Γ. Ραγκούσης: Να επανέλθει το πρωινό δρομολόγιο της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένη-Μέγαρα

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, τη διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας, σχετικά με την κατάργηση του πρωινού δρομολογίου της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένης-Μέγαρα.

Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις για την χωρίς καμία προειδοποίηση και κριτήριο κατάργηση του πρωινού δρομολογίου των 05:00 το πρωί των πλοίων της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένης-Πέραμα Μεγάρων, σύμφωνα με την έγγραφη διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας.

Ειδικότερα, το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας απευθυνόμενο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει πως πάρα πολλοί εργαζόμενοι σε καθημερινή βάση μετακινούνται προς την εργασία τους, έχοντας πρόσβαση σε Αττική Οδό και σε περιοχές όπως η Ελευσίνα και ο Ασπρόπυργος και οι οποίοι βρέθηκαν εξ απροόπτου, όταν κάποιο πρωί διαπίστωσαν ότι το εν λόγω είχε καταργηθεί, γι’ αυτό και ζητούν την άμεση επαναφορά του δρομολογίου των 05:00.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Να επανέλθει το πρωινό δρομολόγιο (05:00) της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένης Σαλαμίνας –Περάματος Μεγάρων που εξυπηρετεί τους εργαζόμενους»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη το από 10-11-2021 έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας, το καταθέτει ως αναφορά προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο έγγραφό του το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

· Θέλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια πολλών εργαζομένων στην Σαλαμίνα για το γεγονός ότι στην πορθμειακή γραμμή Φανερωμένης Σαλαμίνας –Περάματος Μεγάρων καταργήθηκε το πρώτο πρωινό δρομολόγιο των 5.00 που ίσχυε μέχρι πρόσφατα και τα δρομολόγια ξεκινούν στις 5.30 το πρωί.

· Πολλοί εργαζόμενοι που δουλεύουν εκτός Σαλαμίνας και εξυπηρετούνταν από το συγκεκριμένο δρομολόγιο βρέθηκαν εξ απροόπτου.

· Μας δημιουργεί απορία βάσει ποιών κριτηρίων καταργούνται δρομολόγια ή αλλάζουν οι ώρες αυτών.

· Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το αίτημα μας για επαναφορά του δρομολογίου των 5.00 το πρωί καθώς εξυπηρετεί αρκετούς εργαζόμενους.

Επισυνάπτεται το από 10-11-2021 έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2021

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

Έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στη Λέσβο: Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού και στα Κύθηρα – Σκαρφαλωμένοι μετανάστες στα βράχια – 16 γυναίκες νεκρές Βίντεο)

Οι έρευνες εκτείνονται και στην ευρύτερη χερσαία περιοχή για αλλοδαπούς που έχουν σύμφωνα με πληροφορίες διαφύγει στην ξηρά. Τις σορούς 16 μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο που βυθίστηκε στην θαλάσσια περιοχή «Προβοσκίδα» στη Λέσβο, έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής στελέχη του λιμενικού σώματος. Παράλληλα, έχουν διασωθεί 9 άτομα, οι οποίοι

Μεταναστευτικό: Η Αθήνα απαντά με βίντεο στα fake news της Άγκυρας λίγο πριν τη «μάχη της Πράγας»

Νέα δεδομένα προκύπτουν στην ελληνοτουρκική διένεξη για το μεταναστευτικό μετά την απόφαση της Αθήνας να δημοσιοποιήσει τις τουρκικές βιαιότητες στο Αιγαίο και τα push fοrward μεταναστών. Όλα ξεκίνησαν με μία ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης

Κρήτη: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush» στη Σούδα

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης έδεσε στο λιμάνι της Σούδας το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush». Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και νεότερα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ, το USS George H.W. Bush, το οποίος θα βρίκσεται στον κρητικό ναύσταθμο

Ευ. Βενιζέλος: Το πολιτικό σύστημα καθυποτάσσει τις δυνάμεις της κοινωνίας

«Ο τρόπος με τον οποίο γεννήθηκε το ελληνικό κράτος, το οποίο στη συνέχεια προσπάθησε να συγκροτήσει μια κοινωνία και μια εθνική ιδεολογία έχει εμφυσήσει στο έθνος την αντίληψη ότι είναι ενεργούμενο της ιστορίας», σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Το