Η Σαουδική Αραβία κατάσχεσε φορτίο 46 εκατομμυρίων χαπιών αμφεταμίνης κρυμμένα… σε αλεύρι

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Σαουδική Αραβία έχει κατασχέσει 700 εκατ. ναρκωτικά χάπια που προέρχονταν από τον Λίβανο

Φορτίο-ρεκόρ με 47 εκατ. χάπια αμφεταμίνης μέσα σε αλεύρι εντόπισαν οι αρχές στη Σαουδική Αραβία.

Οι αρχές δεν ανακοίνωσαν ποιο ναρκωτικό βρήκαν, ωστόσο το πιθανότερο είναι το captagon ή «χάπι των τζιχαντιστών», που ονομάζεται έτσι γιατί τα χρησιμοποιεί το ISIS και η Χεζμπολάχ ως σημαντική πηγή εσόδων.

Σύμφωνα με το BBC, η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή είναι η Συρία και ακολουθεί ο Λίβανος και ο τζίρος από το εμπόριό του φτάνει τα 5,7 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Η Σαουδική Αραβία είναι από τις μεγαλύτερες αγορές για το χάπι αυτό που αποτελείται από ένα μείγμα αμφεταμίνης, καφεΐνης και άλλων ουσιών, καθώς είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των πλούσιων νέων στις χώρες του Κόλπου.

Εκτεταμένη χρήση

Οι αιτίες για την εκτεταμένη χρήση του ναρκωτικού στη Σαουδική Αραβία είναι «η βαρεμάρα και οι κοινωνικοί περιορισμοί», καθώς και η εύκολη πρόσβαση σε αυτό.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας που είχαν πληροφορίες για το φορτίο, το παρακολουθούσαν καθώς έφτασε στο λιμάνι του Ριάντ και από εκεί μεταφέρθηκε σε αποθήκη.

Στην έφοδο στην αποθήκη, συνελήφθησαν έξι Σύροι και δύο Πακιστανοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Σαουδική Αραβία έχει κατασχέσει 700 εκατ. ναρκωτικά χάπια που προέρχονταν από τον Λίβανο.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι κλάδοι θαλασσίων μεταφορών ναυπηγούν τα περισσότερα πλοία;

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ” Σύμφωνα με στοιχεία των Clarksons Research πάνω από 50% των παραγγελιών για ναυπηγήσεις πλοίων (μετρούμενες σε cgt – compensated gross tonnage) προέρχεται από μόλις δύο τομείς ναυτιλιακών μεταφορών, τα LNG και τα containers. Η επικείμενη

Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚ

Όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στη ζωή – και στον δρόμο- υπάρχουν φάουλ και φάουλ. Είναι άλλο πράγμα δηλαδή πάνω στη φάση να χτυπήσεις κατά λάθος παίκτη της αντίπαλης ομάδας κι άλλο πράγμα να φερθείς αντιαθλητικά, να βγεις σαν κλαδευτήρι και

Πήγε για μεροκάματο και βρέθηκε σιδηροδέσμιος στα κρατητήρια

Στα κρατητήρια και από κει στο αυτόφωρο με τον… μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη κατέληξε 24χρονος διανομέας στη Χαλκίδα, ο οποίος υπέπεσε στο …παράπτωμα να κινηθεί με το δίκυκλο της δουλειάς στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης, όπου και βρίσκεται το κατάστημα εστίασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο