Για πρώτη φορά εν ενεργεία αξιωματικός στο “τιμόνι” της ΓΔΑΕΕ του ΥΠΕΘΑ

Νέος “άνεμος” πνέει στην γενική διεύθυνση αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά τον ορισμό του υποστράτηγου Ιωάννη Μπούρα στο “τιμόνι” της υπηρεσίας.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, αν και κ. Μπούρας προορίζονταν αρχικά για τη θέση του προέδρου του νεοσύστατου Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ)-θέση που ανατέθηκε τελικά στον αντιναύαρχο ε.α., Παναγιώτη Λυμπέρη-, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας έκρινε σκόπιμη την μετακίνηση του στην ΓΔΑΕΕ.

Άλλωστε, η πρότερη θητεία του ανώτατου αξιωματικού των Διαβιβάσεων στην διεύθυνση αμυντικών προγραμμάτων και κυρίων συμβάσεων (ΔΑΠΚΣ) που έχει ως αντικείμενο τον χειρισμό θεμάτων σχετικών με την υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων μέχρι την ολοκλήρωση τους, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή του ως γενικού διευθυντή αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων.

Έγκυρες πηγές του thesseconomy.gr αναφέρουν ότι η τοποθέτηση του κ. Μπούρα εγγυάται την στενότερη συνεργασία της ΓΔΑΕΕ με τα επιτελεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διακλαδικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα παίξει και η παρουσία του έμπειρου, αναπληρωτή γενικού διευθυντή, Μισαήλ Παπαδάκη, η θητεία του οποίου ανανεώθηκε πρόσφατα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία αξιωματικός ορίζεται γενικός διευθυντής αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Υιοθέτηση του 14ου πακέτου κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε σήμερα (24/6) το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η νέα δέσμη περιλαμβάνει περιοριστικά μέτρα για επιπλέον 116 άτομα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την

Αναζήτηση πόρων για ακτοπλοΐα και short sea

Αντίθετα μετράει ο χρόνος για την ελληνική ακτοπλοΐα, αφού η ανάγκη ανανέωσης του στόλου με πλοία με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι επιτακτική. Από το 2030 η εξαίρεση της ελληνικής ακτοπλοΐας (εκτός Κρήτης) από το σύστημα δικαιωμάτων εμπορίας ρύπων τελειώνει. Όπως επεσήμανε ο

Πέντε νεκροί από πνιγμό το τριήμερο

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ του Αγίου Πνεύματος είχε τραγική κατάληξη για λουομένους οι οποίοι βρέθηκαν στις παραλίες και υπό συνθήκες που αναμένεται να προσδιοριστούν από τη νεκροτομή κατέληξαν από πνιγμό. Αναλυτικότερα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην παραλία Ζούμπερι της Νέας Μάκρης

«Σκιές» στις συλλήψεις εμπρηστών

Ερωτήματα για την ορθότητα ορισμένων από τις έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των αιτίων πυρκαγιών και της σύλληψης των εμπρηστών προκύπτουν από τα πρόσφατα συμβάντα σε Βάρης – Κορωπίου, Ύδρα και Νάξο. Συγκεκριμένα, οι αναφορές για «εμπρηστή με μπιτόνι»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο