ΓΕΕΘΑ: Τιμητική εκδήλωση για την 196η επέτειο της Ηρωϊκής Εξόδου του Μεσολογγίου

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου για την 196η Επέτειο από την Ηρωική Έξοδο της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων, τις οποίες παρακολούθησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσωπήθηκαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, κατόπιν πρόσκλησής του από τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνο Λύρο.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου, Τοποτηρητού Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, καθώς και Πομπή από τον Ιερό Ναό προς τον Κήπο των Ηρώων όπου και έλαβε χώρα κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο των Ηρώων.

Σε ότι αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις με Άγημα Απόδοσης Τιμών, με τις Μπάντες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και με τριάδα Μαχητικών Αεροσκαφών F-16, τα οποία εκτέλεσαν 2 τιμητικές χαμηλές διελεύσεις άνωθεν του χώρου των εκδηλώσεων.

Δείτε φωτογραφίες του ΓΕΕΘΑ:

ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τιμητική εκδήλωση για την 196η επέτειο της Ηρωϊκής Εξόδου του Μεσολογγίου

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει το ακριβότερο πλοίο του ελληνόκτητου στόλου – Κοστίζει $286,1 εκατ.

Η έρευνα της ValueVessels για την ελληνόκτητη ναυτιλία περιέχει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ο ελληνικός στόλος κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Αυτό ισχύει τόσο για τον αριθμό των πλοίων όσο και για τη συνολική αξία, που περιλαμβάνει 4.709 πλοία ενεργά και υπό παραγγελία και συνολική αξία 152,69 δισ.

Το δώρο του Ωνάση στον «γάμο του αιώνα» ταξιδεύει στα νησιά Γκαλάπαγκος

Ήταν το μεγαλειώδες γαμήλιο δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς τον πρίγκιπα Rainier και την Grace Kelly, που παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου του 1956 στο Μονακό – ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε «ο γάμος του αιώνα», με λίστα καλεσμένων που περιλάμβανε από

Κοπή Βασιλόπιτας Αποστράτων ΛΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ(φωτο)

Ανακοίνωση Αποστράτων ΛΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ 29Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Β.Ε. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ (Κ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Α, κ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ε. Δ