Επτά χιλιάδες επιβάτες στο πλοίο για Λεμεσό – Πειραιά

Μετά από 22 δρομολόγια Λεμεσός – Πειραιά και αντίστροφα, η θαλάσσια επιβατική σύνδεση με το πλοίο M/V Daleela ολοκληρώνεται για τη φετινή χρονιά και το καράβι έριξε άγκυρα προχθές Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.

Στα 22 δρομολόγια που πραγματοποίησε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ταξίδεψαν άνθρωποι κάθε ηλικίας και όλων των κοινωνικών στρωμάτων, οι οποίοι επέλεξαν για τους δικούς τους λογούς να κάνουν ένα ταξίδι 30 ωρών για τον Πειραιά ή τη Λεμεσό.

Μαζί τους κάποιοι είχαν και τους πιο έμπιστους φίλους τους, τα κατοικίδιά τους. Οργανωμένοι μοτοσικλετιστές μετά από χρόνια άδραξαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν για μια μακρινή διαδρομή προς την Ελλάδα και στη συνέχεια σε άλλους προορισμούς.

Σε μια πρώτη αποτίμηση του όλου εγχειρήματος ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, μιλώντας στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ», εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπηρεσία η οποία όπως είπε αγκαλιάστηκε από το επιβατικό κοινό. «Ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας αγκάλιασε αυτή την υπηρεσία και είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει διά θαλάσσης στην Ελλάδα προσφέροντάς τους όπως τους είχαμε υποσχεθεί, μια εναλλακτική συνδεσιμότητα».

Υποστήριξε πως υπάρχει μια πολύ θετική ένδειξη, σημειώνοντας πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει, ούτως ώστε η υπηρεσία αυτή να βελτιωθεί χρόνο με τον χρόνο και να καθιερωθεί.

«Για την ώρα αποτελεί ένδειξη και όχι απόδειξη. Θεωρώ ότι θα αποδειχθεί η υπηρεσία αυτή αφού δοκιμαστεί μέσα από την πάροδο 2-3 χρόνων και αφού αποκτήσει πλέον σταθερούς επιβάτες και επιβατικό κοινό για το μέλλον».

Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία επιδοτείται από το Κράτος με εθνικούς πόρους και η γραμμή είναι επιδοτούμενη με 5.5 εκατ. ευρώ ετησίως. Η επιδότηση θα διαρκέσει για τρία χρόνια και με προοπτική να παραταθεί για άλλα τρία.

Όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης αυτό προβλέπεται από τη συμβατική υποχρέωση και από το συμβόλαιο που υπέγραφε το Κράτος με την ανάδοχο εταιρεία.

«Όταν αυτή η υπηρεσία θα λειτουργήσει για περίοδο 3 μέχρι 6 χρόνων τότε θα έχει και ένα πολύ καλό δείγμα για να ελεγχθεί η βιωσιμότητά της» είπε, τονίζοντας πως εάν θα είναι βιώσιμη ή όχι δεν είναι κάτι που μπορεί να απαντηθεί στη βάση των φετινών δεδομένων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας Scandro Holding Ltd, με το πλοίο M/V Daleela ταξίδεψαν φέτος 7.162 επιβάτες, ενώ μεταφέρθηκαν 2.250 οχήματα και μοτοσικλέτες όπως και περίπου 200 κατοικίδια.

«Με την ολοκλήρωση των δρομολογίων έχουμε σκοπό να συγκαλέσουμε σύσκεψη με την ανάδοχο εταιρεία, το Τμήμα Τελωνείων, την Αστυνομία, το Υπουργείο Μεταφορών, την Αρχή Λιμένων και την DP World Limassol, έτσι ώστε να τεθούν επί τάπητος διάφορα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της υπηρεσίας, τα όποια προβλήματα προέκυψαν και πώς θα επιλυθούν με τη νέα χρονιά».

ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορά του βουλευτή Αργολίδας Α. Πουλά για την αναβάθμιση του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου

Την αναβάθμιση του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου ζητά ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς: ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τον

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Η “προσωρινή” μεταστέγαση της ΜΥΑ/ΛΣ ενέχει πολλούς κινδύνους

Επιστολή ποεπλσ στον Αρχηγό ΛΣ Προς: Αρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Γεώργιο Αλεξανδράκη Κοιν.: Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη Θέμα: “Μεταστέγαση ΜΥΑ/ΛΣ στις κτιριακές εγκαταστάσεις Παγόδας Πειραιά” κ. Αρχηγέ, Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος αποτελεί μία υπηρεσία, η οποία

Γράφει ο Ανθυπ/στης ΛΣ Λάλας Π. : Ιταλικές εκλογές 2022 – Η αγωνία της Ευρώπης για το μέλλον της

Γράφει ο ΛΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ   ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ  Σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, έχουν ανοίξει οι κάλπες για τις ίσως πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων χρόνων

Έρευνες από βατραχανθρώπους του Λιμενικού στη λίμνη Κρεμαστών για την 48χρονη αγνοούμενη

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό με εντολή του Αρχηγού ΛΣ Αντιναυάρχου κ. Γιώργου Αλεξανδράκη διατέθηκε κλιμάκιο Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. για παροχή συνδρομής στις έρευνες που διεξάγονται προς εντοπισμό 48χρονης αγνοούμενης στη Λίμνη Κρεμαστών Δήμου Αγράφων. Πρόκειται για τετραμελές