Νέα στολή παραλλαγής και νέες αρβύλες για τον Στρατό Ξηράς

Αλλάζει η φόρμα παραλλαγής του Στρατού Ξηράς καθώς και τα άρβυλα, με σύγχρονα υλικά, νέα χρώματα και βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Του Χρήστου Μαζανίτη
Δύο είναι τα σημαντικότερα πράγματα ενός μαχητή στο πεδίο, που θα του εξασφαλίσουν το σημαντικότερο ποσοστό κινήσεων συνεπώς κι επιβίωσης, η φόρμα και η αρβύλα. Η μεν φόρμα θα πρέπει να κρατάει στεγνό και σε σταθερή θερμοκρασία το σώμα επιτρέποντας ταυτόχρονα την ευχέρεια των κινήσεων ενώ η αρβύλα θα πρέπει να παράσχει πλήρη εφαρμογή στο πέλμα ταυτόχρονα με την στεγανότητα και την αποβολή κάθε ιδρώτα που θα μπορούσε να ευνοήσει την δημιουργία μυκήτων.
Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με συγκεκριμένες κατευθύνσεις προωθεί πρωτοβουλίες με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του. Ειδικά αξιοσημείωτο προς την κατεύθυνση αυτή είναι το γεγονός ότι από τις αρχές του 2021, έχουν δοθεί οδηγίες – κατευθύνσεις – εντολές στο ΓΕΣ για καθιέρωση νέας φόρμας παραλλαγής υψηλών προδιαγραφών (τύπου multicam).
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το enikos.gr, οι αλλαγές εστιάζουν στην ποιότητα του υφάσματος, την απόχρωση καθώς και τον εργονομικό σχεδιασμό της φόρμας.
Το νέο ύφασμα θα έχει βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά ως προς την αντοχή σε διαφορετικές συνθήκες θερμοκρασίας και νέο διασπαστικό σχέδιο ως προς την γεωμετρία και το χρώμα παραλλαγής.
Παράλληλα έχουν δοθεί από το ΓΕΕΘΑ εντολές και οδηγίες στο ΓΕΣ για νέο τύπο εξάρτησης και νέο τύπο αρβύλου, οι οποίοι θα είναι ενιαίοι για όλα τα στελέχη του Στρατού Ξηράς.
Μάλιστα με τον ίδιο εξοπλισμό έχει σχεδιαστεί να καλυφθούν και οι απαιτήσεις για τις Ειδικές Δυνάμεις.
Ο σχεδιασμός προβλέπει την χορήγηση της νέας στολής αρχικά στο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων κι εν συνεχεία την επέκταση των χορηγήσεων στο όλο το προσωπικό του Στρατού Ξηράς.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του enikos.gr αναφέρουν ότι αλλάζει και ο τρόπος χορήγησης με νέο για τους επαγγελματίες στο Στρατό Ξηράς. Η στρατιωτική υπόδηση από τα Στρατιωτικά Πρατήρια θα γίνεται με καταβολή πιστωτικής κάρτας.
Όλες οι σχετικές ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη από το ΓΕΣ. Ήδη, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι διαδικασίες επιλογής της νέας φόρμας παραλλαγής να ολοκληρωθούν ακόμη κι εντός του τρέχοντος έτους με το ΓΕΣ να τρέχει τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος.
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί την εξέλιξη, ενημερώνεται και πιέζει για γρήγορα αποτελέσματα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά