Η μάχη των συνεδρίων – Οι κυβερνήσεις συνεργασίας και οι συριζο-πασοκικές μπαλωθιές

Το συνέδριο της ΝΔ θα είναι η κορύφωση αλλά όχι το τέλος. Μέχρι τις εκλογές ήδη σχεδιάζονται μετα-συνέδρια για να είναι σε εγρήγορση στελέχη και βάση.

Ζεσταίνουν τις μηχανές τα κόμματα και καλούν τα στελέχη και τη βάση σε προεκλογική ετοιμότητα, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, την άνοιξη του 2023. Τα συνέδρια έχουν κρίσιμο ρόλο. Του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, ακολουθεί της ΝΔ 6-8 Μαίου και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ στις 20-22 Μαίου.

Η ΝΔ έκανε δύο προσυνέδρια στην Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο και τρεις προσυνεδριακές εκδηλώσεις. Ο κωδικός είναι «συσπείρωση» και το κυβερνητικό πρόταγμα. «Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2023, γιατί αυτό επιτάσσει η συνταγματική τάξη» δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης. «Το διάστημα, όμως, από τώρα μέχρι τις εκλογές δεν μπορεί να είναι ένα “νεκρό” διάστημα που απλά παρατηρούμε τις εξελίξεις» τόνισε. «Έχουμε ένα χρέος, έχετε ένα χρέος ως κομματικά μας στελέχη: να μιλήσετε στην κοινωνία, να ενημερώσετε τους πολίτες ότι έχει γίνει πολύ σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς.»

Και… μετασυνέδρια
Το συνέδριο της ΝΔ θα είναι η κορύφωση αλλά όχι το τέλος. Μέχρι τις εκλογές ήδη σχεδιάζονται μετα-συνέδρια για να είναι σε εγρήγορση στελέχη και βάση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει περιοδείες σε όλη την περιφέρεια. Ο στόχος είναι να μιλάει με τους πολίτες χωρίς διαμεσολαβητές και να παρουσιάζει μαζί με υπουργούς εμβληματικές πολιτικές όπως έγινε με τον υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και άλλους.

Επίθεση φιλίας στα λαϊκά στρώματα κάνει σε μια προσπάθεια να κάμψει την δυσαρέσκειά που υπάρχει με τις τιμές της ενέργειας που έχουν προκαλέσει ντόμινο ανατιμήσεων. Θέλει να πετάξει από πάνω του τα περί ελιτισμού που επιχειρεί να του προσάψει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αποτελεσματική κοινωνική πολιτική για ένα λαϊκό και ευρύ κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, είναι να μπορείς να στρέφεις το βλέμμα σου σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στην κοινωνία μας» τόνισε.

Διλήμματα
Στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ θα επαναπροσδιοριστούν τα βασικά διλήμματα μπροστά στα οποία θα τεθούν οι πολίτες ενόψει των επόμενων εκλογών. Πρόοδος ή συντήρηση, λαϊκισμός ή υπευθυνότητα, θα είναι κάποια από αυτά. «Αν πετύχαμε όλα αυτά τα οποία έχουμε πετύχει μέσα σε 33 μήνες, αναλογιστείτε πόσα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε σε 8 χρόνια» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης. «Και αυτό θα είναι το πραγματικό ζητούμενο των επόμενων εκλογών.
Και για αυτό ζητώ από τα κομματικά μας στελέχη να είναι σε διαρκή εγρήγορση.»

Καρφιά για ΣΥΡΙΖΑ
Πολλές ήταν οι φωνές που ακούστηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Έπεσαν εσωκομματικά μαχαιρώματα που θέτουν ερωτηματικά ως προς το ποια θα είναι η επόμενη μέρα ανάμεσα στην προεδρική φορά και την «ομπρέλα» η οποία έχει από κάτω της Τσακαλώτο, Βούτση, Σκουρλέτη, Δρίτσα κα.

«Είχαν να κάνουν συνέδριο έξι χρόνια» άφησε αιχμές ο πρωθυπουργός. «Μακάρι να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε» τόνισε. «Από αυτό το αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού, εντάσεων. Αυτή η εικόνα την οποία είδαμε δεν αρμόζει σε Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Λάδι στην πολιτική φωτιά έριξε και η ομιλία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού στο συνέδριο. Χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Ιμπραήμ»
και τόνισε ότι «και οι καραβανάδες οι σημερινοί, οι στρατευμένοι και οι πολιτικοί να ενωθούν ενάντια σ’ αυτούς που μας έχουν στο ίδιο καθεστώς από το 1824». Μετά τις αντιδράσεις ανακάλεσε την αναφορά μόνο στους καραβανάδες.

«Τελικά το συνέδριό τους έχει εξελιχθεί σε διαγωνισμό ανοησίας!» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, είναι ο Ιμπραήμ και χειρότερος, δηλαδή χειρότερος και από έναν ξένο σφαγέα κατακτητή και να ενωθούν για να τον ρίξουν με τους πολιτικούς και οι στρατιωτικοί! Δηλαδή;” αναρωτήθηκε.

«Το ύφος και η λογική του κ.Πολάκη κυριαρχούν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο Νίκος Ρωμανός.

Κόντρα Κρητικών
Ο Πολάκης πρωταγωνίστησε όχι μόνο στην επίθεση κατά της εσωκομματικής Ομπρέλας την οποία προειδοποίησε «από μένα «ΑΝΟΧΗ» και «ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ» τέλος!»
Στοχοποίησε και τον πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε συνεργασία για μια προοδευτική διακυβέρνηση.

«Άκου Νίκο Ανδρουλάκη! (Γιατί μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μοίρα…)», έγραψε. «Ακόμα βλέπεις τον ίσκιο – που σου φιλοτέχνησαν τα πάσης φύσεως διαπλεκόμενα συμφέροντα, που σε θέλουν για δεκανίκι του πολιτικά ‘τελειωμένου’ Μητσοτάκη – και νομίζεις ότι είναι το μπόι σου!». Ειρωνεύτηκε και τους «σοσιαλδημοκρατικούς του χαρακτηρισμούς…» όταν ο Τσίπρας επικαλέστηκε ακόμη και τον ήλιο!

Ο κ.Ανδρουλάκης δέχθηκε αυτήν την επίθεση διότι δήλωσε πως είδε ένα συνέδριο όπου αποθεώθηκε ο Πολάκης. «Είναι προοδευτικό ένα κόμμα, που αποθεώνει έναν πολιτικό, του οποίου η συμπεριφορά στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι συμπεριφορά κοινοβουλευτικής παρακμής;» αναρωτήθηκε. «Δεν ταυτίζω μια τέτοια συμπεριφορά με ένα προοδευτικό μέτωπο».

Με τον τρόπο του έβαλε πάγο σε κάθε κυβέρνηση συνεργασίας στέλνοντας το μήνυμα ότι ο ίδιος προσφέρεται αλλά δεν μπορεί να είναι ξανά πρωθυπουργοί ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας, γεγονός που δεν πρόκειται βεβαίως να αποδεχθούν εκείνοι εφόσον τα κόμματα τους αναμένεται να έχουν σημαντικά μεγαλύτερο εκλογικά ποσοστά από το ΚΙΝ.ΑΛ- ΠΑΣΟΚ.

Η μάχη των συνεδρίων – Οι κυβερνήσεις συνεργασίας και οι συριζο-πασοκικές μπαλωθιές

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδρύθηκε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας με έδρα τη Νεάπολη.

Δημοσιεύθηκε χθες 2/2/2023 το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας και της Σχολής Πλοιάρχων αυτής. Η σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχων) έχει πλέον ιδρυθεί στη Νεάπολη του Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. “Μια μεγάλη ημέρα χαράς

Ν. Ανδρουλάκης: Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε κ. Τσίπρα

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Με ανάρτησή του κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «παράσταση» μιμητισμού του Ανδρέα Παπανδρέου σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποδέχεται μαθήματα ιδεολογικής συνέπειας. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει στην

Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων

Μετά την απόφαση που έλαβε η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. συμμετείχε στην ανωτέρω Επιτροπή, κατά την ακρόαση φορέων και προσώπων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων της Βουλής των

Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας: Προμήθεια ενός σκάφους στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας

Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, προχωρά στην προμήθεια ενός σκάφους με ενισχυμένο πλαστικό, τύπου IOLAOS 410 JHONPOL, ολικού μήκους 4,10 μέτρων, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κονσόλα. Το σκάφος θα παραχωρηθεί άμεσα στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, για την υποστήριξη του έργου του