Μαρίνα Ζέας: Στα 30 εκατ. ευρώ οι ζημιές από τη φωτιά – «Μάχη» για να αποφευχθεί η θαλάσσια ρύπανση

Η ζημιά που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα της Πέμπτης αγγίζει τα 30 εκατομμύρια. Δεκάδες εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι, καθώς τα συγκεκριμένα σκάφη ήταν τουριστικά και ήταν μισθωμένα για όλο το καλοκαίρι.

Πολίτες κινδύνευσαν από τις φλόγες με τα μέτρα πυρασφάλειας να αποδεικνύονται ανεπαρκή και τώρα η μάχη που δίνεται είναι να αποφευχθεί η θαλάσσια ρύπανση στην ευρύτερη περιοχή.

Πλωτό φράγμα 180 μέτρων έχει στηθεί από το λιμενικό στο σημείο όπου έχουν βυθιστεί τα γιοτ για να συγκρατεί τα λάδια από τις μηχανές, τα καύσιμα και τα αποκαΐδια. Στην επιφάνεια του νερού έχουν τοποθετηθεί απορροφητικές πετσέτες.

«Η διαδικασία κυλά ομαλά. Όσον αφορά τη ρυμούλκηση των σκαφών έχει να κάνει με διαγωνισμούς και με απομάκρυνση αποβλήτων τα οποία θα προκύψουν αλλά και με μία απάντληση καυσίμων που έχουν στις δεξαμενές τους. Είναι τρία τα σκάφη και αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Κανείς δε γνωρίζει», ανέφερε μέλος της εταιρείας θαλάσσιας αντιρρύπανσης.

Από την πολυτελή θαλαμηγό που παραμένει ημιβυθισμένη ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα και στα υπόλοιπα σκάφη.

Πρόκειται για γιοτ μήκους 33 μέτρων το οποίο ναυπηγήθηκε μόλις το 2023. Αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού στο εξωτερικό και προσέλκυσε υψηλό τουρισμό στις ελληνικές θάλασσες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν προσδιοριστεί τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Αναμένεται η ανάλυση από τα βίντεο της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι ή από κάποιο βραχυκύκλωμα στις μηχανές.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις