Επιτακτικό το αίτημα και πολλές οι πιθανότητες σύνδεσης του Βόλου με Βόρειο Αιγαίο το καλοκαίρι

Να ξεκινήσουν από φέτος κιόλας το καλοκαίρι ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα συνδέουν τον Βόλο με τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο (ως κατάληξη της διαδρομής και με την Κρήτη) ζητούν οι αντιπεριφερειάρχες τουρισμού Θεσσαλίας και Β. Αιγαίου.

Ο κ. Νικόλαος Νύκτας, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Β. Αιγαίου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ και στον Ηλία Κουτσερή εξηγώντας πόσο χρήσιμη θα ήταν μία τέτοια σύνδεση, επισημαίνοντας πως εκτός από τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, την επιζητούν και οι επαγγελματίες.

Ο κ. Νύκτας αναφέρθηκε αρχικά στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θεσσαλίας κ. Γιάννη Μπουτίνα, με τον οποίο γνωρίστηκαν στο Συμβούλιο Τουρισμού που δημιούργησε ο πρώην Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης. Εκεί ανά 20 ημέρες οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού είχαν τη δυνατότητα να συναντιούνται, να συζητούν τα προβλήματα των περιφερειών τους, να ανταλλάσσουν απόψεις κι από την εκεί γνωριμία προέκυψε και το άνοιγμα των δύο Περιφερειών, ώστε να συνδεθούν ακτοπλοϊκά.

«Κοινή τους επιστολή στον Υπουργό»

Η αρχή έγινε πέρυσι, όταν και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες με κοινή τους επιστολή στον Υπουργό ζητούσαν την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βόλου με τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο.

« Πέρυσι δεν έγινε, κακώς κατ’ εμέ  κι επιδοτήθηκε μία άλλη γραμμή η οποία δεν βοηθά κανέναν. Ελπίζω φέτος να έχουμε ώτα,  που να ακούν. Συνεργαζόμαστε άψογα με τον Γιάννη Μπουτίνα. Θέλουμε πολύ να έρθει η γραμμή από τον Βόλο, στη Λέσβο, στη Χίο και τη Σάμο. Μας ενδιαφέρει, το παλεύουμε με τα Υπουργεία.  Κάναμε πέρυσι κοινή επιστολή, θα κάνουμε και φέτος», επεσήμανε ο κ. Νύκτας.

Ο ίδιος τόνισε πως η εν λόγω γραμμή μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν επιδοτηθεί κι εδώ πρέπει η πολιτεία να δράσει. Σημείωσε ωστόσο το ενδιαφέρον είναι έντονο και από τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία και βορειότερα, αλλά και από την πλευρά των νησιών του Βορείου Αιγαίου. «Είναι σημαντική η προσβασιμότητα στα νησιά μας και θέλουμε να έρχονται επισκέπτες χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν περισσότερα στα εισιτήρια, από αυτά που θα ξοδέψουν εδώ», σημείωσε ο κ. Νύκτας και συμπλήρωσε πως μία τέτοια ακτοπλοϊκή σύνδεση εκτός από τους επισκέπτες θα βοηθήσει και τους φοιτητές, αλλά και τους στρατιώτες και στρατιωτικούς.

Στη Μυτιλήνη ζητούν επιτακτικά την εν λόγω σύνδεση

Μάλιστα, μόλις προ ημερών ο ίδιος βρέθηκε στη Μυτιλήνη με τους επαγγελματίες να ζητούν επιτακτικά την εν λόγω σύνδεση προτείνοντας να επισκεφθούν όλοι μαζί τα αρμόδια Υπουργεία.

«Το θέλουμε και είναι σημαντικό και για εμάς και πιστεύω και για εσάς. Είναι μια πολύ καλή γραμμή, μια επικοινωνία, που βοηθά την περιοχή μας και θα βοηθήσει και τη δική σας», σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου, σημειώνοντας πως με τον κ. Μπουτίνα θα συνεργαστούν από κοινού, στέλνοντας ξανά επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό και θα παλέψουν ώστε να υλοποιηθεί η σύνδεση από αυτή τη σεζόν, παρόλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, ως προς τις δημοπρασίες των ακτοπλοϊκών γραμμών. «Εμείς πιστεύουμε ότι εάν η πολιτεία θέλει να βοηθήσει τα νησιά πρέπει να το δει με θετικό μάτι», κατέληξε ο ίδιος.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεαρός θα δικαστεί για τη μεταφορά επτά παράνομων αλλοδαπών στη Ρόδο

Για τη μεταφορά επτά αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, κατηγορείται 21χρονος Σύριος που συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και στις αρχές Δεκεμβρίου θα δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ο 21χρονος (κατά δήλωσή

Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας: Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίζονται δυναμικά στην καρδιά του χειμώνα

Πλησιάζοντας πλέον στην καρδιά του χειμώνα, το Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας (International School of the Sea) του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» συνεχίζει δυναμικά, παρά τις συχνά αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις δράσεις εκπαίδευσης στην εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου για την προστασία των

Επίσκεψη Μαθητών του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης σε Μονάδες της ΠΑ

Την Παρασκευή 25 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης, επισκέφθηκαν την 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ), το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ),

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ – 22»

Την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την διεξαγωγή της τελικής φάσης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την ονομασία «ΚΟΛΟΣΣΟΣ-22». Η άσκηση έλαβε χώρα από