Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα για την “Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”

Η 10η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να μας θυμίζει ότι όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους.

Η 10η Δεκεμβρίου παραμένει η πιο επίκαιρη Παγκόσμια Ημέρα που, εκτός από το συμβολικό χαρακτήρα της, απευθύνει ηχηρό μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα. Ένα μήνυμα ισότητας που ορίζει ότι όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, το φύλο, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή ή οποιοδήποτε άλλο διακριτικό χαρακτηριστικό.

Δικαιώματα καθολικά, αδιαίρετα και αναπαλλοτρίωτα, που άπτονται κάθε πτυχής της υπόστασης του ανθρώπου και του κοινωνικού, πολιτικού, οικονομικού και πολιτιστικού του βίου. Δικαιώματα που έχει ο καθένας εγγενώς ως άνθρωπος, από τη στιγμή της γέννησής του.

Μέσα σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από απρόβλεπτες εξελίξεις και ραγδαίες μεταβολές, απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις και τις νέες απειλές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οφείλουμε όλοι, από τη θέση ευθύνης που καθένας κατέχει, να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση. Μια απάντηση που επιβεβαιώνει την σταθερή προσήλωσή μας στην προστασία και κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Είναι προφανές πως η Αστυνομία αποτελεί έναν κοινωνικό θεσμό. Έναν θεσμό προορισμένο να υπηρετεί την κοινωνία και να εξασφαλίζει σε κάθε πολίτη την απρόσκοπτη άσκηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οδηγό της υπηρεσιακής δράσης του προσωπικού μας συνιστά η Αρχή ότι στα ανθρώπινα δικαιώματα εδράζεται το κράτος δικαίου και από αυτά απορρέουν οι δημοκρατικές αξίες κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Οδηγό της συμπεριφοράς του προσωπικού μας αποτελεί η Αρχή ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου συνιστά πρωταρχική υποχρέωση όλων.

Ας αναλογιστούμε σήμερα και ας επιβεβαιώσουμε τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ανασυγκρότηση του κόσμου που θέλουμε, στην ανάγκη για παγκόσμια αλληλεγγύη, στην υποχρέωση για μια κοινωνία ελεύθερη, δίκαιη και ασφαλή.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαίρεση της εμφάνισης Λιμενικών ως μάρτυρες κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης

Η Π.Ο.Λ. παρακολουθώντας το νομοθετικό έργο της Βουλής των Ελλήνων ενημερώνει τα στελέχη ΛΣ. “Σήμερα 23-02-2024 ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση  για την εξαίρεση της εμφάνισης μαρτύρων αστυνομικών και λοιπών προανακριτικών υπαλλήλων, δηλ. στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,  κατά

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο