Ναυτικά ατυχήματα στην Ελλάδα: Η ακτινογραφία του 2023

Σε 13 ανήλθαν τα ναυτικά ατυχήματα που καταγράφηκαν πέρυσι σε ελληνικά εμπορικά πλοία 100 κόρων και άνω, συνολικής χωρητικότητας 114.810 κόρων. Τα πλοία στα οποία συνέβη ατύχημα αναλογούν στο 0,72% του συνόλου της δύναμης του ελληνικού εμπορικού στόλου και στο 0,31% της ολικής χωρητικότητάς του.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τα ναυτικά ατυχήματα ελληνικών εμπορικών πλοίων 100 κόρων και άνω και την έρευνα για τα άτομα που έπαθαν ατύχημα σε πλοία ή σε θαλάσσιες περιοχές ευθύνης των λιμενικών αρχών το 2023. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα:

Από τα 13 πλοία στα οποία συνέβη ατύχημα, 1 πλοίο ήταν φορτηγό, 10 πλοία ήταν επιβατηγά και 2 πλοία «λοιπά».

Σε 7 πλοία προκλήθηκαν ναυτικά ατυχήματα λόγω βλάβης μηχανής, σε 1 λόγω πρόσκρουσης, σε 3 λόγω προσάραξης και σε 2 λόγω λοιπών γεγονότων.

Ο αριθμός των ατόμων που έπαθαν ατύχημα σε πλοία ή θαλάσσιες περιοχές ευθύνης λιμενικών αρχών ανήλθε σε 161. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2023 σε σχέση με το 2022 σημειώθηκε μείωση (8%).

Από τα 161 άτομα που έπαθαν ατύχημα το 2023 τα 113 (70,2%) ενεπλάκησαν σε θανατηφόρο ατύχημα και κατέληξαν. Από τα 113 άτομα που έπαθαν θανατηφόρο ατύχημα, τα 110 βρίσκονταν σε θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας λιμενικών αρχών και τα 3 επάνω σε πλοία. Αντίστοιχα, από τα 48 άτομα που έπαθαν μη θανατηφόρο ατύχημα, τα 33 βρίσκονταν σε θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας λιμενικών αρχών και τα 15 επάνω σε πλοία.

Από τα 18 άτομα που έπαθαν ατύχημα επάνω σε πλοίο, 3 άτομα έπαθαν θανατηφόρο ατύχημα, ενώ 15 είχαν μικροατυχήματα (θλάσεις, διαστρέμματα, κατάγματα, εγκαύματα, ακρωτηριασμός και λοιπά). Από τα 143 άτομα που έπαθαν ατύχημα σε θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας λιμενικών αρχών, 110 άτομα είχαν θανατηφόρο ατύχημα (θάνατοι από πνιγμό ή από άλλη αιτία), 9 άτομα είχαν τραυματισμούς που σχετίζονταν με θλάσεις, διαστρέμματα ή κατάγματα και 24 άτομα είχαν ατύχημα από άλλες αιτίες.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από πνιγμό αυξήθηκε το 2023 σε σχέση με το 2022 κατά 18,1% (από 72 σε 85).

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΛΘ: Η κοινοπραξία METKA – ΤΕΚΑΛ προσωρινός ανάδοχος για τον 6ο προβλήτα – Στα €20,3 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

Η ΟΛΘ ανακοίνωσε πως τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου για το έτος 2023 αυξήθηκαν σε €85,9 εκατ., από €85,3 εκατ. το 2022. Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε σημαντική αύξηση άνω του 12% (στα €59,8 εκατ.), επίσης στους τομείς εκμετάλλευσης

Οι Κυκλάδες κινδυνεύουν – Ένταξη στους επτά απειλούμενους ευρωπαϊκούς τόπους

Όπως αναφέρεται, οι  Κυκλάδες, φημισμένες για τη μοναδική γοητεία και τον πλούσιο πολιτισμό τους βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πληθώρα προκλήσεων, που προέρχεται από την έξαρση της τουριστικής ανάπτυξης και η ανεξέλεγκτη δόμηση. Έτσι, παρά την οικονομική ανάπτυξη που επιτυγχάνεται, δημιουργείται

Εκτός Top 10 τα ευρωπαϊκά λιμάνια – Είχαν άνοδο μόνο Πειραιάς και Gioia Tauro

Η κορυφαία τριάδα του Ρότερνταμ, της Αμβέρσας-Μπριζ και του Αμβούργου είναι αρκετά κυρίαρχη ώστε να μην αμφισβητείται η θέση τους. Όπως και το 2022, τα τρία λιμάνια της βόρειας περιοχής καταγράφουν παρόμοια κυκλοφοριακή τάση, με μείωση περίπου 7% το 2023». Τα

Ο Πύργος Πειραιά υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα και το γαλλικό ιστιοφόρο «Le Belem»

Τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία φωτίζει τις αξίες του αθλητισμού, της φιλίας και της ειρήνης. Ο Πύργος του Πειραιά, το εμβληματικό τοπόσημο του μεγαλύτερου επιβατικού λιμανιού της χώρας, συμμετέχει με υπερηφάνεια στο πολυήμερο ταξίδι της φλόγας από

Μετάβαση στο περιεχόμενο