα ήταν μία τέτοια σύνδεση, επισημαίνοντας πως εκτός από τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, την επιζητούν και οι επαγγελματίες.

Ο κ. Νύκτας αναφέρθηκε αρχικά στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θεσσαλίας κ. Γιάννη Μπουτίνα, με τον οποίο γνωρίστηκαν στο Συμβούλιο Τουρισμού που δημιούργησε ο πρώην Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης. Εκεί ανά 20 ημέρες οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού είχαν τη δυνατότητα να συναντιούνται, να συζητούν τα προβλήματα των περιφερειών τους, να ανταλλάσσουν απόψεις κι από την εκεί γνωριμία προέκυψε και το άνοιγμα των δύο Περιφερειών, ώστε να συνδεθούν ακτοπλοϊκά.

«Κοινή τους επιστολή στον Υπουργό»

Η αρχή έγινε πέρυσι, όταν και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες με κοινή τους επιστολή στον Υπουργό ζητούσαν την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βόλου με τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο.

« Πέρυσι δεν έγινε, κακώς κατ’ εμέ  κι επιδοτήθηκε μία άλλη γραμμή η οποία δεν βοηθά κανέναν. Ελπίζω φέτος να έχουμε ώτα,  που να ακούν. Συνεργαζόμαστε άψογα με τον Γιάννη Μπουτίνα. Θέλουμε πολύ να έρθει η γραμμή από τον Βόλο, στη Λέσβο, στη Χίο και τη Σάμο. Μας ενδιαφέρει, το παλεύουμε με τα Υπουργεία.  Κάναμε πέρυσι κοινή επιστολή, θα κάνουμε και φέτος», επεσήμανε ο κ. Νύκτας.

Ο ίδιος τόνισε πως η εν λόγω γραμμή μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν επιδοτηθεί κι εδώ πρέπει η πολιτεία να δράσει. Σημείωσε ωστόσο το ενδιαφέρον είναι έντονο και από τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία και βορειότερα, αλλά και από την πλευρά των νησιών του Βορείου Αιγαίου. «Είναι σημαντική η προσβασιμότητα στα νησιά μας και θέλουμε να έρχονται επισκέπτες χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν περισσότερα στα εισιτήρια, από αυτά που θα ξοδέψουν εδώ», σημείωσε ο κ. Νύκτας και συμπλήρωσε πως μία τέτοια ακτοπλοϊκή σύνδεση εκτός από τους επισκέπτες θα βοηθήσει και τους φοιτητές, αλλά και τους στρατιώτες και στρατιωτικούς.

Στη Μυτιλήνη ζητούν επιτακτικά την εν λόγω σύνδεση

Μάλιστα, μόλις προ ημερών ο ίδιος βρέθηκε στη Μυτιλήνη με τους επαγγελματίες να ζητούν επιτακτικά την εν λόγω σύνδεση προτείνοντας να επισκεφθούν όλοι μαζί τα αρμόδια Υπουργεία.

«Το θέλουμε και είναι σημαντικό και για εμάς και πιστεύω και για εσάς. Είναι μια πολύ καλή γραμμή, μια επικοινωνία, που βοηθά την περιοχή μας και θα βοηθήσει και τη δική σας», σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου, σημειώνοντας πως με τον κ. Μπουτίνα θα συνεργαστούν από κοινού, στέλνοντας ξανά επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό και θα παλέψουν ώστε να υλοποιηθεί η σύνδεση από αυτή τη σεζόν, παρόλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, ως προς τις δημοπρασίες των ακτοπλοϊκών γραμμών. «Εμείς πιστεύουμε ότι εάν η πολιτεία θέλει να βοηθήσει τα νησιά πρέπει να το δει με θετικό μάτι», κατέληξε ο ίδιος.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διημερίδα Έρευνας και Διάσωσης με την συμμετοχή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο Μπάρι της Ιταλίας

Κατά το χρονικό διάστημα 18-19 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε διημερίδα Έρευνας & Διάσωσης με την συμμετοχή στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Μπάρι της Ιταλίας, στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης. «ΘΕΜΙΣ 2024». Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η

Πώς και πότε θα δοθεί το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους και ευάλωτους

Περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι και οι ευάλωτοι τον Δεκέμβριο 2024 μετά την έκτακτη εισφορά, που επιβάλλει στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων η κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα 50 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να μπουν στα ταμεία του κράτους για επενδύσεις. Σημειώνεται πως

Κικίλιας: Ακόμα και ένας σπινθήρας μπορεί να οδηγήσει σε όλεθρο – Εφιστώ την προσοχή σε όλους

«Για πρώτη φορά τόσο νωρίς μέσα στον Ιούνιο έχουμε δείκτη 5 στην Αττική, δηλαδή red code κατάσταση συναγερμού και δείκτη 4 σε άλλες περιφέρειες της χώρας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας από την Πολιτική Προστασία σχετικά με τον κίνδυνο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα ξίφη στις νέες και νέους Ανθυπολοχαγούς

Τα ξιφη στους νέους και νέες Ανθυπολοχαγούς Τάξεως 2024 «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος» επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής. Την Πρόεδρο της

Μετάβαση στο περιεχόμενο