«Κιβωτός του Κόσμου»: Μπαίνουν ορκωτοί λογιστές για να ελέγξουν την ΜΚΟ, όπως ανακοίνωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

«Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών»
Ορκωτούς λογιστές και δικηγόρους βάζει το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» για να ελέγξει τα πεπραγμένα της διοίκησης του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας του, η οποία ήταν και πρόεδρος του Οργανισμού. Αυτό τονίστηκε σε ανακοίνωση του νέου ΔΣ, που τόνισε επίσης ότι σκοπός είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών και η προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών.

Η ανακοίνωση του νέου Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει ως εξής:

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της ”Κιβωτού του Κόσμου”, αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών.

Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών.

Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου»:

– Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

– Ιωάννης-Σπυρίδων Τέντες, πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

– Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος, τ. διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

– Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των «Παιδικών Χωριών SOS».

– Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου».

– Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά».

– Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Γραφείου υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

Ήδη, έχει δοθεί εντολή και η Αρχή για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει ξεκινήσει έρευνα για το αν υπάρχουν μελανά σημεία στην χρηματοδότηση της ΜΚΟ.

Νεαρός θα δικαστεί για τη μεταφορά επτά παράνομων αλλοδαπών στη Ρόδο

Για τη μεταφορά επτά αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, κατηγορείται 21χρονος Σύριος που συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και στις αρχές Δεκεμβρίου θα δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ο 21χρονος (κατά δήλωσή

Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας: Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίζονται δυναμικά στην καρδιά του χειμώνα

Πλησιάζοντας πλέον στην καρδιά του χειμώνα, το Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας (International School of the Sea) του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» συνεχίζει δυναμικά, παρά τις συχνά αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις δράσεις εκπαίδευσης στην εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου για την προστασία των