Εβδομάδα Ιππικού – Τεθωρακισμένων

Από 17 έως 21 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις θεματικής εβδομάδας, αφιερωμένη στο Όπλο του Ιππικού – Τεθωρακισμένων, με σκοπό, την ανάδειξη της ιστορίας και της προσφοράς του Όπλου στους αγώνες του Έθνους, καθώς και την ανάδειξη του κομβικού ρόλου των αρμάτων μάχης στην αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) ημερίδα με θέμα «Το Ιππικό στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία: 200 Έτη Αγώνων και Προσφοράς», παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση. Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης, μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μακρής ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιππικού – Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής. Ομιλίες πραγματοποίησαν ο ειδικός επιστήμονας διδάσκων Πολιτική Ιστορία στην ΣΣΕ κ. Δημήτριος Μαλέσης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Πλουμίδης, ο Υποδιοικητής της Γενικής Επιθεώρησης Στρατού – Διοίκησης Δόγματος και Εκπαίδευσης του ΓΕΣ, ειδικός επιστήμονας και διδάσκων Στρατιωτική Ιστορία στην ΣΣΕ Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος, ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Κυριάκος, ο επίκουρος καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας στην ΣΣΕ Αντισμήναρχος ε.α. Νικόλαος Κανελλόπουλος, , ο Διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Κωστούλας και ο Διοικητής της Ίλης Ιππικού Ταξίαρχος Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης. Συντονιστές της ημερίδας ήταν ο ομότιμος καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας στην ΣΣΕ Υποστράτηγος ε.α. Ανδρέας Καστάνης και ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στην ΣΣΕ κ. Νικόλαος Τόμπρος.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η δράση «Ανοιχτό Στρατόπεδο», κατά την οποία επισκέφθηκαν το Στρατόπεδο «Επχου Γεώργιου Μελίδη» μαθητές των Γενικών Λυκείων Σκάλας Ωρωπού, Ψαχνών Ευβοίας και Αυλώνα καθώς και οικογένειες. Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Παιγνίου ΙΑΝΟΣ, των εξομοιωτών οδήγησης, των εξομοιωτών βολής και στο Μουσείο Αρμάτων, ενώ παρακολούθησαν και επίδειξη αρματικού δυναμικού.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου με την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στο Στρατόπεδο «Επχου Γεώργιου Μελίδη» παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Το πρόγραμμα περιέλαβε παρέλαση ενεργών και μουσειακών αρμάτων καθώς και ιστορικών οχημάτων, παρέλαση και επίδειξη Ουλαμού της Ίλης Ιππικού του ΚΕΤΘ, διέλευση στίβου εμποδίων αρμάτων και στατική επίδειξη μουσειακών Τεθωρακισμένων Οχημάτων και Αρμάτων Μάχης – Οχημάτων Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γεώργιος Απ. Γιασημάκης, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής, ο πρώην ΥΦΕΘΑ και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Βασίλειος Τελλίδης, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Όπλου του Ιππικού- Τεθωρακισμένων.

Ιππικού – Τεθωρακισμένων  Ιππικού – Τεθωρακισμένων  Ιππικού – Τεθωρακισμένων

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλωτάρχης ΛΣ Λευτέρης Βαλεργάκης στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα δύο έτη

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤ Α ́ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤ1 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Αρ.Πρωτ.: Π12β- 58515 «ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΛΣ ΒΑΛΕΡΓΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (ΑΜ 1187) ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΔΥΟ (2)ΕΤΗ ».  – Ο

Χαιρετισμός Επίτιμου Προέδρου Π.Ε.Α.Λ.Σ. στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ 15Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης κ.κ Ευγένιε Κύριε Αρχηγέ ΛΣ, φαντάζομαι ότι σήμερα εκπροσωπείται τον κ. υπουργό αν και θα ήταν επιθυμητό έως και αναγκαίο να έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα του Υπουργού η παρουσία του

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Προσκεκλημένο να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ), κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Σταύρο Βοϊδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα Δημ. Σαϊτάκη, την Ταμία και επικεφαλής Τομέα Ισότητας Ελένη Κοντάκου και τον

Ξεκίνησε το ταξίδι της…αποκαθήλωσης για 4 ελικόπτερα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Σε δύο διαδοχικά ρεπορτάζ των Λιμενικών Νέων (στις 18/8 και 6/9), σας πληροφορούσαμε για τη σύμβαση-πλαίσιο που υπεγράφη ανάμεσα στην NSPA (ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency – Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) και την Airbus France, με την οποία