Heron TP: Παρθενική πτήση για το drone της Luftwaffe που κατασκευάζουν IAI και Airbus [pics]

Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία (Luftwaffe), ανακοίνωσε στις 15 Μαΐου ότι το γερμανικό μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα Heron TP (UAS) που αναπτύχθηκε από την Israel Aerospace Industries (IAI) και την Airbus πέταξε για πρώτη φορά στους γερμανικούς ουρανούς.

Ο ανώτατος Διοικητής της Luftwaffe χαρακτήρισε την πρώτη πτήση «σημαντικό βήμα προς το μέλλον» και «άνευ προηγουμένου άλμα στην Ευρώπη».

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεσαίου υψομέτρου μεγάλης αντοχής (MALE) απογειώθηκε από τη μελλοντική του βάση, Jagel, επίσης γνωστή ως αεροπορική βάση Schleswig, στη βόρεια Γερμανία.

Το γερμανικό Heron TP (GHTP) το οποίο προέρχεται από το Ισραήλ έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το GHTP προορίζεται να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του παλαιότερου UAS Heron 1 και η κυκλοφορία του νέου Ευρωπαϊκού MALE UAS γνωστού ως Eurodrone.

Γερμανοί αξιωματούχοι σημείωσαν ότι η παρθενική πτήση του drone υπογραμμίζει την αυξανόμενη αμυντική συνεργασία μεταξύ Γερμανίας και Ισραήλ.

Το Heron TP διαθέτει αυτόνομα συστήματα απογείωσης και προσγείωσης (ATOL), σύστημα SATCOM για επικοινωνία μεγάλων αποστάσεων και προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα. Δημιουργήθηκε ως αεροσκάφος πολλαπλών αποστολών ικανό να εκτελεί αξιόπιστα μια σειρά στρατηγικών αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης στόχων, της συλλογής πληροφοριών και της επιτήρησης, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία ωφέλιμων φορτίων.

Το 2018, η Bundestag μίσθωσε πέντε drones Heron TP από το Ισραήλ. Τον Απρίλιο του 2022, οι Γερμανοί αποφάσισαν να οπλίσουν τα μισθωμένα Heron TP και ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να αγοράσουν 140 οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ισραήλ.

Η αγορά σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η χώρα θα έχει οπλισμένα drones, καθώς μέχρι πρόσφατα η Γερμανία είχε το δικαίωμα να αναπτύξει μόνο άοπλα αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Heron TP

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διημερίδα Έρευνας και Διάσωσης με την συμμετοχή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο Μπάρι της Ιταλίας

Κατά το χρονικό διάστημα 18-19 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε διημερίδα Έρευνας & Διάσωσης με την συμμετοχή στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Μπάρι της Ιταλίας, στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης. «ΘΕΜΙΣ 2024». Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η

Πώς και πότε θα δοθεί το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους και ευάλωτους

Περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι και οι ευάλωτοι τον Δεκέμβριο 2024 μετά την έκτακτη εισφορά, που επιβάλλει στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων η κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα 50 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να μπουν στα ταμεία του κράτους για επενδύσεις. Σημειώνεται πως

Κικίλιας: Ακόμα και ένας σπινθήρας μπορεί να οδηγήσει σε όλεθρο – Εφιστώ την προσοχή σε όλους

«Για πρώτη φορά τόσο νωρίς μέσα στον Ιούνιο έχουμε δείκτη 5 στην Αττική, δηλαδή red code κατάσταση συναγερμού και δείκτη 4 σε άλλες περιφέρειες της χώρας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας από την Πολιτική Προστασία σχετικά με τον κίνδυνο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα ξίφη στις νέες και νέους Ανθυπολοχαγούς

Τα ξιφη στους νέους και νέες Ανθυπολοχαγούς Τάξεως 2024 «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος» επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής. Την Πρόεδρο της

Μετάβαση στο περιεχόμενο