Ερασιτεχνική Άδεια Αλιείας: Συμφωνεί ο νέος υπουργός Λ. Αυγενάκης να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς

Σε συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη με συλλόγους επαγγελματιών αλιέων στην Καλαμαριά, στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ στην Κεντρική Μακεδονία, τέθηκε μεταξύ άλλων το θέμα των ερασιτεχνικών αδειών αλιείας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ακριβώς αναφέρει το δελτίο τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης:

«Ο ΥπΑΑΤ συμφώνησε με πρόταση των αλιέων να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς σε ό,τι αφορά την ερασιτεχνική αλιεία, η οποία πρέπει να ασκείται μόνο μετά την παροχή σχετικής άδειας, ώστε να προστατεύεται το επάγγελμα των παράκτιων αλιέων.»

Στη συνάντηση παρίσταντο οι υφυπουργοί Σταύρος Κελέτσης και Διονύσης Σταμενίτης και οι Γενικοί Γραμματείς Γιώργος Στρατάκος, Κώστας Μπαγινέτας και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, οι βουλευτές Στράτος Σιμόπουλος και Φάνης Παπάς, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων αλιέων από τη Βόρεια Ελλάδα.

Πανελλαδικό Συνέδριο για την Αλιεία

Επίσης, ο ΥπΑΑΤ ανήγγειλε την διοργάνωση Πανελλαδικού Συνεδρίου για την Αλιεία. Όπως είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, το συνέδριο θα γίνει με το νέο έτος και θα εκπροσωπηθεί στο σύνολό του ο κλάδος των αλιέων, ώστε να γίνει ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Θα είναι η πρώτη οργανωμένη συζήτηση για την αλιεία και δε θέλω να μείνει κανένας εκτός, δεν πρέπει να απουσιάζει κανένας. Αυτό το συνέδριο θέλω να είναι ένα όπλο για όλους μας, για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και τόνισε ότι ο κλάδος δεν είναι αποπαίδι της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε, επίσης, ότι αντιμετωπίζει θετικά πρόταση που ετέθη να συμπεριληφθούν στο νέο, αναθεωρημένο, κανονισμό του ΕΛΓΑ κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι αλιείς, αφού, βέβαια προηγηθεί συζήτηση Επιτροπής που θα συστήσουν οι αλιείς με τον ΕΛΓΑ. κοινές πρωτοβουλίες.

Στη συνάντηση ετέθησαν, επίσης, θέματα που αφορούν τη μετάκληση εργατών- ψαράδων από τρίτες χώρες, καθώς και οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την εισβολή του λαγοκέφαλου στις ελληνικές θάλασσες, ζήτημα που θα θέσει ο υπουργός στην ΕΕ, όπου θα επιδιώξει συνεργασία με τις λοιπές χώρες της Μεσογείου, ώστε να υπάρξουν

Το αλιευτικό καταφύγιο Νέας Κρήνης του Δήμου Καλαμαριάς

Βασικό θέμα της συνάντησης με τους συλλόγους αλιέων ήταν  η συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, καθώς και το αλιευτικό καταφύγιο Νέας Κρήνης του Δήμου Καλαμαριάς, η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτείται από το ΠΑΑ. Όπως είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης, το έργο θα δώσει ανάσα στους ψαράδες της περιοχής, οι οποίοι θα έχουν το δικό τους “σπίτι”, ενώ θα δώσει σημαντική ώθηση στην τοπική ανάπτυξη.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης είπε ότι η συνάντηση είναι ευκαιρία για να δοθεί λύση στα προβλήματα του κλάδου, που αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της πρωτογενούς παραγωγής. Όπως είπε ο κ. Κελέτσης, απόφαση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ είναι να στηριχθεί η αλιεία καθώς, για ευνόητους λόγους, τα ελληνικά σκάφη πρέπει να πλέουν στο Αιγαίο.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι κλάδοι θαλασσίων μεταφορών ναυπηγούν τα περισσότερα πλοία;

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ” Σύμφωνα με στοιχεία των Clarksons Research πάνω από 50% των παραγγελιών για ναυπηγήσεις πλοίων (μετρούμενες σε cgt – compensated gross tonnage) προέρχεται από μόλις δύο τομείς ναυτιλιακών μεταφορών, τα LNG και τα containers. Η επικείμενη

Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚ

Όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στη ζωή – και στον δρόμο- υπάρχουν φάουλ και φάουλ. Είναι άλλο πράγμα δηλαδή πάνω στη φάση να χτυπήσεις κατά λάθος παίκτη της αντίπαλης ομάδας κι άλλο πράγμα να φερθείς αντιαθλητικά, να βγεις σαν κλαδευτήρι και

Πήγε για μεροκάματο και βρέθηκε σιδηροδέσμιος στα κρατητήρια

Στα κρατητήρια και από κει στο αυτόφωρο με τον… μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη κατέληξε 24χρονος διανομέας στη Χαλκίδα, ο οποίος υπέπεσε στο …παράπτωμα να κινηθεί με το δίκυκλο της δουλειάς στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης, όπου και βρίσκεται το κατάστημα εστίασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο