Για προβλήματα στην εύρεση καταλυμάτων στις αποσπάσεις θερινής περιόδου κάνει λόγο η Π.Ο.Λ.

Προς: ΥΝΑΝΠ /Α.ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΠ

Κοιν.: 1. ΥΝΑΝΠ/ Γρ. κ.κ. ΥΝΑΝΠ

  1. ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ/Γρ. κ.κ. Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
  2. ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ/Γρ. κ.κ. Β΄ Υ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
  3. ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ/ΔΚΔ’ – ΓΔΟΥ
  4. ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  5. ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Η Π.Ο.Λ τις τελευταίες μέρες έχει δεχτεί οχλήσεις από πλήθος συναδέλφων που επίκειται να αποσπαστούν σε νησιωτικές υπηρεσίες για εκτέλεση υπηρεσίας, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διαμονή τους.

 

Συγκεκριμένα αναφέρουν την αδυναμία εύρεσης καταλυμάτων ή το υπερβολικό κόστος αυτών κατά τη θερινή περίοδο ,πρόβλημα που θα  διογκώνεται όσο περνούν οι μέρες.

 

Είναι δεδομένο πως για τους επόμενους 2 μήνες (Ιούλιο-Αύγουστο) τα νησιά της χώρας μας θα δεχτούν εκατομμύρια τουριστών, σε όγκο κατά πολύ αυξημένο συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο έτη που χαρακτηρίστηκαν από τη μειωμένη τουριστική κίνηση λόγω covid-19.

 

Ως εκ τούτου συνάδελφοι που θα αποσπαστούν τις επόμενες ημέρες σε νησιά που εμφανίζουν αυξημένη τουριστική κίνηση μας αναφέρουν πως αδυνατούν να βρουν καταλύματα ή όταν βρίσκουν το κόστος διαμονής είναι αυξημένο μέχρι και στο διπλάσιο του προβλεπόμενου ποσού που χορηγείται ως ημερήσια αποζημίωση στα στελέχη βάσει των διαταγών περί οδοιπορικών εξόδων.

 

Καθίσταται σαφές πως κατά την απόσπαση τους οι συνάδελφοι σε πολλά νησιά θα αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα με τη διαμονή τους αφού τα καταλύματα που διατίθενται σε τιμές που μπορούν να καλυφθούν από την αποζημίωση που λαμβάνουν οι συνάδελφοι ,είναι ελάχιστα.

 

Καλούμε το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να αναζητήσει λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα που θα αντιμετωπίζουν τα στελέχη που θα αποσπαστούν τις επόμενες μέρες προκειμένου να μην βρεθούν οι συνάδελφοι στη δυσάρεστη έκπληξη να μείνουν “άστεγοι” σε κάποιο νησί του Αιγαίου κατά την διάρκεια εκτέλεσης υπηρεσίας ακόμα και αν αυτό απαιτεί την μη χορήγηση φύλλου πορείας μέχρι την εξεύρεση αξιοπρεπούς καταλύματος.

 

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

www.omospondia.gr 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Υποτροφίες για 40 σπουδαστές από την Κύπρο στην Ελλάδα

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου γνωστοποίησε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα παραχωρήσει μέχρι σαράντα (40) θέσεις για φοίτηση Κυπρίων (άρρενες και θήλυς) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων και Μηχανικών) Ελλάδας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να είναι Κύπριοι και ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς τους

ΕΥΠ σε υπουργούς: «Προσέχετε τι λέτε στα κινητά σας!»

Το σήμα από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) την περασμένη εβδομάδα με αποδέκτες κυβερνητικά στελέχη και κορυφαίους κρατικούς αξιωματούχους, ήταν όσο πιο σαφές μπορούσε και μένει πλέον να διευκρινιστεί τι ήταν αυτό που οδήγησε την Υπηρεσία να ενημερώσει με επείγον

Frontex: Στο «μικροσκόπιο» του Ε. Κοινοβουλίου οι δράσεις του

Από ανάρτηση του Εκτελεστικού Διευθυντή Frontex προκύπτει η συμμετοχή του στις εργασίες ειδικής μόνιμης ομάδας διερεύνησης (Frontex Scrutiny Working Group – FSWG) της Επιτροπής LIBE του Ε. Κοινοβουλίου, χτες 4/12/2023 στις Βρυξέλλες. Επισημαίνεται ότι, τον Ιανουάριο 2021, η Επιτροπή LIBE

Γιατί εμμένει η ΕΑΑΣ στη διάλυση των Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού & Αεροπορίας;

Έκπληκτοι οι μερισματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού (και του Λιμενικού Σώματος) και της  Αεροπορίας παρατηρούν την έντονη παρασκηνιακή προσπάθεια και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να μεταβάλει τους ιδρυτικούς νόμους για την αυτοτέλεια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού –

Μετάβαση στο περιεχόμενο