Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε νέες απομακρύνσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ – Σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση

Πέντε νέες απομακρύνσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ανεμπόδιστη είσοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα αλλά και τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχαν απομακρυνθεί από την θέση τους ακόμα 7 αξιωματικοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι – κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».

Και δύο ταξίαρχοι υπηρετούσαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και βρίσκονταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων, όταν εισήλθαν στο λεκανοπέδιο οι Κροάτες χούλιγκαν.

Φέρεται η έρευνα να τους καταλογίζει ευθύνες, ότι δεν διαχειρίστηκαν σωστά το επιχειρησιακό σχέδιο, με αποτέλεσμα να φτάσουν ανενόχλητοι στη Ν. Φιλαδέλφεια και να δολοφονήσουν τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ.

Οι δύο αστυνομικοί διευθυντές, υπηρετούσαν σε επιτελικές θέσεις του αρχηγείου και το πόρισμα της ΕΔΕ τους επιρρίπτει ευθύνες ότι δεν διαχειρίστηκαν σωστά τις πληροφορίες για το κομβόι των οπαδών της Δυναμό Ζάγκρεμπ, ότι έστειλαν τη διαταγή με καθυστέρηση και δεν ανάφεραν με απόλυτη σαφήνεια για το πώς θα δράσουν οι αστυνομικές υπηρεσίες.

Τέλος, ο τρίτος αστυνομικός διευθυντής που μετακινήθηκε είναι ο Αναπληρωτής Διευθυντής Κορίνθου, ο οποίος δεν ανέλαβε δράση, παρόλο που είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά ότι θα περνούσαν από τον τομέα ευθύνης του οι Κροάτες χούλιγκαν.

Η απόδοση ευθυνών δε σταματά, καθώς η Ένορκη Διοικητική Εξέταση είναι σε εξέλιξη.

Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε νέες απομακρύνσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ – Σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπ. Εργασίας: Μέτρα προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα – Τι ισχύει

Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα, που αναμένεται να επικρατήσει από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 έως την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, προχωρά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για επτά περιφέρειες της χώρας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Κρήτης Περιφέρεια Αττικής Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ

Κικίλιας: Επικίνδυνες οι καιρικές συνθήκες για εκδήλωση φωτιάς, το κακό μπορεί να συμβεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά

Για καιρικές συνθήκες που συνθέτουν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την εκδήλωση και κυρίως τη δραματική εξάπλωση πυρκαγιών, έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης. Όπως σημείωσε, αύριο, Τρίτη, οι περιοχές Αττική, Ροδόπη, Λέσβος, Χίος, τα Ψαρά, η

Τι αλλάζει στον κόσμο με την απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ

Η εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ, περιστοιχισμένου από τους ανάστατους σωματοφύλακες του, να υψώνει τη γροθιά με αίματα στο πρόσωπο, έχοντας στο φόντο την αστερόεσσα, προορίζεται να περάσει στις εμβληματικές στιγμές της ιστορίας του φωτορεπορτάζ. Το ότι ο Ρεπουμπλικανός διεκδικητής της

Μετάβαση στο περιεχόμενο