Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε νέες απομακρύνσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ – Σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση

Πέντε νέες απομακρύνσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ανεμπόδιστη είσοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα αλλά και τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχαν απομακρυνθεί από την θέση τους ακόμα 7 αξιωματικοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι – κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».

Και δύο ταξίαρχοι υπηρετούσαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και βρίσκονταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων, όταν εισήλθαν στο λεκανοπέδιο οι Κροάτες χούλιγκαν.

Φέρεται η έρευνα να τους καταλογίζει ευθύνες, ότι δεν διαχειρίστηκαν σωστά το επιχειρησιακό σχέδιο, με αποτέλεσμα να φτάσουν ανενόχλητοι στη Ν. Φιλαδέλφεια και να δολοφονήσουν τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ.

Οι δύο αστυνομικοί διευθυντές, υπηρετούσαν σε επιτελικές θέσεις του αρχηγείου και το πόρισμα της ΕΔΕ τους επιρρίπτει ευθύνες ότι δεν διαχειρίστηκαν σωστά τις πληροφορίες για το κομβόι των οπαδών της Δυναμό Ζάγκρεμπ, ότι έστειλαν τη διαταγή με καθυστέρηση και δεν ανάφεραν με απόλυτη σαφήνεια για το πώς θα δράσουν οι αστυνομικές υπηρεσίες.

Τέλος, ο τρίτος αστυνομικός διευθυντής που μετακινήθηκε είναι ο Αναπληρωτής Διευθυντής Κορίνθου, ο οποίος δεν ανέλαβε δράση, παρόλο που είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά ότι θα περνούσαν από τον τομέα ευθύνης του οι Κροάτες χούλιγκαν.

Η απόδοση ευθυνών δε σταματά, καθώς η Ένορκη Διοικητική Εξέταση είναι σε εξέλιξη.

Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε νέες απομακρύνσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ – Σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο