Μέτρα για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του λιμένα Αγίου Κηρύκου Ικαρίας

Την λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις του λιμένα Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μαρία ΚομνηνάκαΔιαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά:

«Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα τοπικοί φορείς (Δήμος Ικαρίας- Λιμενική επιτροπή, κλπ) προσπαθούν να διασφαλίσουν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής μια επίσημη γνωμοδότηση για την κατάσταση του λιμένα Αγίου Κηρύκου, και την αποκατάσταση των οφθαλμοφανών φθορών των υποδομών του λιμένα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως φυσική συνέπεια της χρόνιας αδιαφορίας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να συντηρήσει τις λιμενικές υποδομές που έχει στην ευθύνη του, αλλά και να στελεχώσει το Λιμενικό ταμείο Ικαρίας (Φορέα εποπτευόμενο από το υπουργείο ΦΕΚ 92/Α΄/2014 “Έναρξη λειτουργίας Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας”), το οποίο σύμφωνα με την επιστολή του Πρόεδρου του δεν διαθέτει κανέναν υπάλληλο.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής υποβάθμισης που ακολουθεί το υπουργείο είναι ο λιμένας Αγίου Κηρύκου Ικαρίας να αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα τα όποια επιδεινώθηκαν μετά από πρόσφατη κακοκαιρία αφού “…στην ανωδομή κατά μήκους του λιμενοβραχίονα και στο χώρο αναμονής αυτοκινήτων της πλατείας, υπάρχουν οπές οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για του χρήστες του λιμένα και χρήζουν επισκευής λογο ρηγματώσεων και σπηλαιώσεων των κρηπιδωμάτων”, σύμφωνα με την επιστολή του Πρόεδρου (Α.Π: 73-27/1/2023) στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την οποία ζητεί βοήθεια λόγο υπηρεσιακής γύμνιας του Λιμενικού ταμείου.

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής αντί να μεριμνήσει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν στον λιμένα Αγίου Κηρύκου- προβλήματα που επισημαίνονται και με νέα επιστολή του δήμου Ικαρίας (Α.Π: 322/2023)- ζητά από το Λιμενικό ταμείο «Ενημέρωση για την αυτοψία του λιμένα» (Α.Π: 3121.1/7478/2023) – αν και γνωρίζει ότι ο φορέας που εποπτεύει δεν διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία.

Το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής έχει μεγάλη ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του λιμένα Αγίου Κηρύκου καθώς πέρα από το γεγονός της χρόνιας απαξίωσης των υποδομών (σημειωτέων η προσπάθεια για την δημιουργία ενός ασφαλούς λιμένα ξεκίνησε το 1968..) έχει αφήσει τις υπηρεσίες του Λιμενικού ταμείου Ικαρίας χωρίς καμία στελέχωση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

  1. Για την άμεση επιτόπια αλλά και η υποβρύχια επιθεώρηση των λιμενικών εγκαταστάσεων του λιμένα, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας.
  2. Για την καταβολή των δαπανών που θα διασφαλίζουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε να καταστεί ασφαλής ο λιμένας Αγίου Κηρύκου.
  3. Για την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του Λιμενικού ταμείου Ικαρίας».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mega Stories – Δείτε την σημερινή εκπομπή(00.10) αφιερωμένη σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων(με την συμμετοχή του Λιμενικού, Γιώργου Παπαδόπουλου)

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων και οι οποίοι  μέσω του μοιράσματος αυτής τους της εμπειρίας στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας προς το τηλεοπτικό κοινό. Μεταξύ αυτών ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και ο 

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Μετάβαση στο περιεχόμενο