ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Εκδήλωση για το λιμάνι του Βόλου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας διοργανώνει  διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την

Τετάρτη 23/3/2022 και ώρα 18:00

με θέμα: «Λιμάνια: μηχανές ανάπτυξης της οικονομίας και του χώρου – Λιμάνι Βόλου: το σήμερα και οι μελλοντικές προοπτικές»

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετό καιρό, καθώς τα θέματα που πραγματεύεται για το Λιμάνι του Βόλου και σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις από τα άλλα μεγάλα λιμάνια της Ελλάδας, είναι κομβικής σημασίας για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης του νομού και της χώρας. Αποκτά όμως ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει χρονικά με τα πρόσφατα γεγονότα (παραίτηση-καταγγελίες της πρώην προέδρου του ΟΛΒ) που αναδεικνύουν με κραυγαλέο τρόπο τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ σε αυτό τον τομέα.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής Δωδεκάνησου Νεκτάριος Σαντορινιός και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ και εν συνεχεία θα υπάρξουν 15-λεπτες εισηγήσεις από τους:

  • Χρήστο Λαμπρίδη, πρώην Γενικό Γραμματέα Λιμένων και λιμενικής πολιτικής  με θέμα «Μορφές – διακυβέρνησης των λιμανιών – οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
  • Παντελή Σκάγιαννη, ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην Πρόεδρο ΟΛΒ ΑΕ με θέμα «Πολυτροπικές μεταφορές στη Μαγνησία και ο ρόλος του λιμανιού του Βόλου – προοπτικές & επέκταση».
  • Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, Υποναύαρχο Λ.Σ. εα και πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΛΒ ΑΕ με θέμα «Απολογισμός 2015–2019 – προτάσεις για την ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου».
  • Γιώργο Τοζίδη, οικονομολόγο, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΛΒ ΑΕ με θέμα «Αποτίμηση ιδιωτικοποίησης ΟΛΘ».
  • Αναστασία Φραντζεσκάκη, κοινωνιολόγο, μέλος ΔΣ ΟΜΥΛΕ, με θέμα «Αποτίμηση ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ».

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Βανέσσα Κατσαδρή, επίκουρη καθηγήτρια Θαλάσσιας και Παράκτιας Μηχανικής, Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Θα γίνουν 10λεπτες τοποθετήσεις από τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκπροσώπους άλλων κομμάτων και αυτοδιοικητικών κινήσεων του νομού Μαγνησίας.

Θα επακολουθήσουν 5-λεπτες παρεμβάσεις εκ μέρους εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με τη λιμενική δραστηριότητα και εν συνεχεία θα υπάρξουν ερωτήσεις και διάλογος.

Ο σύνδεσμος για το event της εκδήλωσης είναι: https://fb.me/e/34wFLn9Ja

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση των Χούθι κατά του ελληνόκτητου M/V Tutor: Το πλοίο «πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί»

Πλοίο που στοχοποιήθηκε από τους Χούθι της Υεμένης στις 12 Ιουνίου, ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, σε απόσταση 66 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της πόλης Χοντέιντα «πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί», ανέφερε η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO. Οι Χούθι είχαν

Στ. Γκίκας: Ενημερωτική επίσκεψη σε ΚΕΠΙΧ – ΕΚΣΕΔ ΛΣ/ΕΛΑΚΤ

Ενημερωτική επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΚΕΠΙΧ) και στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, όπου

«Χρυσός» οι διελεύσεις πλοίων από Δαρδανέλια και Βόσπορο

Τα πάνω κάτω στις διελεύσεις πλοίων από τα Δαρδανέλια και τον Βόσπορο φέρνει νέα πολιτική απόφαση της Άγκυρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, τα τέλη διέλευσης από τα Δαρδανέλια και τον Βόσπορο θα αυξηθούν, από

Ο αντίκτυπος των επιθέσεων των Χούθι στο παγκόσμιο εμπόριο σε αριθμούς

Τις επιπτώσεις των επιθέσεων των Χούθι στο διεθνές εμπόριο αναδεικνύει με νέα έκθεσή της η αμερικανική Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών (DIA). Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται ότι οι επιθέσεις των Χούθι ευθύνονται για τη σημαντική μείωση στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της

Μετάβαση στο περιεχόμενο