Νέα τουρκική πρόκληση: Κατασκοπευτικό UAV πέταξε πάνω από το Αιγαίο

Συνέχεια έδωσε το Σάββατο (28/5) η Τουρκία στις προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο, με 24 νέες παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ένα τουρκικό κατασκοπευτικό UAV πέταξε πάνω από περιοχές του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, γεγονός που σήμανε νέο συναγερμό στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, έγιναν 24 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τα ελληνικά μαχητικά εντόπισαν και αναχαίτισαν το τουρκικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Τουρκία: Βγάζει στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» με παράνομη Navtex
Με τις παραβιάσεις του FIR Αθηνών συνεχίζεται η προκλητικότητα από πλευράς Τουρκίας, καθώς δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τότε που έγινε γνωστό ότι η γειτονική χώρα βγάζει στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» με παράνομη Navtex.

Μετά τη Navtex που εξέδωσε στις 24 Μαΐου για το ερευνητικό «Γιουνούζ», ήρθε ανάλογη κίνηση για το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ», δεσμεύοντας παράνομα περιοχές μεταξύ Σκύρου, Άη Στράτη και Λέσβου. Οι έρευνες θα διεξαχθούν από σήμερα μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Στην περιοχή αυτή το δικαίωμα για έκδοση αναγγελιών ανήκει στην Ελλάδα και καθώς πρόκειται για υδρογραφικές έρευνες που δεν αφορούν την υφαλοκρηπίδα, εκτιμάται ότι είναι μία ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει αλλά και να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της Ελλάδας.

Νέα τουρκική πρόκληση: Κατασκοπευτικό UAV πέταξε πάνω από το Αιγαίο

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταναστευτικές ροές: «Αποσυμπίεση» στην Ελλάδα, μεγάλη αύξηση στην Κύπρο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Γηραιά Ήπειρο προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο με τα στοιχεία να αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη αποκλιμάκωση όσον αφορά στην Ελλάδα, την ώρα που άλλες χώρες βιώνουν πιέσεις

Viral: Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!   Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία

Απεργία στο λιμάνι Felixstowe του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 21 εως τις 29 Αυγούστου

Αποκαλύφθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για την μεγάλη απεργία στο λιμάνι Felixstowe, η οποία θα προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη μεταφορά των ευρωπαϊκών εμπορευματοκιβωτίων. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 1.900 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πραγματοποιήσουν οκταήμερη απεργία από τις 21

Navibulgar: Εξαγορά τεσσάρων eco-lake bulk carriers έναντι $128 εκατομμυρίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Navibulgar αναμένεται να καταβάλει 128 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα eco-lake handysize bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η βουλγαρική πλοιοκτήτρια εταιρεία παράγγειλε πλοία από το ναυπηγείο Yangzijiang στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της.