Greek Mafia: Νονοί της νύχτας εξοπλισμένοι με δολοφονικά drones – Πώς σχεδίαζαν τις επιθέσεις

Τα εντυπωσιακά ευρήματα στο κινητό ενός δολοφονημένου ποινικού – Ο κύκλος του παράνομου χρήματος και των «συμβολαίων θανάτου»

Επιθέσεις με drones που πιθανόν θα μετέφεραν χειροβομβίδες φαίνεται να σχεδίαζαν – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – οι «νονοί της νύχτας» οι οποίοι πρωτοστατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον αιματηρό πόλεμο που προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη. Στην πρόσφατη δικογραφία της Ασφάλειας Αττικής για τα πληρωμένα «συμβόλαια θανάτου» στην περιοχή Σκούρτα Βοιωτίας και στον Κορυδαλλό περιλαμβάνονται ευρήματα από το κινητό Έλληνα ποινικού(κυρίως βίντεο κατόπτευσης αστικών περιοχών), τα οποία δείχνουν τον ίδιο να προχωρά σε αλλεπάλληλες δοκιμαστικές πτήσεις drones, κάτι που θεωρείται ως προεργασία για αιφνιδιαστική αιματηρή επίθεση με ρίψη εκρηκτικού μηχανισμού.

Την ίδια στιγμή, διαπιστώνεται ότι πίσω από τον πρωτοφανή κύκλο του αίματος και τα διαδοχικά «συμβόλαια θανάτου» του οργανωμένου εγκλήματος, που έχουν προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη, υποκρύπτεται η συνεργασία τρόμου των Ελλήνων «νονών της νύχτας» με τη ρωσική και την αλβανική μαφία.

Όπως αποκαλύπτεται, οι διαδοχικές δολοφονίες των Γιάννη Σκ. και Βασίλη Ρ. και πιθανά η πρόσφατη δολοφονία του Βαγγέλη Ζ. με επιδρομές θανάτου κουκουλοφόρων με Kαλάσνικοφ, που προχωρούν πλέον σε επιθέσεις σε σπίτια ή σε θωρακισμένα οχήματα και «γαζώνουν» τα θύματά τους με εκατοντάδες σφαίρες, εκτελέστηκαν τελικά από αλλοδαπούς ποινικούς, που φέρονται να δέχονται τις εντολές τους από ηγετικά μέλη ρωσόφωνης μαφίας με έδρα την Ουκρανία.

Οι ίδιοι φέρονται να συνεργάζονται περιστασιακά με Έλληνες «νονούς» και να δραστηριοποιούνται στην «προστασία» της παράνομης διακίνησης τσιγάρων με τεράστια κέρδη, ενώ νέο κύκλο συγκρούσεων προκαλεί και η εμπλοκή τους σε λαθρεμπόριο καυσίμων.

Πόλεμος αλληλοεξόντωσης

Σε αυτό το φόντο, μεικτές συμμορίες που δρουν κυρίως στα δυτικά προάστια και στον Πειραιά προχωρούν τους τελευταίους μήνες σε πόλεμο αλληλοεξόντωσης και δολοφονικών επιθέσεων με «στόχους» κυρίως Γεωργιανούς σε Μοσχάτο, Θεσσαλονίκη και αλλού.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στον χώρο του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος ότι σε ορισμένες από αυτές τις εκδικητικές επιθέσεις με στόχο κατοικίες Γεωργιανών στη συμπρωτεύουσα συμμετείχε σωφρονιστικός υπάλληλος που ήταν φίλος Έλληνα «νονού»! Για να γίνει και ο ίδιος στη συνέχεια στόχος ξυλοδαρμού, με τις λεπτομέρειες των παραπάνω συμβάντων να μη δημοσιοποιούνται.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε προ πολλών μηνών ότι θα ξεκινούσε ο τελευταίος «κύκλος του αίματος» χωρίς να σχεδιαστεί καμία κίνηση για να τον αποτρέψει, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι πολλά από τα θύματα είχαν συνεργασία, επαφές ή και φρούρηση από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ορισμένοι από τους οποίους είναι και διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών.

Η δράση των τριών μαφιών στην Ελλάδα

Ενδεικτικά λοιπόν για τη συγχρονισμένη δράση των τριών μαφιών στη χώρα μας είναι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την παρουσία του 44χρονου Έλληνα ποινικού Βαγγέλη Ζ., ο οποίος το ξημέρωμα της Κυριακής έπεσε νεκρός από πρωτοφανή επίθεση με… 100 σφαίρες από Καλάσνικοφ στον Νέο Κόσμο. Ο 44χρονος είχε καταδικαστεί για ληστείες και συμπλοκή με αστυνομικούς στη Λακωνία αλλά και για υπόθεση εκβιάσεων το 2012 σε νυκτερινά κέντρα της Αττικής.

Ακόμη, η ΕΛ.ΑΣ. είχε ερευνήσει κατά καιρούς την εμπλοκή του σε τουλάχιστον επτά-οκτώ «συμβόλαια θανάτου» στο πλαίσιο του «πολέμου» στο λαθρεμπορίου καυσίμων με τη συμμετοχή ανθρώπων της νύχτας, αλλά και για ιδιωτικούς λόγους. Παράλληλα, είχε ελεγχθεί η τυχόν ανάμειξή του στους τραυματισμούς από πυροβολισμούς του δικηγόρου Αργύρη Λίβα που ασχολούνταν με ποδοσφαιρικά θέματα και του ιατρού Χρήστου Ιατρού. Ο ίδιος φέρεται να έχει συνεργασία με τουλάχιστον 5-6 αστυνομικούς, ενώ το όνομά του μνημονεύτηκε και στη δικογραφία που είχε σχηματίσει το 2017 η ΕΥΠ, με την εμπλοκή 20 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ιδιωτών για «προστασία» σε οίκους ανοχής, παράνομες λέσχες κ.λπ. Η δραστηριότητα αυτή έφερνε έσοδα… 1.000.000 ευρώ τον μήνα, με το κύκλωμα να διαλύεται μετά τη δολοφονία, το 2018, πρώην αστυνομικού στην Παιανία. Σε βάρος του 44χρονου έγινε τον Οκτώβριο του 2018 απόπειρα δολοφονίας, ενώ και ο ίδιος φέρεται να προχώρησε σε ανταποδοτικές επιθέσεις και δολοφονίες.

Σε ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις φαίνεται να χρησιμοποίησε σαν εκτελεστική ομάδα αλλοδαπούς ποινικούς που είχαν λάβει ολιγοήμερες άδειες από τις φυλακές. Οι ίδιοι φαίνεται ότι ήταν μέλη αλβανικής συμμορίας που είχε συσχετισθεί με δολοφονικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, με αιματηρές ενέργειες μέσα στις φυλακές, με επίθεση σε νυκτερινό κέντρο αλλά και με τη δολοφονία δικηγόρου το 2017.

Επίσης, οι αστυνομικοί είχαν θέσει στο «μικροσκόπιο» επεισοδιακή συνάντηση που φέρεται να είχε ο 44χρονος με τον Γιώργο Καραϊβάζ (σύμφωνα με ανάρτηση του τελευταίου) λίγους μήνες πριν ο γνωστός δημοσιογράφος πέσει νεκρός από σφαίρες ποινικών τον Απρίλιο του 2021 στον Άλιμο.

Δέκα δολοφονίες από την αλβανική μαφία

Όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τα τελευταία χρόνια υπήρχε στενή συνεργασία της ελληνικής και αλβανικής μαφίας μέσω κυρίως κρατούμενων Αλβανών ποινικών για τη διάπραξη «συμβολαίων θανάτου» και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Με την αλβανική μαφία στη χώρα μας να έχει προχωρήσει σε περίπου 10 «συμβόλαια θανάτου» στο πλαίσιο των δικών της σχεδιασμών και συμφερόντων. Σε αυτά χρησιμοποιήθηκαν Έλληνες ποινικοί χωρίς έντονη ποινική δράση και ανάμεσα σε αυτούς – σύμφωνα με έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. – ένας 58χρονος που παρουσιάζεται  ως «τσιλιαδόρος» σε ορισμένα «συμβόλαια θανάτου».

Όμως μετά τη δολοφονία ενός 41χρονου Γεωργιανού τον Ιανουάριο του 2022 στο Μοσχάτο φαίνεται να ισχυροποιείται μια ομάδα παρανόμων από το πρώην ανατολικό μπλοκ που δραστηριοποιείται στην «προστασία» των φορτίων λαθραίων τσιγάρων.

Εκείνη την περίοδο τα μέλη της φέρονται να απειλούν ότι θα καταστρέψουν παράνομα εργοστάσια ή θα ακινητοποιούν φορτηγά που τα μεταφέρουν. Σε ένα πεδίο που είχαν ενταχθεί και Έλληνες ποινικοί, όπως ο 53χρονος Γιάννης Σκ. που τελικά δολοφονήθηκε από τα προαναφερόμενα μέλη-ανταγωνιστές της ρωσικής μαφίας το Πάσχα του 2022 και φέρεται να συνεργαζόταν με Έλληνες και ρωσοπόντιους λαθροδιακινητές τσιγάρων. Μετά τη δολοφονία του ακολούθησαν εκδικητικές επιθέσεις, με δράστη σε μια εξ αυτών και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαλύψεις από την υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου: «Πέραν της Τουρκίας είχαμε να αντιμετωπίσουμε το ρωσικό μπλοκ στον ΙΜΟ»

Τα παραπάνω δήλωσε την Τρίτη η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρία Χατζημανώλη. Σε συζήτηση στο 7o συνέδριο Capital Link, του οποίου το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας, η κ. Χατζημανώλη χαρακτήρισε την εκλογή ως σημαντική, αφού η Κύπρος κατάφερε να διατηρήσει όλες της

Στην 3η θέση παγκοσμίως σε αξία στόλου η Ελλάδα με €169,3 δισ.

Η VesselsValue αποκαλύπτει τα 10 κορυφαία ναυτιλιακά κράτη με βάση την πλοιοκτησία για το 2024, εξετάζοντας τις συνολικές αξίες περιουσιακών στοιχείων για τα πλοία ανά χώρα πραγματικού ιδιοκτήτη. Από την αποφασιστική ηγεσία της Ιαπωνίας στην πρώτη θέση με στόλο 206,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως την εμφάνιση του Χονγκ

Έρευνα: Τα μετρητά «εξαφανίζονται» από την Ελλάδα – Αυξάνονται διαρκώς οι ψηφιακές πληρωμές

Περισσότεροι από 8 στους 10, παίρνουν μαζί τους κάρτες ή / και ψηφιακό πορτοφόλι, όταν φεύγουν από το σπίτι τους, ενώ 1 στους 3 επιλέγει να έχει μαζί του αποκλειστικά κάρτες ή ψηφιακό πορτοφόλι. Τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας, που

Μετάβαση στο περιεχόμενο