Λιμενικό: Επανέρχονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τα έξι ελικόπτερα και τα επτά αεροσκάφη

Πλήρης επιβεβαίωση προηγούμενου σχετικού ρεπορτάζ των Λιμενικών νέων 

Μέλος του Ν.Α.Τ.Ο. και το … Λιμενικό!!!

 

Μετά από συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες, που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2020, με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των επτά αεροσκαφών και των έξι ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν σε σχεδόν πλήρη αδυναμία επιχειρησιακής εκμετάλλευσης, από το νατοϊκό Οργανισμό NSPA (NATO Support and Procurement Agency).

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τα έτη 2020-2021 υλοποιήθηκε η προμήθεια και παραλήφθηκαν υλικά, ανταλλακτικά και αναλώσιμα απευθείας από την NSPA συνολικής αξίας περίπου 500.000,00 Ευρώ.

Επίσης, για να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη και ολοκληρωμένη τεχνική και εφοδιαστική υποστήριξη της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, σε βάθος χρόνου (3+2 έτη), η NSPA προέβη σε διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχων για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης των εναερίων μέσων.

Ο κ. Πλακιωτάκης αποδέχτηκε την οικονομική προσφορά της NSPA για την παροχή ολοκληρωμένης τεχνικής και εφοδιαστικής υποστήριξης των έξι ελικοπτέρων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, για χρονικό διάστημα τριών (03) ετών με δικαίωμα παράτασης μέχρι δύο (02) επιπλέον έτη και στις 18 Αυγούστου η NSPA κατακύρωσε τα αποτελέσματα της διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, υπογράφεται η σύμβαση με το ανάδοχο.

Αντίστοιχη διαδικασία εξελίσσεται και για τα επτά αεροσκάφη με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τον Οκτώβριο 2022.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε: «Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών σε κάθε γωνιά των ελληνικών θαλασσών.

Στον αγώνα αυτό ιδιαιτέρως σημαντικός είναι ο ρόλος των επιχειρησιακών μέσων, πολύ περισσότερο των εναέριων, που παρέχουν σαφές πλεονέκτημα στην επιτήρηση του θαλάσσιου επιχειρησιακού πεδίου.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, έδωσα εντολή να τερματισθεί η εικόνα της επιχειρησιακής απραξίας του συνόλου σχεδόν των εναέριων μέσων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Θέσαμε υγιείς βάσεις για να αντιστρέψουμε τη ζοφερή εικόνα ετών και σήμερα βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι με την υπογραφή των συμβάσεων τεχνικής και εφοδιαστικής υποστήριξης των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, πολύ σύντομα, τα εναέρια μέσα θα είναι και πάλι έτοιμα να επιχειρήσουν, συμβάλλοντας στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας και στον αγώνα για την καταπολέμηση κάθε παράνομης δράσης στις θάλασσές μας».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας