ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Εκδήλωση για το λιμάνι του Βόλου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας διοργανώνει  διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την

Τετάρτη 23/3/2022 και ώρα 18:00

με θέμα: «Λιμάνια: μηχανές ανάπτυξης της οικονομίας και του χώρου – Λιμάνι Βόλου: το σήμερα και οι μελλοντικές προοπτικές»

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετό καιρό, καθώς τα θέματα που πραγματεύεται για το Λιμάνι του Βόλου και σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις από τα άλλα μεγάλα λιμάνια της Ελλάδας, είναι κομβικής σημασίας για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης του νομού και της χώρας. Αποκτά όμως ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει χρονικά με τα πρόσφατα γεγονότα (παραίτηση-καταγγελίες της πρώην προέδρου του ΟΛΒ) που αναδεικνύουν με κραυγαλέο τρόπο τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ σε αυτό τον τομέα.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής Δωδεκάνησου Νεκτάριος Σαντορινιός και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ και εν συνεχεία θα υπάρξουν 15-λεπτες εισηγήσεις από τους:

  • Χρήστο Λαμπρίδη, πρώην Γενικό Γραμματέα Λιμένων και λιμενικής πολιτικής  με θέμα «Μορφές – διακυβέρνησης των λιμανιών – οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
  • Παντελή Σκάγιαννη, ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην Πρόεδρο ΟΛΒ ΑΕ με θέμα «Πολυτροπικές μεταφορές στη Μαγνησία και ο ρόλος του λιμανιού του Βόλου – προοπτικές & επέκταση».
  • Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, Υποναύαρχο Λ.Σ. εα και πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΛΒ ΑΕ με θέμα «Απολογισμός 2015–2019 – προτάσεις για την ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου».
  • Γιώργο Τοζίδη, οικονομολόγο, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΛΒ ΑΕ με θέμα «Αποτίμηση ιδιωτικοποίησης ΟΛΘ».
  • Αναστασία Φραντζεσκάκη, κοινωνιολόγο, μέλος ΔΣ ΟΜΥΛΕ, με θέμα «Αποτίμηση ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ».

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Βανέσσα Κατσαδρή, επίκουρη καθηγήτρια Θαλάσσιας και Παράκτιας Μηχανικής, Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Θα γίνουν 10λεπτες τοποθετήσεις από τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκπροσώπους άλλων κομμάτων και αυτοδιοικητικών κινήσεων του νομού Μαγνησίας.

Θα επακολουθήσουν 5-λεπτες παρεμβάσεις εκ μέρους εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με τη λιμενική δραστηριότητα και εν συνεχεία θα υπάρξουν ερωτήσεις και διάλογος.

Ο σύνδεσμος για το event της εκδήλωσης είναι: https://fb.me/e/34wFLn9Ja

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεαρός θα δικαστεί για τη μεταφορά επτά παράνομων αλλοδαπών στη Ρόδο

Για τη μεταφορά επτά αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, κατηγορείται 21χρονος Σύριος που συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και στις αρχές Δεκεμβρίου θα δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ο 21χρονος (κατά δήλωσή

Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας: Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίζονται δυναμικά στην καρδιά του χειμώνα

Πλησιάζοντας πλέον στην καρδιά του χειμώνα, το Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας (International School of the Sea) του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» συνεχίζει δυναμικά, παρά τις συχνά αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις δράσεις εκπαίδευσης στην εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου για την προστασία των

Επίσκεψη Μαθητών του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης σε Μονάδες της ΠΑ

Την Παρασκευή 25 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης, επισκέφθηκαν την 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ), το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ),

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ – 22»

Την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την διεξαγωγή της τελικής φάσης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την ονομασία «ΚΟΛΟΣΣΟΣ-22». Η άσκηση έλαβε χώρα από