Οι Έλληνες εφοπλιστές επένδυσαν $1,2 δισ. για αγορά 66 πλοίων το 2022

Επενδύουν κυρίως στα δεξαμενόπλοια τώρα που η ναυλαγορά τους είναι ζημιογόνα και οι τιμές στα χαμηλά προσδοκώντας στην άνοδο της μετά από 20 μήνες κρίσης

Δυναμικά έχουν εισέλθει στις αγορές μεταχειρισμένων πλοίων το 2022 οι Έλληνες πλοιοκτήτες. Από τις αρχές του χρόνου έως και τις 20 Μαρτίου 2022 έχουν δώσει ήδη 1,2 δισ. δολάρια για την αγορά 66 πλοίων εκ των οποίων 30 είναι φορτηγά (αξίας 651,1 εκατ.), 33 δεξαμενόπλοια ( 543,5 εκατ), ένα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (αξίας 18 εκατ.),ένα υγραεριοφόρο και ένα άλλης κατηγορίας.

Είναι εμφανές ότι οι Έλληνες επενδύουν στα δεξαμενόπλοια τώρα που η ναυλαγορά τους είναι ζημιογόνα και οι τιμές στα χαμηλά προσδοκώντας στην άνοδο της μετά από 20 μήνες κρίσης.

Σύμφωνα με το data base της Allied Shipping Research ακολουθούν οι Κινέζοι στη δεύτερη θέση με 775,3 εκατομμύρια δολάρια για 40 πλοία εκ των οποίων 25 είναι φορτηγά , τρία δεξαμενόπλοια, δύο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα υγραεριοφόρο.

Στην τρίτη θέση είναι ναυτιλιακές εταιρείες της Σιγκαπούρης με 633,5 εκατομμύρια για 21 πλοία.

Συνολικά μέσα στο 2022 έχουν δοθεί 8,2 δισεκατομμύρια για την αγορά 419 πλοίων. Ειδικότερα τα περισσότερα ποσά έχουν δοθεί ως εξής:

-2,5 δισεκατομμύρια για 150 φορτηγά πλοία

-1,9 δισ. Για 121 δεξαμενόπλοια

-2,8 δισεκατομμύρια για 74 container vessels

-190,6 εκατομμύρια για 25 υγραεριοφόρα

Οι Έλληνες έχουν δώσει το 14,6% των κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί μέχρι τώρα στην αγορά των μεταχειρισμένων και έχουν αποκτήσει το 15,7% των πλοίων που άλλαξαν χέρια.

Μηνάς Τσαμόπουλος

Οι Έλληνες εφοπλιστές επένδυσαν $1,2 δισ. για αγορά 66 πλοίων το 2022

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις $4,1 δισ. στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές

Της Αναστασίας Βαμβακά Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επενδύσεις στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές, με τα στοιχεία της Allied Shipping Research να αναφέρουν πως έχουν επενδύσει μέσα στο 2022 ήδη 4,157 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 196

Αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για κορυφαία ναυτιλιακή συνάντηση στην Αθήνα

Το φετινό Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του International Propeller Club of the United States ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώπιον εκατοντάδων αντιπροσώπων από όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου συζητήσεων και κεντρικών ομιλιών από αξιωματούχους

Πόλεμος προσφορών στα σούπερ μάρκετ αλλά και νέο «τσουνάμι» ανατιμήσεων

Έως και το 50% των προϊόντων στα ράφια βγαίνουν σε προσφορά με όλο και μεγαλύτερα ποσοστά εκπτώσεων, την ώρα που οι προμηθευτές και οι αλυσίδες παύουν να συγκρατούν τις αυξήσεις στις τιμές. Στο 3% εκτιμάται ότι θα φθάσει η μείωση

Βραζιλία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί, 14 τραυματίες, πολλοί αγνοούμενοι στην κατάρρευση γέφυρας

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε γέφυρα στην πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας, ανακοίνωσαν οι αρχές, που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο απολογισμός των θυμάτων να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς αγνοούνται αρκετοί ακόμη.