Για προβλήματα στην εύρεση καταλυμάτων στις αποσπάσεις θερινής περιόδου κάνει λόγο η Π.Ο.Λ.

Προς: ΥΝΑΝΠ /Α.ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΠ

Κοιν.: 1. ΥΝΑΝΠ/ Γρ. κ.κ. ΥΝΑΝΠ

  1. ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ/Γρ. κ.κ. Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
  2. ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ/Γρ. κ.κ. Β΄ Υ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
  3. ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ/ΔΚΔ’ – ΓΔΟΥ
  4. ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  5. ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Η Π.Ο.Λ τις τελευταίες μέρες έχει δεχτεί οχλήσεις από πλήθος συναδέλφων που επίκειται να αποσπαστούν σε νησιωτικές υπηρεσίες για εκτέλεση υπηρεσίας, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διαμονή τους.

 

Συγκεκριμένα αναφέρουν την αδυναμία εύρεσης καταλυμάτων ή το υπερβολικό κόστος αυτών κατά τη θερινή περίοδο ,πρόβλημα που θα  διογκώνεται όσο περνούν οι μέρες.

 

Είναι δεδομένο πως για τους επόμενους 2 μήνες (Ιούλιο-Αύγουστο) τα νησιά της χώρας μας θα δεχτούν εκατομμύρια τουριστών, σε όγκο κατά πολύ αυξημένο συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο έτη που χαρακτηρίστηκαν από τη μειωμένη τουριστική κίνηση λόγω covid-19.

 

Ως εκ τούτου συνάδελφοι που θα αποσπαστούν τις επόμενες ημέρες σε νησιά που εμφανίζουν αυξημένη τουριστική κίνηση μας αναφέρουν πως αδυνατούν να βρουν καταλύματα ή όταν βρίσκουν το κόστος διαμονής είναι αυξημένο μέχρι και στο διπλάσιο του προβλεπόμενου ποσού που χορηγείται ως ημερήσια αποζημίωση στα στελέχη βάσει των διαταγών περί οδοιπορικών εξόδων.

 

Καθίσταται σαφές πως κατά την απόσπαση τους οι συνάδελφοι σε πολλά νησιά θα αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα με τη διαμονή τους αφού τα καταλύματα που διατίθενται σε τιμές που μπορούν να καλυφθούν από την αποζημίωση που λαμβάνουν οι συνάδελφοι ,είναι ελάχιστα.

 

Καλούμε το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να αναζητήσει λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα που θα αντιμετωπίζουν τα στελέχη που θα αποσπαστούν τις επόμενες μέρες προκειμένου να μην βρεθούν οι συνάδελφοι στη δυσάρεστη έκπληξη να μείνουν “άστεγοι” σε κάποιο νησί του Αιγαίου κατά την διάρκεια εκτέλεσης υπηρεσίας ακόμα και αν αυτό απαιτεί την μη χορήγηση φύλλου πορείας μέχρι την εξεύρεση αξιοπρεπούς καταλύματος.

 

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

www.omospondia.gr 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήμνος: Απουσία ναυαγοσώστη στην αστική παραλία, Λιμενικος βούτηξε και ανέσυρε αγνοούμενο κολυμβητή

Νεαρή Λιμενικος σε υπηρεσία συνοδού στο Ναυαγοσωστικο σκάφος, σε αναζητήσεις τους νεαρού κολυμβητή, μολις τον εντόπισαν βούτηξε στα σκοτεινά νερά για να τον ανασύρει με ασφάλεια Ο 21χρονος κολυμπούσε το βραδυ της Δευτέρας (08/08) στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ρωμεϊκός

VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής

Γράφτηκε από τον D-Mitch   VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG Αυτό το άρθρο αφορά ένα νέο σκάφος που κατασκευάστηκε από τη VIKING Norsafe Hellas, το MUNIN S1200 Cabin HCG, το οποίο θα υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μέχρι τώρα, μεταξύ

Γιάννης Πλακιωτάκης : 175 εκατ. για λιμάνια και 80 εκατ. για άγονες

Nέα 255 εκατ. για την ακτοπλοΐαH χρηματοδότηση έργων, οι επιδοτήσεις γραμμών, τα οφέλη για τους νησιώτες και τον τουρισμό Ένας από τους κεντρικούς στρατηγικούς στόχους της ηγεσίας του YNANΠ και του Γιάννη Πλακιωτάκη είναι η διαρκής στήριξη της ελληνικής ακτοπλοΐας,