Νέα δημοσκόπηση: Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η οικονομία και τα ελληνοτουρκικά – Εξακομματική η νέα Βουλή

Προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, ενόψει των επικείμενων εκλογών, έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS για λογαριασμό του ACTION 24, η επόμενη Βουλή αναμένεται να είναι ξανά με έξι κόμματα.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, έναντι 24,7% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 13,9% και ΚΚΕ με 6,1%.

Στη Βουλή μπαίνουν, σύμφωνα με την έρευνα, και η Ελληνική Λύση με 3,3%, αλλά και το ΜέΡΑ25 με 3,1%.

prothesi 1

Μητσοτάκης VS Τσίπρας

Σε ο,τι αφορά στους επιμέρους δείκτες η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 20,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 48,9%, έναντι 28,4%, με την τρίτη επιλογή των συμμετεχόντων στην έρευνα να είναι ο «κανένας» με 19,8%.

mits tsipr1

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει μεγάλη διαφορά στο ερώτημα «με ποιον πρωθυπουργό αισθάνεστε πιο ασφαλής στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου Ελλάδας – Τουρκίας».

1 6

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει ποσοστό 55%, έναντι 6,5% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό στο ερώτημα «ποιο κόμμα μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα τη χώρα».

Την επέλεξε το 36% των ερωτηθέντων, έναντι μόλις 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεύτερη επιλογή είναι οι αναποφάσιστοι με 17,4%.

Δημοσκόπηση RASS: Η οικονομία και το «καλάθι του νοικοκυριού»

Στη δημοσκόπηση οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν και για την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, καθώς και για το «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, η πλειοψηφία χαρακτηρίζει την οικονομική τους κατάσταση ως «κακή» ή «μέτρια», με τις δύο κατηγορίες να συγκεντρώνουν ποσοστό 63,2%, έναντι ποσοστού 35,6% που απαντά ότι η οικονομική του κατάσταση είναι «καλή» ή «πολύ καλή».

dim oikonomia

Όσον αφορά στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» οι πολίτες σημειώνουν ότι μάλλον δεν έχει αποδώσει όσα θα περίμεναν κυβέρνηση και καταναλωτές (69,7%), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και σήμερα ένα ποσοστό που συμμετείχε στη δημοσκόπηση δεν γνώριζε το συγκεκριμένο μέτρο της κυβέρνησης (8,3%).

dim kalathi

Τέλος, στα αξιοσημείωτα δεδομένα της δημοσκόπησης της RASS για το ACTION 24, είναι ότι στην ερώτηση «ποιο κόμμα σας κάνει να αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια», η πρώτη επιλογή των ερωτηθέντων είναι «κανένα» με 36%.

Ακολουθούν ΝΔ με 34,3%, ΣΥΡΙΖΑ, με 14,3% και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 6,5%.

dim asf

Νέα δημοσκόπηση: Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η οικονομία και τα ελληνοτουρκικά – Εξακομματική η νέα Βουλή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,