Η Ελλάδα στο τιμόνι του European Shortsea Network

Την προεδρία του European Shortsea Network – του ευρωπαϊκού φορέα συνεργασίας, προώθησης και ανάπτυξης της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων, ανέλαβε το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (SPC Greece).

Η ναυτιλία μικρών αποστάσεων διακινεί το 60% του ενδοκοινοτικού εμπορίου- ποσοστό που ανέρχεται σε 1,79 εκατομμύρια τόνους. Σημειώνεται πως η shortsea ναυτιλία διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για το ενδοκοινοτικό εμπόριο, καθότι μετατοπίζει τις εμπορευματικές ροές από τους οδικούς άξονες στις θαλάσσιες αρτηρίες, αποσυμφορίζοντας έτσι τους δρόμους, μειώνοντας τα ατυχήματα και συμβάλλοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αντικτύπου του εμπορίου.

Η προεδρική θητεία του SPC Greece, το οποίο έχει αναλάβει ήδη δύο φορές την προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου, ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου 2025. Στο SPC Greece έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα της παρακολούθησης και εφαρμογής των κοινοτικών αποφάσεων σχετικών με την shortsea ναυτιλία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και λειτουργεί υπό τo Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, την Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών και την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (Hellenic Shortsea Shipowners Association – EENMA), πρόεδρος της οποίας είναι το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΕΕ, κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης.

Το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος εύχεται κάθε επιτυχία στον κ. Χαράλαμπο Σημαντώνη και στην ΕΕΝΜΑ, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδεικνύει έμπρακτα -για μια ακόμη φορά- την εμπιστοσύνη του ευρωπαϊκού shortsea στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις