«Κιβωτός του Κόσμου»: Μπαίνουν ορκωτοί λογιστές για να ελέγξουν την ΜΚΟ, όπως ανακοίνωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

«Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών»
Ορκωτούς λογιστές και δικηγόρους βάζει το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» για να ελέγξει τα πεπραγμένα της διοίκησης του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας του, η οποία ήταν και πρόεδρος του Οργανισμού. Αυτό τονίστηκε σε ανακοίνωση του νέου ΔΣ, που τόνισε επίσης ότι σκοπός είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών και η προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών.

Η ανακοίνωση του νέου Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει ως εξής:

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της ”Κιβωτού του Κόσμου”, αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών.

Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών.

Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου»:

– Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

– Ιωάννης-Σπυρίδων Τέντες, πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

– Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος, τ. διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

– Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των «Παιδικών Χωριών SOS».

– Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου».

– Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά».

– Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Γραφείου υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

Ήδη, έχει δοθεί εντολή και η Αρχή για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει ξεκινήσει έρευνα για το αν υπάρχουν μελανά σημεία στην χρηματοδότηση της ΜΚΟ.

Eurostat: Καλπάζει η ακρίβεια στα τρόφιμα στην Ελλάδα παρά την μικρή αποκλιμάκωση – Στο 3,2% ο πληθωρισμός στο 2,8% στην Ευρωζώνη

Η ακρίβεια στα τρόφιμα, ταλαιπωρεί τους Έλληνες καταναλωτές. Η Ελλάδα είχε τον  δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων Ιανουάριο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση τ, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat . Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης για τις τιμές τροφίμων αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 8,3% έναντι αύξησης 8,9% τον

Απεργία 28 Φεβρουαρίου – Παραλύει η χώρα: Και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας συμμετέχουν, ακυρώνονται πτήσεις

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία την Τετάρτη στις 28 Φεβρουαρίου, και πριν από λίγο ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα κανένα αεροπλάνο δεν θα προσγειώνεται στα αεροδρόμια της χώρας την Τετάρτη και κατά την διάρκεια της απεργίας

Ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας

Με βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μετά από μία διήμερη πολύωρη συζήτηση και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο με το νέο ποινικό κώδικα.

Στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδας και Αλβανίας

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συνομιλίες της 3ης περιοδικής διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και της Αλβανίας , που διεξήχθησαν στο Δυράχχιο. Οι διάρκειας τριών ημερών συνομιλίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αναδεικνύοντας την