Σε λίγο κλείνει οριστικά  ένας κύκλος περίπου πέντε ετών με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στα πέντε αυτά χρόνια το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα διοικήθηκε από τρεις Υπουργούς, με κοινό παρονομαστή την ίδια Στρατιωτική ηγεσία.

Στην αρχή αυτού του νέου κύκλου αναμέναμε να εξελιχθούν όλες οι δεσμεύσεις της νέας διακυβέρνησης για ισότητα, ισονομία, αξιοκρατία, διαφάνεια, δικαιοσύνη, διαβούλευση, κλπ.

Όλες αυτές οι δεσμεύσεις, που ηχούσαν  όμορφα  στα αυτιά, όπως ήταν φυσικό γρήγορα διαψεύστηκαν, στην πράξη.

Οι προσδοκίες για κάτι άλλο ,κάτι διαφορετικό, πολλά υποσχόμενο αποδείχθηκαν μια ουτοπία.

Αντίθετα, σε αυτό τον νέο κύκλο, διαπιστώσαμε γρήγορα να κυριαρχεί το πιο παλιό από το παλιό, εποχές που οι περισσότεροι κόντευαν να ξεχάσουν.

Έπαρση, αλαζονεία, τακτοποίηση ημετέρων, ρεβανσισμός, σπίλωση και λασπολογία,διώξεις-αποστρατείες άξιων στελεχών, τακτική του «για εμάς χωρίς εμάς» και προσπάθεια ικανοποίησης και επιβολής του «οράματος του ενός και όχι των πολλών».

Άμεσα επικράτησε η απογοήτευση, ο φόβος και η τρομοκράτηση στις τάξεις των στελεχών του Λιμενικού Σώματος…

Όλα και όλοι θαρρείς πως σάστισαν…

Αυτό είναι και το σημείο που εμείς, ως limenikanea.gr,με στενότατους δεσμούς με το Λιμενικό Σώμα, είχαμε υποχρέωση να  αναλάβουμε  πιο ενεργό ρόλο για να δυναμώσει η φωνή διαμαρτυρίας των στελεχών του.

Με καθημερινά  δημοσιεύματα, προσπαθήσαμε να αφυπνίσουμε, να αναδείξουμε τα προβληματικά πεδία δράσης της εξουσίας.

Μια πρωτοβουλία που  γρήγορα οι αναγνώστες, τα στελέχη του ΛΣ, με την όλο  αυξανόμενη αναγνωσιμότητα όχι μόνο ενθάρρυναν αλλά και τροφοδότησαν την γιγάντωση αυτής της προσπάθειας .

Τα Λιμενικά νέα υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και του φορέα διοίκησης του.

Στηλίτευσαν  με σθένος την προχειρότητα στην λήψη αποφάσεων και  κάθε προσπάθεια απαξίωσης του Λιμενικού Σώματος.
Κατέκριναν  επίμονα κάθε νέα επιδίωξη δημιουργίας συνθηκών φόβου στις τάξεις του προσωπικού.

Η κριτική που ασκήσαμε δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα, στηλιτεύσαμε όμως την ολιγωρία και την ανεπάρκεια λειτουργίας των θεσμών.

Το limenikanea.gr  αταλάντευτα  και στο νέο κύκλο που ανοίγει σε λίγο θα παραμείνει στο πλευρό των στελεχών ΛΣ και των εκπροσώπων του.