Γιατί κατρακυλά η μετοχή του λιμανιού Θεσσαλονίκης

Δεν έχει σταματημό η χρηματιστηριακή κατρακύλα για τον ΟΛΘ, που σημαίνει ότι συνεδρίαση με συνεδρίαση μειώνεται και άλλο η χρηματιστηριακή αξία του.
  •   Στα 235,9 εκατ.€ η αποτίμηση, καθώς διόρθωσε και στην χθεσινή συνεδρίαση.
Με συναλλαγές μόλις 513 μετοχές, δηλαδή συνολικής αξίας ….12.005 ευρώ επιτυγχάνεται “εξαέρωση” σχεδόν 500.000 ευρώ, κάτι που παρατηρείται -όχι μόνον χθες αλλά – εδώ και πολλές μέρες.
  • Με λίγα κομμάτια μειώνεται πολλαπλάσιας αξίας αποτίμηση ενός  περιουσιακού στοιχείου, που σύμφωνα συγκριτικές άλλων (της Μεσογείου) θα είχε εύλογη αξία τουλάχιστον μισού δισεκατομμυρίου Ευρώ.
Απαξίωση, που σύμφωνα με παρατηρητικούς χρηματιστές θα μπορούσε να σχετίζεται και με τα σενάρια για μετοχικές αλλαγές.
Το ενδιαφέρον- στην περίπτωση, που έβαζε ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ στο 71% του μετοχικού κεφαλαίου η Belterra- δεδομένο, με το HIG παλαιότερα να έχει διερευνήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Και τελευταία άλλα σενάρια να φέρνουν τον ελληνοαμερικανό Τζων Καλαφάτη να έχει στο monitoring του τον ΟΛΘ.
Σημειωτέον, ο GreekAmerican (και) παραγωγός ταινιών έχει άριστες σχέσεις με τον πρέσβη George Tsunis, με ζωηρό (και γνωστό) το ενδιαφέρον του “αμερικανικού παράγοντα” για το μετοχικό status του Οργανισμού.
  • Αξίζει να υπογραμμίσουμε, πως για τους άλλους 2 λιμενικούς βραχίονες, ΟΛΚαβάλας και ΟΛΑλεξανδρούπολης, στον  πρώτο, προτιμητέος επενδυτής έχει αναδειχθεί το International Port Investments Kavala (δηλαδή Black Summit Financial Group-EFA Group- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) σχήμα που έχει υποβάλει προσφορά και για την απόκτηση του 67% του ΟΛΑλεξανδρούπολης.
Για τον ίδιο διαγωνισμό δεύτερη προσφορά έχει υποβληθεί από την Liberty Port Holding (θυγατρική της Quintana Infrastructure & Development).

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλωτάρχης ΛΣ Λευτέρης Βαλεργάκης στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα δύο έτη

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤ Α ́ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤ1 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Αρ.Πρωτ.: Π12β- 58515 «ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΛΣ ΒΑΛΕΡΓΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (ΑΜ 1187) ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΔΥΟ (2)ΕΤΗ ».  – Ο

Χαιρετισμός Επίτιμου Προέδρου Π.Ε.Α.Λ.Σ. στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ 15Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης κ.κ Ευγένιε Κύριε Αρχηγέ ΛΣ, φαντάζομαι ότι σήμερα εκπροσωπείται τον κ. υπουργό αν και θα ήταν επιθυμητό έως και αναγκαίο να έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα του Υπουργού η παρουσία του

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Προσκεκλημένο να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ), κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Σταύρο Βοϊδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα Δημ. Σαϊτάκη, την Ταμία και επικεφαλής Τομέα Ισότητας Ελένη Κοντάκου και τον

Ξεκίνησε το ταξίδι της…αποκαθήλωσης για 4 ελικόπτερα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Σε δύο διαδοχικά ρεπορτάζ των Λιμενικών Νέων (στις 18/8 και 6/9), σας πληροφορούσαμε για τη σύμβαση-πλαίσιο που υπεγράφη ανάμεσα στην NSPA (ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency – Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) και την Airbus France, με την οποία