Εβδομάδα Ιππικού – Τεθωρακισμένων

Από 17 έως 21 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις θεματικής εβδομάδας, αφιερωμένη στο Όπλο του Ιππικού – Τεθωρακισμένων, με σκοπό, την ανάδειξη της ιστορίας και της προσφοράς του Όπλου στους αγώνες του Έθνους, καθώς και την ανάδειξη του κομβικού ρόλου των αρμάτων μάχης στην αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) ημερίδα με θέμα «Το Ιππικό στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία: 200 Έτη Αγώνων και Προσφοράς», παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση. Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης, μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μακρής ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιππικού – Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής. Ομιλίες πραγματοποίησαν ο ειδικός επιστήμονας διδάσκων Πολιτική Ιστορία στην ΣΣΕ κ. Δημήτριος Μαλέσης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Πλουμίδης, ο Υποδιοικητής της Γενικής Επιθεώρησης Στρατού – Διοίκησης Δόγματος και Εκπαίδευσης του ΓΕΣ, ειδικός επιστήμονας και διδάσκων Στρατιωτική Ιστορία στην ΣΣΕ Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος, ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Κυριάκος, ο επίκουρος καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας στην ΣΣΕ Αντισμήναρχος ε.α. Νικόλαος Κανελλόπουλος, , ο Διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Κωστούλας και ο Διοικητής της Ίλης Ιππικού Ταξίαρχος Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης. Συντονιστές της ημερίδας ήταν ο ομότιμος καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας στην ΣΣΕ Υποστράτηγος ε.α. Ανδρέας Καστάνης και ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στην ΣΣΕ κ. Νικόλαος Τόμπρος.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η δράση «Ανοιχτό Στρατόπεδο», κατά την οποία επισκέφθηκαν το Στρατόπεδο «Επχου Γεώργιου Μελίδη» μαθητές των Γενικών Λυκείων Σκάλας Ωρωπού, Ψαχνών Ευβοίας και Αυλώνα καθώς και οικογένειες. Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Παιγνίου ΙΑΝΟΣ, των εξομοιωτών οδήγησης, των εξομοιωτών βολής και στο Μουσείο Αρμάτων, ενώ παρακολούθησαν και επίδειξη αρματικού δυναμικού.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου με την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στο Στρατόπεδο «Επχου Γεώργιου Μελίδη» παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Το πρόγραμμα περιέλαβε παρέλαση ενεργών και μουσειακών αρμάτων καθώς και ιστορικών οχημάτων, παρέλαση και επίδειξη Ουλαμού της Ίλης Ιππικού του ΚΕΤΘ, διέλευση στίβου εμποδίων αρμάτων και στατική επίδειξη μουσειακών Τεθωρακισμένων Οχημάτων και Αρμάτων Μάχης – Οχημάτων Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γεώργιος Απ. Γιασημάκης, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής, ο πρώην ΥΦΕΘΑ και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Βασίλειος Τελλίδης, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Όπλου του Ιππικού- Τεθωρακισμένων.

Ιππικού – Τεθωρακισμένων  Ιππικού – Τεθωρακισμένων  Ιππικού – Τεθωρακισμένων

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο σκηνικό στη Χερσόνησο: Μεθυσμένος πήρε… σβάρνα δεμένα σκάφη μέσα στο λιμάνι!

Στη σύλληψη 38χρονου Βρετανού προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χερσονήσου, μετά από πρόσκρουση σκάφους σε άλλα προσδεμένα σκάφη Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αγγλίας, προχώρησαν χθες το απόγευμα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χερσονήσου. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο 38χρονος συνελήφθη για παράβαση του

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι και πώς θα πάρετε έως 1.600 ευρώ

Επίδομα ενοικίου: Όλα τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και η διπλή ενίσχυση για το Δημόσιο Σημαντική ανάσα σε χιλιάδες ενοικιαστές αναμένεται να προσφέρει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση δημόσιας

Μωβ μέδουσες: Συναγερμός σε τρεις περιοχές της Ελλάδας – Δείτε πού καταγράφονται οι περισσότερες εμφανίσεις

Οι μωβ μέδουσες ξανά στις ακτές: Οι «κόκκινες» ζώνες και το εργαλείο που προβλέπει την εξάπλωσή τους Η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου φέρνει ξανά στο προσκήνιο την παρουσία των μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες, με τις αναφορές εμφάνισής τους να καταγράφουν ανοδική πορεία σε συγκεκριμένες

Συντάξεις Δημοσίου: Επανασυνδέονται με τους μισθούς των εν ενεργεία – Ποιοι δικαιούνται έως 80%

Ποιοι δημόσιοι λειτουργοί παίρνουν αυξήσεις, αναδρομικά και πλαφόν 24 ετών για τα τέκνα Σε τροχιά σημαντικών αυξήσεων εισέρχονται οι συνταξιοδοτικές παροχές συγκεκριμένων ομάδων ασφαλισμένων του Δημοσίου, μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το νέο νομοσχέδιο επαναφέρει μια