ICS: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Εμανουέλε Γκριμάλντι

Το διοικητικό συμβούλιο του ICS εξέλεξε, επίσης, τον Μετίν Ντουζγκίτ ως νέο Αντιπρόεδρο και τον Μάρτιν Κρόγκερ, ως Πρόεδρο της Ναυτικής Επιτροπής.

Στη θέση του Προέδρου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) επανεξελέγη ομόφωνα o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grimaldi Euromed SpA κ. Εμανουέλε Γκριμάλντι  (Emanuele Grimaldi).

Το διοικητικό συμβούλιο του ICS εξέλεξε, επίσης, τον Metin Duzgit από το Τουρκικό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ως νέο Αντιπρόεδρο και τον CEO της Ένωσης των Γερμανών Πλοιοκτητών, Martin Kröger, ως Πρόεδρο της Ναυτικής Επιτροπής.

Είναι προνόμιο να είμαι τμήμα αυτού του σημαντικού οργανισμού και της εξαιρετικής δουλειάς και προόδου που συντελείται στη βιομηχανία μας» τόνισε ο κ. Grimaldi. «Έχουμε προχωρήσει αρκετά με τις προτάσεις μας για να συμβάλουμε στην επίτευξη των στόχων μηδενικών εκπομπών έως ή γύρω από το 2050 του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με φορείς των Ηνωμένων Εθνών στα μεγάλα ζητήματα που επηρεάζουν το ναυτιλιακό κλάδο» συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του κ. Εμ. Γκριμάλντι , ως προέδρου του ICS, δόθηκε σημαντική έμφαση στην προσπαθεια της βιομηχανίας για την απαλλαγή της από τον άνθρακα και το Επιμελητήριο ήταν αναπόσπαστο μέρος της διαμόρφωσης της πρωτοβουλίας των ναυτιλιακών κόμβων καθαρής ενέργειας (CEM Hubs).

Σημαντικό είναι ότι ο κ. Εμ. Γκριμάλντι εστίασε επίσης την προσοχή του στις μεγαλύτερες προκλήσεις του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου προστατευτισμού, της ψηφιοποίησης, την προσέλκυση ναυτικών και την ενίσχυση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων γεωπολιτικών συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης στην Ουκρανία και της τρέχουσας κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο κ. Εμ. Γκριμάλντι πρόσθεσε στη δήλωση του: «Διανύουμε πολύ αμφιλεγόμενους γεωπολιτικούς καιρούς, οι οποίοι έχουν φέρει τη ναυτιλία και τους αθώους εργαζομένους του κλάδου, στο στόχαστρο των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Αυτό έρχεται να προστεθεί στη σύγκρουση στην Ουκρανία και στις επιθέσεις κατά της εμπορικής ναυτιλίας στην Ερυθρά και τη Μαύρη Θάλασσα, οι οποίες έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ναυτικών μας και διατάραξαν το εμπόριο.

Αυτό είναι απαράδεκτο και θα συνεχίσουμε να φωτίζουμε το έργο των ναυτικών μας που είναι η καρδιά του κλάδου μας».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος υπουργός Ναυτιλίας στη Βρετανία

Ο Μάικ Κέιν (φωτογραφία) διορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας από τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας μετά τη νίκη τους στις γενικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα. Ο Κέιν έχει εκπροσωπήσει την κυρίως εργατική τάξη στην εκλογική περιφέρεια των Wythenshawe και Sale

Στην πατρίδα του Οδυσσέα, δεν τον θέλουν… (*)

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι είστε ένας άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ασχολείται με την εμπορική ναυτιλία, η οποία είναι τοις πάσι γνωστό- αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών. Γνωστό είναι επίσης ότι διά της ναυτιλίας, με

Νέες προδιαγραφές ρυμούλκησης για την ασφαλή διαχείριση υπηρεσιών στα λιμάνια

Με στόχο η διαχείριση των ναυτικών συμβάντων στο Αιγαίο αλλά και η ρυμούλκηση μεγάλων πλοίων στα λιμάνια να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε νέα “πίστωση” χρόνου στα ρυμουλκά πλοία να συμμορφωθούν πλήρως με τις νέες προδιαγραφές του προεδρικού

Τα μαθήματα από τη δράση των φρεγατών κατά των UAV στην Ερυθρά

Χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων απειλών εξάγουν οι Έλληνες αξιωματικοί από τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα. Μέχρι σήμερα τα ελληνικά πλοία έχουν καταρρίψει τρία UAV των Χούθι, ένα εκ των οποίων με τη

Μετάβαση στο περιεχόμενο