MARLIN: Η Τουρκία παρουσίασε το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος επιφάνειας με ικανότητες EW [vid]

Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δημοσίευσε χθες ένα βίντεο, το οποίο δείχνει το νέο «θαλάσσιο όπλο» της γειτονικής χώρας, ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφάνειας, το MARLIN, μήκους 15 μέτρων.

Σύμφωνα με τοπικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το νέο σκάφος-drone θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθούν στην Πορτογαλία τον επόμενο μήνα. Επίσης, ισχυρίζονται ότι είναι το πρώτο μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας με δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου στον κόσμο.

 

«Μετά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (TB2 Bayraktar), τα οποία έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στο πεδίο της μάχης, η Τουρκία παρουσιάζειτο MARLIN SİDA. Το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας στον κόσμο με δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου! Η Τουρκία είναι η πρωτοπόρος! Συγχαρητήρια», έγραψε στο Twitter ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το νέο μη επανδρωμένο σκάφος για εξειδικευμένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για αμφίβιες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης του ΝΑΤΟ, συλλογή πληροφοριών, ηλεκτρονικό πόλεμο, ανίχνευση και αναγνώριση στόχων και υποβρύχια και επιφανειακή αναγνώριση και επιτήρηση, ανέφερε η τουρκική Daily Sabah.

Ωστόσο, είναι πιθανό η γειτονική χώρα να χρησιμοποιήσει το νέο της όπλο εναντίον της Ελλάδας στο Αιγαίο, όπου το τελευταίο διάστημα οι εντάσεις έχουν αυξηθεί και η Άγκυρα προβαίνει σε όλο και περισσότερες προκλητικές ενέργειες σε αέρα και θάλασσα.

Ο Ντεμίρ δεν αποκάλυψε τις ιδιαιτερότητες των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (EW) στο σκάφος. Ωστόσο, τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι το σύστημα EW που είναι τώρα εγκατεστημένο στο MARLIN είναι το πρώτο στο είδους του στον κόσμο και καθιστά το MARLIN, το πρώτο AUSV εξοπλισμένο με σύστημα EW.

Η Τουρκία έχει παρουσιάσει άλλο ένα μη επανδρωμένο σκάφος, το SALVO Armed Unmanned Surface Vehicle (AUSV), που παράγεται από την Dearsan Shipyard, το οποίο ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμαστική δραστηριότητα βολής τον Μάιο του 2022.

Με πληροφορίες από: The Eurasian Times 

MARLIN: Η Τουρκία παρουσίασε το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος επιφάνειας με ικανότητες EW [vid]

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και