Μητσοτάκης: Η καλή απόδοση της οικονομίας αντισταθμίζει το σκοτεινό κλίμα των πυρκαγιών (video)

Συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας, αλλά και με αρμόδιους για μεγάλα έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία είχε στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει αυτό το σκοτεινό κλίμα το οποίο λογικό είναι να επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, ειδικά στην περιοχή του Εβρου, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας, η οποία και πάλι πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, ένας τουρισμός ο οποίος φαίνεται να διανύει μία εξαιρετικά καλή χρονιά, οι εξαγωγές οι οποίες αυξάνονται και ταυτόχρονα πολλές νέες επενδύσεις, οι οποίες δρομολογούνται, σημαντικές επενδύσεις που αφορούν και την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Αναφερόμενος στα έργα της Θεσσαλονίκης τόνισε πως «η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε η Θεσσαλονίκη είχε στο παρελθόν βιώσει μία τέτοια πολυδιάστατη παρέμβαση, ως προς τα έργα τα οποία δρομολογούνται σήμερα στην πόλη».

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης είπε ότι θα ολοκληρωθεί μαζί με την επανατοποθέτηση των αρχαίων στους σταθμούς από τους οποίους αφαιρέθηκαν.

Για τον οδικό άξονα fly over σημείωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους και υπογράμμισε:

«Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι η κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου και σημαντικού έργου για την πόλη είναι πιθανόν να δημιουργήσει κάποιες πρόσκαιρες αναστατώσεις, όσον αφορά στη λειτουργία της Θεσσαλονίκης και για αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε μία σειρά από παρεμβάσεις, υπό το συντονισμό του αρμόδιου υφυπουργού, έτσι ώστε η ζωή και η κίνηση στην πόλη να είναι όσο το δυνατό πιο εύκολη στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που είναι εφικτές να γίνουν.

Θέλω, όμως, όλοι οι Θεσσαλονικείς να αντιληφθούν ότι το έργο του fly over είναι μία πολύ σημαντική δημόσια δαπάνη για την πόλη. Μιλάμε για ένα δρόμο, ο οποίος θα είναι δωρεάν, έναν δρόμο χωρίς διόδια, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί πραγματικά θα αποσυμφορήσει, σε συνδυασμό με το Μετρό, την κυκλοφορία της πόλης και θα μιλάμε για μία διαφορετική Θεσσαλονίκη».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη σπουδαστών του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου του IMO (World Maritime University) στην Αθήνα

Την Δευτέρα 05 Μαΐου 2025 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεκαεπτά (17) σπουδαστών του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου του ΙΜΟ (Malmo, Sweden) καθώς και ενός (01) συνοδού βοηθού καθηγητή του εν λόγω Πανεπιστημίου στα πλαίσια του

Εντοπισμός και κατάσχεση 57 κιλών και 919 γραμμαρίων ναρκωτικών ουσιών στη Θεσσαλονίκη

Τις πρωινές ώρες την 09.05.2025, εντοπίστηκαν στο λιμένα Θεσσαλονίκης πενήντα (50) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους πενήντα επτά κιλών και εννιακοσίων δέκα εννέα γραμμαρίων (57.919,6 γρ) στους ψυκτικούς μηχανισμούς ενός ψυγείου – εμπορευματοκιβωτίου με νόμιμο φορτίο μπανάνες,

Απονομή του βραβείου «Distinguished Ancien» στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Την Τρίτη 13 Μαΐου 2025, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, τιμήθηκε με το βραβείο «Distinguished Ancien». Η απονομή πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) από το Διοικητή του NATO Defence College (NDC) Lieutenant General (DNK AF) Max A.L.T. Nielsen,

Η Δύναμη της Αλληλεγγύης στο Λιμενικό Σώμα: Αιμοδοσία με πρωτοβουλία της ΕΛΣΚΥ για τις ανάγκες του ΝΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία και συγκινητική συμμετοχή διεξήχθη την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025 η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Ένωση Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΚΥ), σε συνεργασία με την Ένωση Λιμενικών Αρχών Αττικής – Κορίνθου (ΕΛΑΑΚ), μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών

Μετάβαση στο περιεχόμενο