Καθημερινό φαινόμενο τα εργατικά ατυχήματα

43χρονος ναυτικός τραυματίστηκε στο κεφάλι την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο που βρισκόταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Σχεδόν σε καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν τα εργατικά ατυχήματα που σημειώνονται σε πλοία ή σε ναυπηγεία, καθώς την περασμένη Παρασκευή 19 Απριλίου σημειώθηκε το έκτο κατά σειρά ατύχημα πάνω σε πλοίο από τις αρχές του μήνα. Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο βρισκόταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, για εργασίες επισκευής και συντήρησης.

Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή Περάματος, τραυματίστηκε στο κεφάλι 43χρονος ναυτικός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας βοηθού ηλεκτρολόγου) του πλοίου και ενώ έκανε εργασίες στον χώρο του μηχανοστασίου. Ο ναυτικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο». Προανάκριση διενεργείται από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΜΕΝ (μηχανικοί) σε ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι «ο συνάδελφος Δ.Ι. στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “Blue Star Mykonos”, ειδικότητας ηλεκτρολόγου, υπέστη τραύμα στο κεφάλι». Με αφορμή τα συχνά ατυχήματα, η ΠΕΜΕΝ αναφέρει ότι επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες τους και οι παρεμβάσεις τους για την ασφάλεια και την υγεία των ναυτεργατών στα καράβια, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε σε τουριστική περίοδο και αυξάνεται η εντατικοποίηση της δουλειάς.

«Οι ζωές των ναυτεργατών, συνολικά των εργαζομένων, για το κεφάλαιο είναι κόστος και η προστασία, η πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου δεν χωράνε στα κέρδη τους. Οι ναυτεργάτες έχουν διαχρονικά πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στον βωμό της κερδοφορίας των εφοπλιστών», αναφέρει και καλεί τους ναυτεργάτες «να αναπτύξουν πολύμορφη δράση, ενάντια στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας, ενάντια στην πολιτική της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων, που την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με τραυματισμούς, αναπηρίες και θανάτους».

Τραυματισμοί

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Απριλίου τραυματίστηκε 25χρονη ναυτικός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια εργασιών στο κατάστρωμα του πλοίου.

Στις 11 Απριλίου, 34χρονος εργαζόμενος σε ιδιωτικό συνεργείο, το οποίο διενεργούσε εργασίες σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο που ελλιμενιζόταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα.

Στις 8 Απριλίου, τραυματίστηκε ναυτικός (ειδικότητας δόκιμου μηχανής) καθώς κατέβαινε τις σκάλες του γκαράζ επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι Πειραιά. Η ναυτικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βούλας «Ασκληπιείο» για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Στις 3 Απριλίου, τραυματίστηκε ναυτικός (ειδικότητας βοηθού ηλεκτρολόγου), μέσα σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

Στις 2 Απριλίου, τραυματίστηκε 41χρονος ναυτικός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας υποναύκληρου) επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, το οποίο βρισκόταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος για εργασίες επισκευής και συντήρησης. Ο 41χρονος, κατεβαίνοντας από σταθερή κάθετη σκάλα που βρίσκεται στο εξωτερικό κατάστρωμα του πλοίου, γλίστρησε και έπεσε από ύψος περίπου 1,5 μέτρου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε μετά από 58 χρόνια το ναυάγιο της «Φαλκονέρας» – Η αιτία βύθισης του πλοίου

Μετά από 58 χρόνια εντοπίστηκε στα 700 μέτρα βάθος και σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από την τοποθεσία στην οποία θεωρήθηκε αρχικά ότι είχε βυθιστεί, το ναυάγιο της «Φαλκονέρας». Το κύτος του οχηματαγωγού «Ηράκλειον» που βυθίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγάρικου ηλεκτρικού καταμαράν στο Δούναβη

Ο δήμος της βουλγαρικής πόλης Σιλίστρα ξεκίνησε δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγαρικού ηλεκτρικού καταμαράν στον ποταμό Δούναβη. Το σκάφος, αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενός διασυνοριακού έργου μεταξύ της δημοτικής αρχής της Σιλίστρα και του νομαρχιακού συμβουλίου

Νησιά Άλαντ: Η «Αχίλλειος πτέρνα» της Φινλανδίας προκαλεί πονοκέφαλο στην Ευρώπη

Η στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, για την οποία η Τουρκία προβάλει συνεχώς τις αντιρρήσεις της, έχει κριθεί απαραίτητη εξαιτίας των άστατων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Συχνά η ελληνική διπλωματία επικαλείται το ότι «η Ελλάδα δεν έχει τους γείτονες της Σουηδίας». Η εισβολή

ΜΤΝ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις αποδοχών ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ 2023 για την Εφορία

Το ΜΤΝ ανάρτησε χτες (24/5/2024) τις Βεβαιώσεις Αποδοχών από το ΜΤΝ και από το ΕΚΟΕΜΝ για το Έτος 2023 που υποβάλλονται αυτούσιες στην Εφορία με τις φορολογικές δηλώσεις των μερισματούχων του Ταμείου. Στις Βεβαιώσεις Αποδοχών εξατομικευμένη πρόσβαση μπορεί να έχει

Μετάβαση στο περιεχόμενο