Ο Αρχηγός ΛΣ μίλησε…

Ο Αρχηγός ΛΣ μίλησε…το συμβούλιο προσφυγών αποφάσισε θετικά για τα στελέχη ΛΣ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των Λιμενικών Νέων, συνεδρίασε το Συμβούλιο Προσφυγών- στο οποίο προεδρεύει ο Αρχηγός- και εξετάστηκαν οι προσφυγές των στελεχών του ΛΣ κατά των «περίφημων» μεταθέσεων που είχε αποφασίσει καταχείμωνο το Συμβούλιο Μεταθέσεων….

Το Συμβούλιο Προσφυγών συνεδρίασε αμέσως και μετά  την έξοδο του Υπουργού από το νοσοκομείο αφού χωρίς αυτόν δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Προσφυγών….

Και τι δεν  είχε γραφτεί γι΄αυτές τις μεταθέσεις …

Για τον δυσμενή αντίκτυπο και το κατά πόσο επηρέασαν στο ηθικό του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος…

Για τις  τρανταχτές  αστοχίες και τις παραλήψεις για την λήψη ορισμένων αποφάσεων…

Για την -με ορθολογισμό- μη εξυπηρέτηση του στόχου ενίσχυσης των λιμενικών αρχών στο Αιγαίο αλλά και την δίκαιη αντιμετώπιση των αιτημάτων του προσωπικού….

Τα Λιμενικά Νέα είχαν  επισημάνει και αναδείξει τις συνέπειες των αποφάσεων του Συμβουλίου Μεταθέσεων, στο οποίο μετείχαν  και εκπρόσωποι των εργαζομένων… https://www.limenikanea.gr/gr/apopseis/to-anekdoto…

Ουσιαστικά ο «φιμωμένος» από τις διατάξεις του ν. 4504/2017   (ναι …καλά θυμάστε …νόμος του διαμαρτυρόμενου σήμερα ΣΥΡΙΖΑ..) Αρχηγός και τα μέλη του Συμβουλίου Προσφυγών ενήργησαν με σωφροσύνη, με βάσει την απλή λογική και   πλήρη κατανόηση στα αιτήματα του προσωπικού σε αυτή την δύσκολη χρονικά συγκυρία.

Ο κ. Αρχηγός και τα μέλη του Συμβουλίου Προσφυγών ανέδειξαν και το «ανθρώπινο» στις αποφάσεις του Σώματος για τα στελέχη του.  Εξετάστηκαν συνολικά 165 προσφυγές και  το Συμβούλιο έκανε αποδεκτές τις 140 και μη αποδεκτές τις 25.

Με τον τρόπο αυτό και με πρωτοβουλία του Αρχηγού έκλεισε  μια εκκρεμότητα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν γιατρεύεται όμως η «σαθρότητα» του θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων…

Ως πότε ο κ. Αρχηγός θα λειτουργεί μόνο «πυροσβεστικά» στα θέματα των μεταθέσεων;

Είναι ορατός ο κίνδυνος, το έργο να επαναληφθεί για μία ακόμη φορά ενόψει των μεταθέσεων 2021…

Το ζήτημα είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να μην το επιτρέψουν…

Νομοσχέδιο έτοιμο προς κατάθεση στην Επιτροπή της Βουλής έχουν…. και π.δ. «Μεταθέσεων» προς έκδοση έχουν…

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και