Γ. Ραγκούσης: Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απαξιώνει τον Σύλλογο των υπαλλήλων του

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, τα αιτήματα του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με τη σιωπηρή άρνηση συνάντησης του αρμόδιου Υπουργού με το Σύλλογο Υπαλλήλων, όσο και ως προς τα αιτήματά τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν η παρούσα επιστολή συντάσσεται και αποστέλλεται, ύστερα από εξαντλητική και μάταιη αναμονή πλέον των δύο (02) μηνών για την αποδοχή συνάντησης μα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΥΥΕΝ. Ενδεικτικά ζητούν άμεση καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών και οδοιπορικών εξόδων έτους 2021,υπερωριακή αποζημίωση εκατόν είκοσι ωρών ανά εξάμηνο για κάθε υπηρετούντα πολιτικό υπάλληλο του ΥΝΑΝΠ για το έτος 2023, καθώς και άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ. Επιπλέον, αιτούνται άμεση ξεχωριστή προκήρυξη για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του ΥΝΑΝΠ και άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσεων, καθώς και διαφανείς διαδικασίες τοποθέτησης και μετακίνησης όλων των υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ. Τέλος, αιτούνται τη Θέσπιση ειδικού οικονομικού επιδόματος για τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ, την Άμεση δημιουργία Διεύθυνσης Ειδικών Οικονομικών Θεμάτων, την άμεση ολοκλήρωση και έκδοση του νέου Οργανισμού για τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) και τη Θέσπιση θέσης Υπηρεσιακού Γραμματέα στο ΥΝΑΝΠ. Καλεί τον Υπουργό να δώσει απαντήσεις τόσο ως προς τη σιωπηρή άρνηση συνάντησης με το Σύλλογο Υπαλλήλων, όσο και ως προς τα αιτήματά τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά και επισυνάπτεται η ανοιχτή επιστολή:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Άμεση συνάντηση κι επίλυση των αιτημάτων του από τον κ. Πλακιωτάκη, ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας»

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη του την από 26-7-2022 «ανοιχτή επιστολή» του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΣΥΥΕΝ) το καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να δώσει απαντήσεις τόσο ως προς τη σιωπηρή άρνηση συνάντησης με το Σύλλογο Υπαλλήλων, όσο και ως προς τα αιτήματά τους.

Στην «ανοιχτή επιστολή του», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

· Η παρούσα επιστολή συντάσσεται και αποστέλλεται, ύστερα από εξαντλητική και μάταιη αναμονή πλέον των δύο (02) μηνών για την αποδοχή συνάντησης μα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΥΥΕΝ.

· Άμεση καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών και οδοιπορικών εξόδων έτους 2021.

· Υπερωριακή αποζημίωση εκατόν είκοσι ωρών ανά εξάμηνο για κάθε υπηρετούντα πολιτικό υπάλληλο του ΥΝΑΝΠ για το έτος 2023.

· Άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ.

· Άμεση ξεχωριστή προκήρυξη για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του ΥΝΑΝΠ.

· Άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσεων.

· Διαφανείς διαδικασίες τοποθέτησης και μετακίνησης όλων των υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ.

· Θέσπιση ειδικού οικονομικού επιδόματος για τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ.

· Άμεση δημιουργία Διεύθυνσης Ειδικών Οικονομικών Θεμάτων.

· Άμεση ολοκλήρωση και έκδοση του νέου Οργανισμού για τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ).

· Θέσπιση θέσης Υπηρεσιακού Γραμματέα στο ΥΝΑΝΠ.

· Ο ρόλος σας (κ. Υπουργέ), μεταξύ άλλων, είναι να δίνετε λύσεις στα προβλήματα και όχι να κρύβεστε από αυτά. Όσο κι αν προσπαθείτε να τα αγνοήσετε, τα προβλήματα θα εξακολουθούν να υφίστανται και να γιγαντώνονται.

 

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Επισυνάπτεται η από 26-7-2022 «ανοιχτή επιστολή» του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Αθήνα 27 Ιουλίου 2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Λ.: ‘’Κουρεμένο’’ το έκτακτο επίδομα 600 ευρώ για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού

Σε συνέχεια της από 06-12-2022 ανακοίνωσης μας (εδώ) αναφορικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την χορήγηση εφάπαξ επιδόματος 600 ευρώ στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε πως στο ανωτέρω ποσό θα είναι  ακατάσχετο αλλά φορολογήσιμο

Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων: Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για μετατάξεις και αποσπάσεις

Με ανακοίνωση της, η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων έκανε γνωστό ότι αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών τα αιτήματα των Φορέων για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων με μετάταξη καθώς και αναγκών με απόσπαση στο πλαίσιο του Β΄ Κύκλου 2022 του Ενιαίου Συστήματος

Κύμη: Στο νέο λιμάνι βρέθηκε βυθισμένο σκάφος από λιμενικούς

Μεσημβρινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια πεζής περιπολίας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κύμης, διαπιστώθηκε, η βύθιση του Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφους «ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ» Τ.Π. 1818, στον νέο λιμένα Κύμης. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, καθώς δεν υπήρχε άτομο εντός του σκάφους

Πλοίο γερμανικής ΜΚΟ με 261 πρόσφυγες, ζητάει άδεια να ελλιμενιστεί σε Ιταλία ή Μάλτα

Πλοίο γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης το οποίο εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο προσπαθούσε χθες Τετάρτη να εξασφαλίσει την άδεια για να ελλιμενιστεί είτε στη Μάλτα, ή στην Ιταλία, προκειμένου να αποβιβάσει εκατοντάδες ανθρώπους που διέσωσε ανοικτά της Λιβύης.  Το σκάφος Humanity 1, της ΜΚΟ SOS Humanity («Ανθρωπότητα SOS»), πλέει προς την κατεύθυνση των ακτών της