Η Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού στον ΥΝΑΝΠ Π. Κουρουμπλή

Συνάντηση με την Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού και εκπροσώπους της Κοινοπραξίας Επιβατηγών -Οχηματαγωγών Σαλαμίνας είχε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρουσία του Υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας, Διονύση Τεμπονέρα, και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Παράσχος Τσάγκαρης, ο Αντιπρόεδρος Βαγγέλης Τσώκος, το μέλος Βαγγέλης Σοφράς και οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Επιβατηγών -Οχηματαγωγών Σαλαμίνας κκ. Νίκος Λουκάς και Γιώργος Παπανικολάου, έθεσαν αιτήματά σχετικά με τα σχέδια των ΠΔ περί της υποχρεωτικής ναυτικής πρακτόρευσης στις πορθμειακές γραμμές, και περί του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ΗΣΚΘΕΑ).

Η ηγεσία του ΥΝΑΝΠ έχει συστήσει ειδική ομάδα εργασίας η οποία έχει προωθήσει τα συγκεκριμένα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων και η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο, της υπό όρους εξαίρεσης των πορθμειακών γραμμών από την υποχρεωτική ναυτική πρακτόρευση. Ως προς την εφαρμογή του ΗΣΚΘΕΑ ο κ. Κουρουμπλής ανέθεσε στα μέλη της Ομάδας Εργασίας, από κοινού με εκπροσώπους της Ένωσης Πορθμείων, να ερευνήσουν επί τόπου, κατά πόσον μπορεί να εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις πορθμειακές γραμμές. Θα ακολουθήσει νέα συνάντηση.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative