Θωρακίζεται με ατσάλι ο Στρατός Ξηράς: Η επόμενη μέρα των τεθωρακισμένων και οι επαφές με τη Γερμανία

Η αναβάθμιση αφορά το σύνολο των αρμάτων Leo 2 και προβλέπει ένα πλήρες πακέτο που αφορά το σύνολο του άρματος με έμφαση στα ηλεκτρονικά αλλά και τα παλαιότερα Leo 1.

Η πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου εκπροσώπων της Γερμανικής εταιρείας Krauss Maffei Wegmann στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής αποτελεί ένα σαφές δείγμα για το τί πρόκειται να ακολουθήσει σχετικά με την ενίσχυση του Στρατού Ξηράς.

Στην «καρδιά» των Ελλήνων «μαυροσκούφηδων» πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά η πρώτη τεχνική συνάντηση των Γερμανών της KMW με εξειδικευμένα Στελέχη του ΓΕΣ κυρίως από το όπλο των τεθωρακισμένων. Με τους Γερμανούς να αναλύουν τι ακριβώς μπορεί να περιλαμβάνει το πακέτο αναβάθμισης το οποίο προσφέρουν για τα Ελληνικά Leopard και να δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα Ελλήνων Επιτελών τόσο για τα άρματα μάχης όσο και για τα Τεθωρακισμένα Οχήματα τα οποία μπορούν να αποκτηθούν από τον Στρατό Ξηράς προκειμένου να αντικαταστήσουν κυρίως τα υπέργηρα M-113.

Η αναβάθμιση αφορά το σύνολο των αρμάτων Leo 2 και προβλέπει ένα πλήρες πακέτο που αφορά το σύνολο του άρματος με έμφαση στα ηλεκτρονικά αλλά και τα παλαιότερα Leo 1, με τοποθέτηση σύγχρονου συστήματος εντοπισμού στόχων και σκόπευσης. Με το project να αγγίζει το 1 δις με δεδομένο ότι όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε Ελληνικό έδαφος και με συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Επιπλέον στο «μικροσκόπιο» τέθηκε και το ζήτημα της κατασκευής είτε τροχοφόρων, είτε ερπυστριοφόρων Τεθωρακισμένων Οχημάτων για τα οποία ενδιαφέρεται η Ελλάδα με τη ΚΜW να προτείνει τα Boxer Lynx Puma και Marder.

Eίχε προηγηθεί στις 31 Μαρτίου η συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα Έρνστ Ράιχελ όπου το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης. Με την Ελληνική πλευρά να τονίζει ότι αίτημα της Αθήνας είναι μια πιθανή συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης, πόσο μάλλον και για αγορά καινούργιων ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ να συνδυαστεί με τη μεταφορά Γερμανικού εργοστασίου σε Ελληνικό έδαφος. Άλλωστε η Ελλάδα διαθέτει, όπως τονίστηκε, τον μεγαλύτερο αριθμό Γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Τα πρώτα αποτελέσματα της συνάντησης στον Αυλώνα αποτιμώνται ως θετικά ωστόσο όπως φαίνεται θα χρειαστεί μια σειρά επαφών η οποία πέρα από το τεχνικό θα γίνει και σε ανώτατο επίπεδο προκειμένου να προχωρήσει η μεγάλη συμφωνία.

Θωρακίζεται με ατσάλι ο Στρατός Ξηράς: Η επόμενη μέρα των τεθωρακισμένων και οι επαφές με τη Γερμανία

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,