Η ΠΟΕΠΛΣ δεν υπέδειξε εκπρόσωπο στον ΕΦΚΑ – Δήλωση πέντε μελών ΕΠΛΣΑΠ

Σύμφωνα με δήλωση πέντε μελών της ΕΠΛΣΑΠ …

«Η ΠΟΕΠΛΣ ΔΕΝ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ!!!»

Δείτε ολόκληρη την παρέμβαση:

“Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για την  Διοίκηση της  Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ η οποία τα τελευταία δυο χρόνια  είναι ασυνεπής και ανεπαρκής για να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί  τα προβλήματα των συναδέλφων.

Αυτή την φορά λοιπόν αμέλησε να ορίσει εκπρόσωπο στην συμβουλευτική επιτροπή Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του e-ΕΦΚΑ.

Η εν λόγω επιτροπή ασχολείται με το να προτείνει στο Δ.Σ. του ΕΦΚΑ διορθωτικές κινήσεις ασφαλιστικής αστοχίας του φορέα στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας όπως :

  • Την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας.
  • Την μείωση του κόστους εξαγοράς του συντάξιμου χρόνου κατά τρία (3) έτη με παράλληλη επέκταση των διατάξεων προσαύξησης και για τους καταταγέντες  1995.
  • Την ασφαλιστική αντιμετώπιση των κατατασσόμενων μετά την 1.1.2011.
  • Την δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου τέκνων και για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Το χρηματικό ύψος εισφοράς για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας.
  • Το χρηματικό ύψος εισφοράς για την αναγνώριση των σπουδών.
  • Την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων στελεχών με τον φορέα σε θέματα συνταξιοδοτικά.

Στην Συμβουλευτική  Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις αντιπροσωπευτικότερες Ομοσπονδίες Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας δηλαδή (ΠΟΜΕΝΣ,ΠΟΑΣΥ,ΠΟΕΥΠΣ και ΠΟΕΠΛΣ).

Η Διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ όμως που το τελευταίο χρόνο έχει αναλωθεί σε ρόλο «Γουτεμβέργιου» (ασχολείται μόνο με  το να δαπανεί χρήματα σε ανούσιες εκτυπώσεις Ατζεντών και Ημερολογίων τοίχου) κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να το απολέσει και αυτό.

Συγκεκριμένα ενώ της είχε  ζητηθεί εγκαίρως και εγγράφως από 25-02-2021,  ουδέποτε   υπέδειξε εκπρόσωπο στον e-ΕΦΚΑ για την Συμβουλευτική Επιτροπή με αποτέλεσμα στο τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ 1107/30-11-2022 να ανασυγκροτείται η Συμβουλευτική Επιτροπή χωρίς όμως εκπρόσωπο της ΠΟΕΠΛΣ.

Όλο αυτό παράλληλα με το ισχυρό «ράπισμα» που δέχεται η ΠΟΕΠΛΣ έτσι όπως το αναφέρει η παράγραφος (5) του ΦΕΚ ορισμού της Συμβουλευτικής Επιτροπής αναδεικνύει περίτρανα την ανυποληψία που έχει περιέλθει ο αντιπροσωπευτικότερος συνδικαλιστικός φορέας του Λ.Σ.

Για άλλη μια φορά μετράμε μια απώλεια, αυτή της εκπροσώπησης και στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων των στελεχών του Λ.Σ. μέσω της Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Η απώλεια αυτή σίγουρα βαρύνει περισσότερο τον Πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ ο οποίος θα πρέπει να μας διευκρινίσει με τι ακριβώς ασχολείται στο γραφείο της  καθημερινά,  όταν για πολλοστή φορά του διαφεύγει ή κάνει πως του διαφεύγει ένα τόσο σημαντικό θέμα;

Tα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου θα βγουν δημόσια άραγε να διαχωρίσουν την θέση τους από τις αστοχίες του Προέδρου ή θα θεωρηθούν στην συνείδηση των μελών της ΠΟΕΠΛΣ συνένοχοι στις «εγκληματικές παραλήψεις» του Προέδρου ;

Ευελπιστούμε να μπορέσει να διορθωθεί άμεσα αυτή η αστοχία και η ΠΟΕΠΛΣ να συνεχίσει να έχει εκπρόσωπο στην Συμβουλευτική Επιτροπή του e-ΕΦΚΑ όπως και το χρονικό διάστημα 2017-2021.”

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΕΠΛΣΑΠ

 

ΛΑΖΙΝΟΣ Α. – ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ  Φ. – ΣΤΑΓΩΝΗΣ  Σ. – ΣΤΑΥΡΑΚΑΡΑΣ Α.-ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ.Α

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ιστορικό βύθισης του “Ναύαρχος Κουντουριώτης” στην Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Νικόλαος Σιδηρόπουλος (Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο https://www.wreckhistory.com ) Το “Ναύαρχος Κουντουριώτης” καθελκύστηκε ως “War Charger” στις 18 Αυγούστου του 1918, και παρόλο που είχε σύντομη επιχειρησιακή ζωή μιας και ταξίδεψε  για μόλις τρία χρόνια, οι ατυχίες του ξεκίνησαν πριν καν

Σκάφος ΑΤ 35: Το πρώτο Ελληνικό φουσκωτό κατασκευασμένο από 100% ναυπηγικό αλουμίνιο

Ο Γιάννης και ο Μάρκος, ιδρυτές της Alpha Tango, γνωρίστηκαν το 2013 σαν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκόβης όπου σπούδαζαν μηχανολόγοι ναυπηγοί. Το όραμα τους ήταν να σχεδιάσουν ένα μοναδικό σκάφος και να το βγάλουν σε παραγωγή. Πρώτη παρουσίαση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έβγαλε τον Πολάκη από συντονιστή – Όλες οι αλλαγές

Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από την θέση του συντονιστή στις Ειδικές Επιτροπές Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου, τοποθετώντας τον ωστόσο ως τομεάρχης στον τομέα Διάφανειας, θέση που είχε επί Τσίπρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο