Η ΠΟΕΠΛΣ δεν υπέδειξε εκπρόσωπο στον ΕΦΚΑ – Δήλωση πέντε μελών ΕΠΛΣΑΠ

Σύμφωνα με δήλωση πέντε μελών της ΕΠΛΣΑΠ …

«Η ΠΟΕΠΛΣ ΔΕΝ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ!!!»

Δείτε ολόκληρη την παρέμβαση:

“Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για την  Διοίκηση της  Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ η οποία τα τελευταία δυο χρόνια  είναι ασυνεπής και ανεπαρκής για να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί  τα προβλήματα των συναδέλφων.

Αυτή την φορά λοιπόν αμέλησε να ορίσει εκπρόσωπο στην συμβουλευτική επιτροπή Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του e-ΕΦΚΑ.

Η εν λόγω επιτροπή ασχολείται με το να προτείνει στο Δ.Σ. του ΕΦΚΑ διορθωτικές κινήσεις ασφαλιστικής αστοχίας του φορέα στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας όπως :

  • Την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας.
  • Την μείωση του κόστους εξαγοράς του συντάξιμου χρόνου κατά τρία (3) έτη με παράλληλη επέκταση των διατάξεων προσαύξησης και για τους καταταγέντες  1995.
  • Την ασφαλιστική αντιμετώπιση των κατατασσόμενων μετά την 1.1.2011.
  • Την δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου τέκνων και για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Το χρηματικό ύψος εισφοράς για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας.
  • Το χρηματικό ύψος εισφοράς για την αναγνώριση των σπουδών.
  • Την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων στελεχών με τον φορέα σε θέματα συνταξιοδοτικά.

Στην Συμβουλευτική  Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις αντιπροσωπευτικότερες Ομοσπονδίες Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας δηλαδή (ΠΟΜΕΝΣ,ΠΟΑΣΥ,ΠΟΕΥΠΣ και ΠΟΕΠΛΣ).

Η Διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ όμως που το τελευταίο χρόνο έχει αναλωθεί σε ρόλο «Γουτεμβέργιου» (ασχολείται μόνο με  το να δαπανεί χρήματα σε ανούσιες εκτυπώσεις Ατζεντών και Ημερολογίων τοίχου) κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να το απολέσει και αυτό.

Συγκεκριμένα ενώ της είχε  ζητηθεί εγκαίρως και εγγράφως από 25-02-2021,  ουδέποτε   υπέδειξε εκπρόσωπο στον e-ΕΦΚΑ για την Συμβουλευτική Επιτροπή με αποτέλεσμα στο τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ 1107/30-11-2022 να ανασυγκροτείται η Συμβουλευτική Επιτροπή χωρίς όμως εκπρόσωπο της ΠΟΕΠΛΣ.

Όλο αυτό παράλληλα με το ισχυρό «ράπισμα» που δέχεται η ΠΟΕΠΛΣ έτσι όπως το αναφέρει η παράγραφος (5) του ΦΕΚ ορισμού της Συμβουλευτικής Επιτροπής αναδεικνύει περίτρανα την ανυποληψία που έχει περιέλθει ο αντιπροσωπευτικότερος συνδικαλιστικός φορέας του Λ.Σ.

Για άλλη μια φορά μετράμε μια απώλεια, αυτή της εκπροσώπησης και στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων των στελεχών του Λ.Σ. μέσω της Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Η απώλεια αυτή σίγουρα βαρύνει περισσότερο τον Πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ ο οποίος θα πρέπει να μας διευκρινίσει με τι ακριβώς ασχολείται στο γραφείο της  καθημερινά,  όταν για πολλοστή φορά του διαφεύγει ή κάνει πως του διαφεύγει ένα τόσο σημαντικό θέμα;

Tα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου θα βγουν δημόσια άραγε να διαχωρίσουν την θέση τους από τις αστοχίες του Προέδρου ή θα θεωρηθούν στην συνείδηση των μελών της ΠΟΕΠΛΣ συνένοχοι στις «εγκληματικές παραλήψεις» του Προέδρου ;

Ευελπιστούμε να μπορέσει να διορθωθεί άμεσα αυτή η αστοχία και η ΠΟΕΠΛΣ να συνεχίσει να έχει εκπρόσωπο στην Συμβουλευτική Επιτροπή του e-ΕΦΚΑ όπως και το χρονικό διάστημα 2017-2021.”

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΕΠΛΣΑΠ

 

ΛΑΖΙΝΟΣ Α. – ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ  Φ. – ΣΤΑΓΩΝΗΣ  Σ. – ΣΤΑΥΡΑΚΑΡΑΣ Α.-ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ.Α

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντακόπουλος: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για την Costamare – Καθαρά κέρδη $523 εκατ.

Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της μέχρι την… επόμενη ήταν το 2022 για την εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Costamare συμφερόντων του Κωστή Κωνσταντακόπουλου. Με ένα στόλο 117 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 45 πλοίων ξηρού χύδην φορτίου, η εταιρεία δημιούργησε καθαρά κέρδη άνω των 523 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο τέλος

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει το ακριβότερο πλοίο του ελληνόκτητου στόλου – Κοστίζει $286,1 εκατ.

Η έρευνα της ValueVessels για την ελληνόκτητη ναυτιλία περιέχει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ο ελληνικός στόλος κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Αυτό ισχύει τόσο για τον αριθμό των πλοίων όσο και για τη συνολική αξία, που περιλαμβάνει 4.709 πλοία ενεργά και υπό παραγγελία και συνολική αξία 152,69 δισ.

Το δώρο του Ωνάση στον «γάμο του αιώνα» ταξιδεύει στα νησιά Γκαλάπαγκος

Ήταν το μεγαλειώδες γαμήλιο δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς τον πρίγκιπα Rainier και την Grace Kelly, που παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου του 1956 στο Μονακό – ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε «ο γάμος του αιώνα», με λίστα καλεσμένων που περιλάμβανε από