Η ΕΠΛΣ Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Βορείων Σποράδων “σχετικά με λανθασμένη αναφορά για ιδιότητα συνδικαλιστικού στελέχους του Λ Σ”…

Επιστολή ΕΠΛΣ Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Βορείων Σποράδων: 

Θέμα: «Ενημέρωση Μ.Μ.Ε.»

Κατόπιν ενημέρωσης της Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Β. Σποράδων, από τοπικούς φορείς, σχετικά με λανθασμένη αναφορά για ιδιότητα συνδικαλιστικού στελέχους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κρίνεται ορθό από μέρους μας να προβούμε σε ενημέρωση όλων των τοπικών Μ.Μ.Ε. προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον ενέργειες που σκοπό έχουν να παραπληροφορήσουν και να προκαλέσουν σύγχυση στην τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες, σε ραδιοφωνική συνέντευξη αλλά και σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, αναφέρθηκε ότι ο κ. Κυράνης Κ. έχει την ιδιότητα «Πρόεδρος των Λιμενικών». Ο κ.Κυράνης Κ. είναι πρόεδρος της πρωτοβάθμιας «Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας» καθώς και πρόεδρος της δευτεροβάθμιας «Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών» που έχει ως έδρα την πόλη του Βόλου και δεν εκπροσωπεί το σύνολο των Λιμενικών ανά την επικράτεια.

Προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση και η επίτευξη άλλων σκοπών, επιτηδευμένα επιχειρείται να χρησιμοποιείται ο όρος «Πρόεδρος των Λιμενικών» αντί του ορθού «πρόεδρος της δευτεροβάθμιας ένωσης Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών» (ΠΟΛ). Η εν λόγω ομοσπονδία έχει πρωτοβάθμιες ενώσεις σε λιγοστές περιοχές της Ελλάδος, εκ των οποίων κάποιες διπλές με ίδια γεωγραφικά όρια, ενταγμένες στην ίδια Ομοσπονδία, (π.χ. ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας και ΕΠΛΣ Φθιώτιδας) και δεν υφίσταται καμία ένωση σε περιοχές που το προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αποτελεί την αιχμή του δόρατος, όπως οι νησιωτικές περιοχές του Βορειοανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων, των Δωδεκάνησων κτλ. και κατά συνέπεια εκπροσωπεί μερίδα προσωπικού αγνώστου μεγέθους.

Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος» (ΠΟΕΠΛΣ), με έδρα τον Πειραιά (Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής) και πρόεδρο τον κ. ΤΣΙΑΝΟ Παναγιώτη, αναγνωρισμένο Σωματείο γενικά και από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς και συνομιλητής της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσία, είναι το αντιπροσωπευτικότερο δευτεροβάθμιο όργανο και μέσω των 18 πρωτοβάθμιων Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος σε όλη την επικράτεια, συμμετέχει αποκλειστικά σε όλες τις διαδικασίες, επιτροπές, συμβούλια του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής / Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, εκπροσωπώντας τα περί 6.800 εγγεγραμμένα μέλη στο σύνολο των 8.000 στελεχών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής ακτοφυλακής. Για τους Νομούς Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας η μοναδική πρωτοβάθμια Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος μέλος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. είναι η Ε.Π.Λ.Σ. Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Β. Σποράδων.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua

Οκτώ επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν στις 3/2/2023 στο ΤΑΙΠΕΔ φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):