Γέμισαν τα λιμάνια των Τούρκων με κινέζικα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα από την Κίνα ετοιμάζονται να κάνουν «απόβαση» σε τούρκικο λιμάνι με τον τελικό τους προορισμό να παραμένει άγνωστος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ένα πλοίο RoRo το οποίο μεταφέρει για την ακρίβεια 3.968 αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα, ξεκίνησαν να μεταφέρονται από το νότιο λιμάνι της Σανγκάης την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου με πρώτο προορισμό το λιμάνι της πόλης Ντερίντζε που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι προς το παρόν είναι άγνωστο αν τα κινέζικης κατασκευής αυτοκίνητα θα παραμείνουν στην χώρα για να διατεθούν στην εγχώρια αγορά, η οποία αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα αναφορικά με την ζήτηση, όπως και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο σύμφωνα και με την ανάρτηση στο twitter του κινέζικου προξενείου που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, επόμενος προορισμός για το φορτίο του οχηματαγωγού πλοίου -ή τουλάχιστον ένα μέρος αυτού- είναι το Λιβόρνο της Ιταλίας.

Αναμφίβολα η Κίνα, ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καινούργιων αυτοκινήτων στον κόσμο, θέλει να δώσει λύσεις στο γνωστό πρόβλημα με την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα που έχει επηρεάσει αρνητικά και τις πωλήσεις στης αυτοκινητοβιομηχανία.

Το εν λόγω φορτίο φαίνεται να αποτελεί ένα μέρος αυτής της λύσης που θέλουν να πετύχουν οι Κινέζοι αφού σύμφωνα και με την σχετική ανάρτηση αυτό είναι το πρώτο «εξατομικευμένο» δρομολίο που πραγματοποιεί η COSCO.

Η μάρκα και ο τύπος των σχεδόν 4.000 αυτοκινήτων που μεταφέρει το πλοίο παραμένει άγνωστος, ωστόσο ένα μέρος αυτών φαίνεται να ανήκει στην κινέζικη Chery.

Γέμισαν τα λιμάνια των Τούρκων με κινέζικα αυτοκίνητα

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΛΘ: Αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο – Η νέα σύνθεση

Σε γνωστοποίηση αλλαγής σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ). Συγκεκριμένα, η ΟΛΘ ανακοινώνει ότι το δ.σ. της 24.03.2023, έκανε δεκτή την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και εξέλεξε νέο μέλος του τον κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη, σε αντικατάσταση

1η συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) υπό τη νέα του σύνθεση(φωτο)

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) Ολομελείας, υπό τη νέα του σύνθεση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι)

Πυροσβεστικό Σώμα: Εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Μαρούσι, η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της  25ης Μαρτίου 1821. Στην ημερήσια διαταγή που εκδόθηκε, ο Αρχηγός του

Ορκωμοσία 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς Υποπυραγών ειδικών καθηκόντων

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, επέδωσε τα διπλώματα στους αποφοιτήσαντες, Υποπυραγούς ειδικών καθηκόντων Παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά, καθώς και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 24

Μετάβαση στο περιεχόμενο