“Hold the Line”: Το Τέξας θωρακίζει τα νότια σύνορα του

Texas floating border barrier

Παρά τις διαμαρτυρίες αξιωματούχων της κυβέρνησης του Μεξικού, περιβαλλοντικών οργανώσεων και υποστηρικτών των μεταναστών, η Πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ ήδη από τις πρώτες μέρες του Ιουλίου προχώρησε στην ανάπτυξη πλωτού φράγματος κατά μήκος του ποταμού Rio Grande, που είναι το φυσικό σύνορο ΗΠΑ-Μεξικού.

Σύμφωνα με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας του Texas κ. Greg Abbott, το πνευστό φράγμα θα “αποτρέψει παράνομες διελεύσεις δυσκολεύοντας το πέρασμα του ποταμού Rio Grande στο Texas από τα νότια σύνορα”.

Ο Κυβερνήτης πρόσθεσε: “Η Βουλή της Πολιτείας ενήργησε με γενναιότητα και ανταποκρίθηκε στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης συνόρων, εγκρίνοντας δαπάνη ύψους $5.1 δις για την ασφάλεια των συνόρων.”

Abbott Border Press Conference

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Κυβερνήτης Abbott υπέγραψε δέσμη νομοθετικών μέτρων για να υποστηρίξει την πολιτική της αμερικανικής Πολιτείας που συνοψίζεται στο σλόγκαν “hold the line” ή “κρατήστε την οριογραμμή”, μέσω της οποίας εισέρχονται λαθραία από το Μεξικό στο Τέξας και στις υπόλοιπες αμερικανικές Πολιτείες χιλιάδες μετανάστες, όπλα και ναρκωτικά.

Στη δέσμη των νομοθετικών μέτρων περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η εξουσιοδότηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ να χρησιμοποιούνται UAVs στην επιτήρηση της συνοριακής γραμμής Τέξας-Μεξικού.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα και δεκάδες ξενικά είδη: Γιατί γεμίζουν οι ελληνικές θάλασσες με «εισβολείς»

Οι ελληνικές θάλασσες αλλάζουν με ρυθμούς που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούνταν απίθανοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη θαλάσσια διασύνδεση έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεκάδων ξενικών ειδών στις ελληνικές ακτές, μεταμορφώνοντας σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Το φαινόμενο αυτό

Stuttgarter Zeitung: «Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο;»

Η Stuttgarter Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολυετή νομική διαμάχη Ελλάδας–Τουρκίας για το προκλητικό τουρκικό τουριστικό σλόγκαν «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο). Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυθόρμητα το Αιγαίο με ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Μύκονος, η Πάρος ή η Σαντορίνη. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από την

Aνοικτά σύνορα εντός ΕΕ απαιτεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Γερμανία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εκτός από τη Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία,