Κύπρος: Απάτη σε μοναστήρι – Έφτιαχναν μύρο και γέμιζαν τον σταυρό

Βίντεο καίει τον μοναχό στη μονή Οσίου Αββακούμ, ο οποίος έφτιαχνε μύρο και γέμιζε τον σταυρό, υποσχόμενος θαύματα στους πιστούς.

Στη μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι της Κύπρου οι μοναχοί έπειθαν τους πιστούς ότι ο μύρος κάνει θαύματα. Οι πιστοί ενίσχυαν οικονομικά τον ναό, αφήνοντας πολλές φορές και τάματα μεγάλης αξίας. Ένα βίντεο όμως καίει τους μοναχούς που όπως φαίνεται παρασκεύαζαν οι ίδιο τον μύρο που δεν ήταν και τόσο… άγιος.

Σε αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε και αποκαλύπτει σήμερα ο «Πολίτης», φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο οι μοναχοί παρασκεύαζαν μύρο, που τοποθετούσαν στον σταυρό, τον οποίον στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς για τα θαύματα.

Όπως φαίνεται στο οπτικογραφημένο υλικό, που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, ο ηγούμενος της μονής Νεκτάριος και ο μοναχός Αββακούμ στο γραφείο του ηγούμενου, προετοιμάζουν τον σταυρό, τοποθετώντας το υγρό που ετοίμασαν προηγουμένως.

«Βάλε μύρο στον σταυρό μέχρι να κολυμπήσει»

Το βίντεο καταγράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί, με τον διάλογο μεταξύ των δύο μοναχών να επικεντρώνεται στην ετοιμασία του μύρου. Κάποια στιγμή ο μοναχός Αββακούμ κρατά το δοχείο με το κοκτέιλ που ετοιμάστηκε και το κουνά για να ανακατευθεί το μείγμα. Στο πλαίσιο της ετοιμασίας του σταυρού, ακούγεται ο Νεκτάριος να δίνει οδηγίες στον Αββακούμ να βάλει αρκετό μύρο στον σταυρό μέχρι να «κολυμπώσει».

Το βίντεο διαψεύδει τα όσα αναφέρει σε κατάθεσή του ο μοναχός Αββακούμ. Ο μοναχός υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι έβαζε οινόπνευμα στον σταυρό για να αποφευχθεί η μετάδοση ιών.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι μόνο ένα μικρό απόσπασμα από τα όσα καταγράφηκαν και παραδόθηκε στην Αστυνομία και στην Ιερά Σύνοδο. Η συνολική διάρκεια του βίντεο είναι περίπου 8 λεπτά.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την προσφορά της στη Θεσσαλία με 50 εκατ.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού συμμετείχε σε εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο Μουζάκι, για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Τόσο ο Υπουργός Υποδομών

Σημαντικός ακτοπλοϊκός κόμβος το λιμάνι της Ραφήνας

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κόμβο ακτοπλοϊκών υπηρεσιών λόγω της κοντινότερης απόστασής του από τις Κυκλάδες και την Εύβοια, αλλά και  μελλοντικής του σύνδεσης με τον σιδηρόδρομο και την Αττική οδό, εξελίσσεται το λιμάνι της Ραφήνας. Το ΤΑΙΠΕΔ, με την ιδιότητα της Αρχής

Απαγορευμένες ζώνες για τις μηχανότρατες και νέες προστατευόμενες περιοχές – Οι δεσμεύσεις για τις ελληνικές θάλασσες

Σε περίπου 780 εκατ. ευρώ έχει εκτιμηθεί ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση των  21 δεσμεύσεων της Ελλάδας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean Conference 2024 που διεξήχθη στην Αθήνα.  Η… μερίδα του λέοντος, ήτοι 500 εκατ. ευρώ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο