Λίγο Κράτει…

Από αναγνώστη των Λιμενικών Νέων λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα που αναφέρεται σε ανακοίνωση συνδικαλιστικής Ένωσης με αφορμή της ανάληψης καθηκόντων από τον νέο Υφυπουργό στο ΥΝΑΝΠ:    

“Λίγο Κράτει…

Καλές οι ευχές και επιβάλλονται για κάθε νέο άνθρωπο στο ξεκίνημά του από μια πολύ υπεύθυνη θέση.

Δεν πρέπει όμως, να προκαλαμβάνεται και το αποτέλεσμα… Χρειάζεται να παραχθεί  και έργο.

Όλοι  στο τέλος κρίνονται από το έργο τους.

Και όλοι από καρδιάς ευχόμαστε  να  αφήσουν έργο για το καλό της ναυτιλίας και του Σώματος.

Βεβαίως και χρειάζεται η στήριξη από τις Ενώσεις Προσωπικού στα πολιτικά πρόσωπα για κάθε  θετική πρωτοβουλία.

Χρειάζεται όμως εξίσου και η επικριτική στάση εκεί που τα πράγματα δεν βελτιώνονται ή χειροτερεύουν.

Η άνευ όρων στήριξη,  κάνει κακό στους πολιτικούς, γιατί πολύ απλά  εφησυχάζουν… και μειώνονται τα αντανακλαστικά τους απέναντι στις πραγματικές και επιτακτικές ανάγκες….

To Σώμα  λειτουργεί για  δώδεκα  και όχι για μερικούς μήνες  τον χρόνο. Λειτουργεί  για δεκαετίες πέρα από πρόσωπα και χρονικές συγκυρίες….

Τα έργα  μένουν… Και μας θυμίζουν την προσφορά του καθένα από την θέση του στην διαδρομή της ιστορίας του…

Συνεπώς μάλλον είναι καλύτερος ο προσανατολισμός των Ενώσεων σε αιτήματα και στόχους προς το συμφέρον του Σώματος και των στελεχών του.

Η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Αξιωματικών διαδραμάτισε στο παρελθόν σημαντικό ρόλο στην επιτυχή διεκδίκηση αιτημάτων των στελεχών του Σώματος και θα  πρέπει  να διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο και στο μέλλον. Το εγγυάται η εμπειρία, η βαθιά γνώση της λειτουργίας, του ρόλου και της αποστολής Σώματος από τα μέλη της.

 

Το διεκδικητικό πλαίσιο από πλευράς  της Ένωσης  δεν πρέπει να στηρίζεται στην εύνοια των πολιτικών προσώπων που ευρίσκονται στο τιμόνι της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά κυρίως σε δράσεις για  την επίλυση προβλημάτων και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων που εκπροσωπεί.
Η Ένωση των αξιωματικών εκπροσωπεί όλους τους αξιωματικούς ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων του καθενός ξεχωριστά. Και αυτό επιτυγχάνεται με ένα ξεκάθαρο διεκδικητικό πλαίσιο που τυγχάνει της αποδοχής των μελών της.

Η δουλειά του πολιτικού είναι άλλη.
Ο πολιτικός οφείλει να δράσει, να παράξει έργο. Τότε επάξια θα κερδίσει τις καρδιές και τις …προτιμήσεις των διοικουμένων του.

Ο διαχωρισμός αυτός πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Διαφορετικά ο πολύς …καπνός δεν βοηθάει στον προσανατολισμό τους σκάφους…Χάνεται το στίγμα… Χάνεται ο μπούσουλας…

Καλή επιτυχία λοιπόν και στον νέο Υφυπουργό…
Καλή φώτιση -μέρα που είναι- σε όλους μας…
Για επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των στόχων μας…

Για τον επανακαθορισμό  της στάσης μας στα πράγματα με βάση την πραγματική τους σημασία και την βαρύτητα που έχουν στην καθημερινότητα του κάθε στελέχους του Σώματος…”

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυραυλάκατος «Βλαχάκος»: Οπλισμός και δυνατότητες του νέου «πειρατικού» του ΠΝ

Οπλισμένη σαν αστακός η Πυραυλάκατος «Βλαχάκος» αποτελεί το 7ο ταχύ, σύγχρονο σκάφος κατευθυνoμένων βλημάτων. Οι πυραυλάκατοι κρύβονται στις βραχονησίδες του Αιγαίου κι από εκεί τα πληρώματά τους επιτηρούν ό,τι κινείται σε μεγάλες αποστάσεις. Η πυραυλάκατος «Βλαχάκος», που φέρει το όνομα του ήρωα των Ιμίων, ως μονάδα κρούσης του

Nord Stream: Ολική καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου – Εντοπίστηκε και τέταρτη διαρροή

Σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή έχει υποστεί ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream Το λιμενικό της Σουηδίας εντόπισε τέταρτη διαρροή αερίου στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream που έχουν υποστεί ζημιές, δήλωσε εκπρόσωπος του σώματος στην εφημερίδα Svenska Dagbladet. «Δύο από αυτές τις τέσσερις (σ.σ. διαρροές)

Πλακιωτάκης: Αισιοδοξία για το επαγγελματικό γιώτινγκ

Σε συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη με τον ΣΙΤΕΣΑΠ εκφράστηκε η ικανοποίηση για την παρατηρούμενη ανάκαμψη των δραστηριοτήτων του γιώτινγκ από τον κ. Πλακιωτάκη ο οποίος δήλωσε ότι θα υποστηρίξει προς τα συναρμόδια υπουργεία τα αιτήματα του κλάδου, μεταξύ των

Τσαβούσογλου: «Θα στείλουμε περισσότερο στρατό στην Κύπρο ως απάντηση στην άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ»

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα στείλει περισσότερα στρατεύματα και όπλα στο ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου.  Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική