Η Ελλάδα μπροστά στο 2023. Του Νίκου Αντωνακάκη

Στο λυκαυγές του 2023 η Πατρίδα μας ζει το λυκόφως των Αρχών και των Αξιών της. Όλοι εμείς, η σιωπηλή πλειοψηφία, παρακολουθούμε, δυστυχώς ατάραχοι, κάποιες ισχνές μειοψηφίες να αλλοιώνουν το DNA μας. Να ποδοπατούν ανενόχλητες τις αξίες μας, τις αρχές μας. Να μας καλούν να απαρνηθούμε όσα πιστεύουμε. Να μας προβάλλουν λάθος πρότυπα. Να προσπαθούν να μας πείσουν ότι το ομαλό είναι ανώμαλο και το ανώμαλο, ομαλό. Να εμπεδώσουμε ότι η διαφορετικότητα είναι κανονικότητα.

Το τρίπτυχο Πατρίδα-Θρησκεία- Οικογένεια δεν είναι κάποιο φασιστικό ή ακροδεξιό σύνθημα. Όπως κάποιοι προσπαθούν να το απαξιώσουν. Το Έθνος των Ελλήνων, αρέσει δεν αρέσει, επέζησε στο διάβα των αιώνων στηριζόμενο σε δύο βασικά συγκολλητικά συστατικά. Τη Ελληνική Γλώσσα και την Ορθοδοξία. Δεν στηρίχθηκε ούτε στην αθεΐα, ούτε στον αγνωστικισμό. Δεν έμεινε όρθιο με τα greeklish και το περιορισμένο λεξιλόγιο. Στηρίχθηκε στην υγεία της ελληνικής οικογένειας. Αρέσει δεν αρέσει στους επονομαζόμενους διεθνιστές… Η Ελλάδα είναι χώρα δεν είναι χώρος. Και οι Έλληνες Έθνος, όχι πληθυσμός.

Αρέσει δεν αρέσει ΑΓΑΠΑΜΕ την Πατρίδα μας. Δεν μισούμε τους άλλους. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την επιβουλευτεί.

Αρέσει δεν αρέσει ΔΑΚΡΥΖΟΥΜΕ όταν ακούμε τον Εθνικό μας Ύμνο. Στεκόμαστε προσοχή μπροστά στην Ελληνική Σημαία.

Αρέσει δεν αρέσει κάνουμε το σταυρό μας. Φιλάμε με ευλάβεια τις εικόνες των Αγίων μας, το χέρι του ταπεινού παπά.

Αρέσει δεν αρέσει το πρότυπο της οικογένειας είναι πατέρας-μητέρα. Δεν είναι γονέας ένα και γονέας δύο.

Όλα αυτά δεν είναι δεξιά, αριστερά ή κεντρώα. Φιλελεύθερα, εκσυγχρονιστικά, προοδευτικά, συντηρητικά.

Είναι απλά Ελληνικά. Είναι απλά η φωτεινή Ελλάδα. Η όρθια Ελλάδα. Που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας και θα την παραδώσουμε στα παιδιά μας. Όπως κάνουμε πολλές γενιές τώρα.

Κάποιοι θέλουν να μπούμε στο σκοτεινό τούνελ. Του Διεθνισμού και της Διαφορετικότητας.

Κάποιοι θέλουν να απωλέσουμε την ιστορική μας μνήμη. Την Ιστορία μας. Τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας μας.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Την απάντηση την έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια ένας μεγάλος πολιτικός. Ο Χαρίλαος Τρικούπης: « Η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ».

Ο Νίκος Αντωνακάκης είναι στέλεχος της ΝΔ.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γραφεία ταξιδιών» έχουν ανοίξει οι δουλέμποροι για τα δρομολόγια στο Αιγαίο: Φωτογραφίες – ντοκουμέντα

Διαφημίζουν τις «υπηρεσίες» τους με τον αντίστοιχο τιμοκατάλογο και υπόσχονται ασφαλές πέρασμα στα νησιά του Αιγαίου. Φωτογραφικά-ντοκουμέντα που δημοσιεύει το iEidiseis αποκαλύπτουν ότι τα δουλεμπορικά δίκτυα δεν διστάζουν να «προωθήσουν» μετανάστες στη χώρα μας ακόμα και όταν οι καιρικές συνθήκες

Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι θα ζητήσει για το μεταναστευτικό

H στήριξη στην Ουκρανία και στην ευρωπαϊκή της προοπτική ενόψει της επετείου ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (24.2.2022), η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, καθώς οδεύει προς την κλιματική ουδετερότητα και ενώ οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την πληθωριστική –

Κωνσταντακόπουλος: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για την Costamare – Καθαρά κέρδη $523 εκατ.

Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της μέχρι την… επόμενη ήταν το 2022 για την εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Costamare συμφερόντων του Κωστή Κωνσταντακόπουλου. Με ένα στόλο 117 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 45 πλοίων ξηρού χύδην φορτίου, η εταιρεία δημιούργησε καθαρά κέρδη άνω των 523 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο τέλος

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει το ακριβότερο πλοίο του ελληνόκτητου στόλου – Κοστίζει $286,1 εκατ.

Η έρευνα της ValueVessels για την ελληνόκτητη ναυτιλία περιέχει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ο ελληνικός στόλος κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Αυτό ισχύει τόσο για τον αριθμό των πλοίων όσο και για τη συνολική αξία, που περιλαμβάνει 4.709 πλοία ενεργά και υπό παραγγελία και συνολική αξία 152,69 δισ.