Νέα στολή παραλλαγής και νέες αρβύλες για τον Στρατό Ξηράς

Αλλάζει η φόρμα παραλλαγής του Στρατού Ξηράς καθώς και τα άρβυλα, με σύγχρονα υλικά, νέα χρώματα και βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Του Χρήστου Μαζανίτη
Δύο είναι τα σημαντικότερα πράγματα ενός μαχητή στο πεδίο, που θα του εξασφαλίσουν το σημαντικότερο ποσοστό κινήσεων συνεπώς κι επιβίωσης, η φόρμα και η αρβύλα. Η μεν φόρμα θα πρέπει να κρατάει στεγνό και σε σταθερή θερμοκρασία το σώμα επιτρέποντας ταυτόχρονα την ευχέρεια των κινήσεων ενώ η αρβύλα θα πρέπει να παράσχει πλήρη εφαρμογή στο πέλμα ταυτόχρονα με την στεγανότητα και την αποβολή κάθε ιδρώτα που θα μπορούσε να ευνοήσει την δημιουργία μυκήτων.
Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με συγκεκριμένες κατευθύνσεις προωθεί πρωτοβουλίες με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του. Ειδικά αξιοσημείωτο προς την κατεύθυνση αυτή είναι το γεγονός ότι από τις αρχές του 2021, έχουν δοθεί οδηγίες – κατευθύνσεις – εντολές στο ΓΕΣ για καθιέρωση νέας φόρμας παραλλαγής υψηλών προδιαγραφών (τύπου multicam).
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το enikos.gr, οι αλλαγές εστιάζουν στην ποιότητα του υφάσματος, την απόχρωση καθώς και τον εργονομικό σχεδιασμό της φόρμας.
Το νέο ύφασμα θα έχει βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά ως προς την αντοχή σε διαφορετικές συνθήκες θερμοκρασίας και νέο διασπαστικό σχέδιο ως προς την γεωμετρία και το χρώμα παραλλαγής.
Παράλληλα έχουν δοθεί από το ΓΕΕΘΑ εντολές και οδηγίες στο ΓΕΣ για νέο τύπο εξάρτησης και νέο τύπο αρβύλου, οι οποίοι θα είναι ενιαίοι για όλα τα στελέχη του Στρατού Ξηράς.
Μάλιστα με τον ίδιο εξοπλισμό έχει σχεδιαστεί να καλυφθούν και οι απαιτήσεις για τις Ειδικές Δυνάμεις.
Ο σχεδιασμός προβλέπει την χορήγηση της νέας στολής αρχικά στο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων κι εν συνεχεία την επέκταση των χορηγήσεων στο όλο το προσωπικό του Στρατού Ξηράς.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του enikos.gr αναφέρουν ότι αλλάζει και ο τρόπος χορήγησης με νέο για τους επαγγελματίες στο Στρατό Ξηράς. Η στρατιωτική υπόδηση από τα Στρατιωτικά Πρατήρια θα γίνεται με καταβολή πιστωτικής κάρτας.
Όλες οι σχετικές ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη από το ΓΕΣ. Ήδη, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι διαδικασίες επιλογής της νέας φόρμας παραλλαγής να ολοκληρωθούν ακόμη κι εντός του τρέχοντος έτους με το ΓΕΣ να τρέχει τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος.
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί την εξέλιξη, ενημερώνεται και πιέζει για γρήγορα αποτελέσματα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο ασφαλείς αισθάνονται οι Έλληνες

Κριτική για την αναποτελεσματικότητα της Αστυνομίας σε κρίσιμους τομείς, κρίση εμπιστοσύνης για την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και διεξόδους για την κάλυψη των κενών και άμβλυνση της αξιοπιστίας υποδεικνύουν οι πολίτες στην έρευνα της Κάπα Research για τα Σώματα Ασφαλείας, με αφορμή

«Κλειδώνουν» οι παροχές με το νέο Μεσοπρόθεσμο, δεν θα δοθούν άλλες

Πίστη στη δημοσιονομική σταθερότητα και στην υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική θα «εκπέμψει» το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τόσο με το αρχικό σενάριο για το Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες έως το τέλος του Απριλίου, όσο και με το

Ναυτιλία: Πρωτοβουλίες για «πράσινη ακτοπλοΐα»

Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι πράσινες επενδύσεις στην ακτοπλοΐα με παράλληλη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ήδη το υπουργείο Ναυτιλίας μετά από πρόταση της μονάδας Β της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ στις 05/04,

Καταδικάστηκε Ιρακινός που είχε συλληφθεί κατόπιν καταδίωξης

Συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών και 9 μηνών επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 44χρονο Ιρακινό που είχε συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι, μετά από καταδίωξη των λιμενικών ανοικτά της Καμείρου Σκάλας να επιχειρεί να επιστρέψει στα τουρκικά

Μετάβαση στο περιεχόμενο