Χαρδαλιάς: Επισκέφθηκε την αεροπορική βάση Ελευσίνας – Δείτε φωτογραφίες

Στις μονάδες των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας – Ενημερώθηκε για την οργάνωση και την εκπαίδευση του ιπτάμενου προσωπικού, καθώς και τη συντήρηση των πτητικών μέσων

Την αεροπορική βάση Ελευσίνας επισκέφθηκε, σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υφυπουργός πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχηματισμούς και μονάδες των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), την 112 Πτέρυγα Μάχης και τις υπαγόμενες σε αυτήν Ιπτάμενες Μοίρες, τις εγκαταστάσεις της Μοίρας Αεροσκαφών Ναυτικού (ΜΑΝ) και του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ).

25585225
25585232

Ο Ν. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τους διοικητές τους, αντιπτέραρχο Πέτρο Χατζήρη (ΔΑΥ), ταξίαρχο Βασίλειο Τόσιο (112 Πτέρυγα Μάχης), πλοίαρχο Δημήτριο Καμάρα (ΜΑΝ) και αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Πασχαλίδη (865 ΤΕΝΕΦ) για την οργάνωση, την αποστολή, το έργο, την εκπαίδευση του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού, καθώς και για τη συντήρηση των πτητικών μέσων που εδρεύουν στο αεροδρόμιο.

Επίσης, περιηγήθηκε στους χώρους, τα υπόστεγα συντήρησης των ιπτάμενων μέσων, τις εγκαταστάσεις συσκευασίας, επιθεώρησης και επισκευής αλεξιπτώτων, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με τους χειριστές, τους μηχανικούς, το λοιπό προσωπικό υποστήριξης εδάφους αλλά και με στελέχη του 865 ΤΕΝΕΦ, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

25585223
25585224

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρακολούθησε στατική έκθεση εξοπλισμού, μέσων και επίδειξη «Διάσωση και Παροχή Α΄ Βοηθειών» στον Πύργο Καταρρίχησης από προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31η ΜΕΕΔ), επισκέφθηκε το Κέντρο Ακουστικής Ανάλυσης Συχνοτήτων και Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων P3B ORION της Μοίρας Αεροσκαφών Ναυτικού (ΜΑΝ), Αεροσκάφη Canadair CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (355 ΜΤΜ) και C-130 Hercules της 356 ΜΤΜ, καθώς και το Μουσείο του 865 ΤΕΝΕΦ.

25585216
25585221

Κατά τις επισκέψεις, τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευσαν κατά περίπτωση οι αρχηγοί ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ενώ παρόντες ήταν επίσης, ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς, ο υπαρχηγός Στόλου υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης και ο διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού αρχιπλοίαρχος Ηλίας Ράπτης.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας