Η Κίνα «νοσεί» από κορωνοϊό, κλείνει λιμάνια και προκαλεί προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα

Αυξάνεται ο αριθμός πλοίων που περιμένουν στα αγκυροβόλια – Δεδομένες οι αυξήσεις του μεταφορικού κόστους

Οι μεγάλες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων-Liners παρακάμπτουν-omit κινεζικά λιμάνια που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και για αυτό λαμβάνουν υγειονομικά μέτρα, τα οποία όμως επιδεινώνουν την εικόνα συμφόρησης, αυξάνοντας τους χρόνους παραμονής των πλοίων στο αγκυροβόλιο, προκαλώντας νέους τριγμούς στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Η Mediterranean Shipping Co σχεδιάζει παρακάμψεις του Ασία-Βόρεια Ευρώπη λόγω της συνεχιζόμενης συμφόρησης και των καθυστερήσεων των χρονοδιαγραμμάτων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ήδη ακυρώθηκε ένας αριθμός προσεγγίσεων στο λιμάνι της Σαγκάης και στο λιμάνι Ningbo μεταξύ τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου.

Οι αποστολές από Ningbo, Σαγκάη, Xiamen,και Yantian θα εξυπηρετούνται μέσω εναλλακτικών δρόμων.

Επίσης, η γερμανική Hapag-Lloyd θα παραλείψει το Χονγκ Κονγκ, ενώ οι εξαγωγές-εισαγωγές από και προς το Qingdao θα μεταφορτώνονται μέσω του Pusan της Κορέας μέσω άλλων υπηρεσιών HapagLloyd.

Τα δεδομένα του Lloyd’s List Intelligence δείχνουν ότι η ουρά των πλοίων συνεχίζει να μεγαλώνει έξω από ορισμένα λιμάνια.

Υπάρχουν 88 containervessels αγκυροβολημένα έξω από τα λιμάνια του Shenzhen και του Χονγκ Κονγκ από τις 21 Μαρτίου. Ο αριθμός αυξήθηκε κατά 33 πλοία αφού στις 15 Μαρτίου ήταν 50.

Ο απολογισμός είναι 130 πλοία για τη Σαγκάη και το Ningbo και 24 για το Κινγκντάο.

Η Maersk έχει προειδοποιήσει ότι η τρέχουσα έξαρση του Covid σε ολόκληρη την Κίνα ενδέχεται να έχει ήδη αρνητικές επιπτώσεις ολόκληρες αλυσίδες εφοδιασμού.

«Οι αλυσίδες ανεφοδιασμού είναι προσεκτικά ρυθμισμένες, ευαίσθητες οικοσυστήματα, όπου ένας κυματισμός γίνεται αισθητός παντού την αλυσίδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ είπε ότι τα μέτρα θα χαλαρώσουν σε τρεις φάσεις μέσα σε τρεις μήνες από τις 21 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα βελτιωθούν τα υγειονομικά δεδομένα.

Θα εμπλακεί η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων στη δεύτερη φάση.

Μηνάς Τσαμόπουλος

Η Κίνα «νοσεί» από κορωνοϊό, κλείνει λιμάνια και προκαλεί προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών για διευκόλυνση παράνομης εισόδου, μεταφοράς και παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στη Ρόδο

τη σύλληψη έντεκα αλλοδαπών προέβησαν, την 28/09/2022, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Ειδικότερα, τα ως άνω στελέχη, στο πλαίσιο περιπολίας, εντόπισαν στην παραλιακή οδό Ρόδου – Καμείρου, 46χρονο αλλοδαπό ως οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος, να κινείται

Πολυτεχνειούπολη: Σοκάρουν τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες των θυμάτων – Σε διαθεσιμότητα η αστυνομικός «πληροφοριοδότης»

Τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες για τη δράση των συμμοριών με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, αποκαλύπτουν τη σκληρότητα των κακοποιών. Μετά τις ένοπλες ληστείες, την διακίνηση ναρκωτικών και τις απειλές φοιτητών, οι συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι με διώξεις για σωρεία αδικημάτων. Πειστήρια – μεταξύ άλλων –

Πυραυλάκατος «Βλαχάκος»: Οπλισμός και δυνατότητες του νέου «πειρατικού» του ΠΝ

Οπλισμένη σαν αστακός η Πυραυλάκατος «Βλαχάκος» αποτελεί το 7ο ταχύ, σύγχρονο σκάφος κατευθυνoμένων βλημάτων. Οι πυραυλάκατοι κρύβονται στις βραχονησίδες του Αιγαίου κι από εκεί τα πληρώματά τους επιτηρούν ό,τι κινείται σε μεγάλες αποστάσεις. Η πυραυλάκατος «Βλαχάκος», που φέρει το όνομα του ήρωα των Ιμίων, ως μονάδα κρούσης του

Nord Stream: Ολική καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου – Εντοπίστηκε και τέταρτη διαρροή

Σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή έχει υποστεί ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream Το λιμενικό της Σουηδίας εντόπισε τέταρτη διαρροή αερίου στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream που έχουν υποστεί ζημιές, δήλωσε εκπρόσωπος του σώματος στην εφημερίδα Svenska Dagbladet. «Δύο από αυτές τις τέσσερις (σ.σ. διαρροές)