Έβρος: Με drones και κάμερες ενισχύεται η ΕΛ.ΑΣ – Απευθείας εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων

Έντονα προβληματισμένη είναι η χώρα μας για τη συνεχή αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στο Αιγαίο
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η αναβάθμιση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα κύματα των μεταναστών.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με δεδομένο ότι τα παράνομα κυκλώματα προσπαθούν πάντα να είναι πάντα μισό βήμα μπροστά από τις Αρχές ασφαλείας, τα συστήματα των καμερών και των drones που υπάρχουν και περιπολούν στον Έβρο θα αναβαθμιστούν.
Απευθείας στα κέντρα επιχειρήσεων η εικόνα από τις κάμερες
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την αναβάθμιση των καμερών ώστε οι συνοριοφύλακές μας να μπορούν μέσα από αυτές να βλέπουν και να παρατηρούν τι συμβαίνει ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

 

 

Οι αναβαθμισμένες κάμερες θα έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια και καλύτερη ποιότητα. Τονίζεται ότι η εικόνα από τις κάμερες θα πηγαίνει απευθείας στα κέντρα επιχειρήσεων, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και με τις κάμερες ασφαλείας που οι συνοριοφύλακες θα φέρουν πάνω τους κατά την διάρκεια των περιπολιών που κάνουν.
Παράλληλα, τα drones τα οποία θα παραλάβει η ελληνική αστυνομία θα είναι διαστάσεων 2 επί 2 και θα έχουν 24ωρη αυτονομία, που σημαίνει ότι θα μπορούν να περιπολούν ακόμα και τη νύχτα, δε θα χρειάζεται να κατέβουν για να φορτίσουν την μπαταρία τους, και, όλα πια, θα έχουν κάμερες θερμικής απεικόνισης.

 

 

Μάλιστα, οι διαγωνισμοί για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των συνοριοφυλάκων, θα ξεκινήσουν άμεσα και με διαδικασίες fast track, και αναμένεται να δρομολογηθούν μέχρι το τέλος του 2023.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο