Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων στην ψηφιακή διακυβέρνηση

Πριν λίγες μέρες, στις 8 Αυγούστου 2018, ο διεθνής οίκος Apolitical δημοσίευσε τη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων στην ψηφιακή διακυβέρνηση, με βάση την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα. Στη λίστα περιλαμβάνεται ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, με έδρα τη Σάμο.

Η λίστα της Apolitical στοχεύει να δείξει τη διεθνή εξάπλωση του πεδίου της ηλεκτρονικής ή ψηφιακής διακυβέρνησης, και περιλαμβάνει άτομα από όλες τις ηπείρους που εργάζονται για το μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η λίστα δημιουργήθηκε μέσω της πρότασης υποψηφίων από εμπειρογνώμονες και υψηλά στελέχη κρατών, επιχειρήσεων και διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΟΣΑ, του Open Government Partnership, του Ινστιτούτου Alan Turing, της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται προσωπικότητες όπως ο εμπνευστής του διαδικτύου Tim Berners Lee, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Malcolm Turnbull, η πρωτοπόρος επιχειρηματίας Martha Lane Fox, και υψηλά στελέχη κυβερνήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης από χώρες όπως η Εσθονία, η Δανία, η Σουηδία, η Ινδία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς.

Η διάκριση είναι για τον κ. Χαραλαμπίδη «αποτέλεσμα συστηματικής ερευνητικής, εφαρμοστικής και εκπαιδευτικής προσπάθειας, με διεθνή προσανατολισμό, που συντελείται στο Κέντρο Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πάντα μέσα από τη χαρά της συνεργασίας με καθηγητές, ερευνητές και φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και κόντρα σε όχι ολίγες αντιξοότητες».

Η εισαγωγή στη λίστα των 100, έρχεται για τον Έλληνα καθηγητή μετά από μία κλιμάκωση διακρίσεων τα τελευταία χρόνια: 2ο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eGovernment, διάκριση ως ο 8ος σημαντικότερος συγγραφέας στο πεδίο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τρεις φορές πρώτο βραβείο στο διεθνές συνέδριο IFIP-eGOV, και άλλα.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ δήλωσε σχετικά: «Η αναγνώριση της υψηλής αξίας Ελλήνων ακαδημαϊκών σε διεθνές επίπεδο, μόνο να συμβάλλει μπορεί στην πρόοδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Ελλάδα. Ειδικά στο πεδίο της διακυβέρνησης, δείχνει ότι δημιουργούνται σημαντικοί πόλοι τεχνογνωσίας στα ελληνικά ΑΕΙ, που μπορούν να διοχετεύσουν μοναδική γνώση και εμπειρία για ένα πολύ κρίσιμο θέμα, που αφορά όλη την κοινωνία. Είμαστε περήφανοι, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά και στο Αιγαίο γενικότερα, που έχουμε ανθρώπους της επιστημονικής ωριμότητας και ακαδημαϊκής εξωστρέφειας του κ. Χαραλαμπίδη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tελετή Παραλαβής Δύο Ταχυπλόων Σκαφών στην 96 ΑΔΤΕ

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, πραγματοποιήθηκε στα  Καρδάμυλα Χίου, η τελετή παραλαβής δύο ταχυπλόων σκαφών (ΤΣ) τύπου ESCAPE DEFENCE 38. Τα σκάφη αποτελούν δωρεά προς το Στρατό Ξηράς του Προέδρου

Δακτύλιος 2024 -2025: Πότε ξεκινάει, ποια είναι τα όρια του και τι να προσέχουμε

Ακόμα δεν υπάρχει η ακριβής ημερομηνία για την επιστροφή του ωστόσο θυμίζουμε ότι πέρυσι ξεκίνησε  τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου  του 2023 και κράτησε έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 Ο δακτύλιος με την εκ περιτροπής κυκλοφορία ισχύει από Δευτέρα

Ν. Παναγιωτόπουλος: Να τηρηθεί το πνεύμα της Συνθήκης Σένγκεν και του Ευρ. Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο

Την ανάγκη να τηρηθεί το πνεύμα της Συνθήκης Σένγκεν και του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο το πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος από την

Θεσσαλονίκη: Κοπάδι με δελφίνια κολύμπησε στα νερά του Θερμαϊκού

Εντυπωσιακές εικόνες αντίκρισαν όσοι βρίσκονταν το πρωί της Τρίτης στην παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς ένα κοπάδι με δελφίνια κολύμπησε στην περιοχή. Τα θηλαστικά βρέθηκαν στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, στο ύψος του Λευκού Πύργου και σύμφωνα με το voria.gr, τράβηξαν τα βλέμματα των περαστικών, πολλοί από τους

Μετάβαση στο περιεχόμενο